Αχτσιόγλου: Με μοντέλο Πορτογαλίας η αύξηση του κατώτατου μισθού

Την εκτίμηση ότι, η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων της χώρας μετά το τέλος της επιτροπείας, εξέφρασε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική», η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως η κυβέρνηση έχει καταφέρει να εξασφαλίσει, μετά το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τον ερχόμενο Αύγουστο, την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δηλαδή την αρχή της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης.

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι, μπορεί να αξιοποιηθεί και στην Ελλάδα η πορτογαλική εμπειρία για τη διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού με τεκμηριωμένο και μελετημένο τρόπο και σε διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς και τους εργαζόμενους.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

loading...

2 thoughts on “Αχτσιόγλου: Με μοντέλο Πορτογαλίας η αύξηση του κατώτατου μισθού

  1. ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ Σ ΑΛΕΙΨΩ ΛΑΔΙ.ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ,ΑΦΟΥ ΝΕΚΡΩΣΑΤΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΥΠΟΣΧΕΣΤΕ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ.

  2. Δεν το λεει μονο η κοινη λογικη και ο ορθολογισμος!Το λεει και η πολιτικη οικονομια και η θεωρια και πραξη των ανοικτων αγορων (RICARDO,SAMUELSON,KEYNES,SCHUMBERTER ΚΛΠ ΚΛΠ)!!!! Οτι η αξια της εργασιας διαμορφωνεται ως αγαθο-υπηρεσια κατα βασει απο της δυναμεις της αγορας.Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ και η ΖΗΤΗΣΗ δηλαδη καθοριζει ουσιαστικα και προσδιοριζει το υψος της αμοιβης εργασιας.Οι εξαιρεσεις του κανονα αυτου ειναι ελαχιστες και ταυτοχρονα επιβαλλομενες απο το κρατος δικαιου και τις κοινωνικες προνοιες του δημοσιου ως αποδεκτου δεσμου της ανθρωπινης αναγκαστικης συμβιωσης.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ!!!!!!.Στην Ελλαδα το συνολο του ευρυτερου και στενου δημοσιου τομεα πατωντας πανω σε αυτες καθοριζει ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ και κατα το δοκουν ουσιαστικα τις εργασιακες αμοιβες.Ναι ψελλιζουν και κατι για συλλογικες συμβασεις εργασιας και ναχαμε να λεγαμε.Προσχηματα για τους αφελεις και καθρεφτακια για τους ιθαγενεις της ελευθερης οικονομιας…..Ταυτοχρονα στον ιδιωτικο τομεα ουσιαστικα απαγορευονται οι ΑΤΟΜΙΚΕΣ συμβασεις εργασιας οχι αμεσα αλλα εμμεσα λογω της απαξιωσης του θεσμου αυτου απο το επισημο κρατος(διοικηση και δικαστηρια).Ακομα χειροτερα στον ιδιωτικο τομεα θεσμοθετουνται κατα κορο οι συλλογικες συμβασεις με τροπο που περιοριζουν την ελευθερια του συμβαλεσθαι και καθιστουν τις επιχειρησεις ευαλωτες στην συνδικαλιστικη αυθαιρεσια.Στην μεν περιπτωση του κρατους οι συνδικαλιστες de facto ουσιαστικα ακυρωνουν το διευθυντικο δικαιωμα της εκτελεστικης εξουσιας στο δε ιδιωτικο καταστρεφουν οποτεδηποτε τις επιχειρησεις χωρις δυνατοτητα αυτων να αντιδρασουν.Δεν υπαρχει αντιβαρο στην συνδικαλιστικη κακουργια με μια λεξη.Ενω θα επρεπε.Δεν μπορω να μη σκεφτω οτι αυτο το οφθαλμοφανες γεγονος θεσπιστηκε χωρις δολο και οτι ηταν μια νομικη προχειροκατασκευη ας πουμε.Αυτου του ειδους ο συνδικαλισμος με αυτο το εργατικο δικαιο για μενα εγινε για να στομωσει διοικητικα το κρατος και να θεσει σε συνδικαλιστικη ομηρια τις επιχειρησεις!!

Comments are closed.