Μητσοτάκης: Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις

«Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση» το μήνυμά του – Αστείο να μιλά ο Τσίπρας για πατριωτισμό – Άθλια μεθόδευση η υπόθεση Novartis – Η συμπολίτευση θα υπερψηφίσει την εξεταστική κατά Καμμένου για τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία;

Κριτική στην κυβέρνηση ότι με την ανεύθυνη στάση της εμπέδωσε την πεποίθηση στην Άγκυρα ότι διολισθαίνει από τις πάγιες εθνικές θέσεις άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του.

Με αφορμή, δε, τη συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ αναρωτήθηκε «του τόνισε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια ήταν και θα είναι ελληνικό έδαφος; Γιατί ακόμα και αυτές οι αυτονόητες επισημάνσεις δεν αναφέρθηκαν στη διαρροή του Μαξίμου».

«Οι πολίτες έχουν γνώση και άποψη για του πολιτικούς προισταμένους των δύο κρίσιμων υπουργείων, του Εξωτερικών και της Άμυνας. Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

Τόνισε, ακόμα, ότι «το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Τα Ίμια είναι ελληνικά. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».
 

«Είχα πει εξαρχής ότι ευθύνες της κυβέρνησης για τους συνολικούς χειρισμούς στα θέματα εξωτερικής και άμυνας είναι μεγάλες. Ζητήσαμε σύγκληση της επιτροπής εθνικής άμυνας και εξωτερικών κεκλεισμένων των θυρών για οικοδόμηση εθνική γραμμής και η κυβέρνηση το αρνήθηκε. Έχει να κρύψει κάτι;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αστείο να μιλά για πατριωτισμό ο Τσίπρας

Ανεβάζοντας τους τόνους κατά του Αλέξη Τσίπρα τον κατηγόρησε ότι «αντί να φτιάξει ενιαία γραμμή επέλεξε και το ζήτημα των Σκοπίων για να προωθήσει τα στενά του κομματικά συμφέροντα» ενώ για όσα συμβαίνουν στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση είπε ότι «είναι αποτέλεσμα πολιτικής ανευθυνότητας και διαπραγματευτικής ανικανότητας».

«Συνειδητά επιχείρησε να διχάσει τους πολίτες. Αρχικά αποκάλεσε ακροδεξιούς όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια και στη συνέχεια συνέχισε τις προσβολές μιλώντας για ετερόκλητο όχλο. Το ανατριχιαστικό είναι η βαθιά αντιδημοκρατική περιφρόνηση των πατριωτικών συναισθημάτων εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένας πρωθυπουργός που περιφρονεί την πατριωτική ευαισθησία είναι ανίκανος να ηγηθεί μιας εθνικής προσπάθειας, δεν έχει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Όταν ακούω ότι μιλά για πατριωτισμό μου φαίνεται αστείο γιατί δεν υπάρχει τίποτα πατριωτικό στα 100 δισ. με τα οποία χρέωσε τη χώρα» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια από τις ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου για την υπόθεση Novartis λέγοντας ότι «ποτέ δεν θα γίνουμε σαν τους συγγραφείς των υπογείων του Μαξίμου με ανακοινώσεις που εκδίδονται με το εθνόσημο της ελληνικής δημοκρατίας αλλά πρόκειται για το πνεύμα των πιο άθλιων τρολς του διαδικτύο».

Σε μια σύντομη αναφορά του στην οικονομία ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για αποτυχία στο στόχο της ανάπτυξης, για μείωση των μισθών και των συντάξεων των πολιτών σημειώνοντας με έμφαση ότι «οι ίδιοι οι δανειστές περίπου τους γελοιοποιούν όταν παραδέχονται ότι με τον Τσίπρα η ζωή τους έγινε ευκολότερη». «Τα παλιά συνθήματα για κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη έγιναν χιλιάδες πλειστηριασμοί και εκατομμύρια κατασχέσεις. Επί Τσίπρα οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και η μεσαία τάξη διαλύεται» συμπλήρωσε. Υπογράμμισε, δε, ότι «από παντού έρχονται μηνύματα για αυξημένη επιτροπεία. Μέχρι και ο Τσίπρας παραδέχθηκε ότι διαπραγματεύεται αυτό το πράγμα και όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει όταν ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται».

Άθλια μεθόδευση η υπόθεση Novartis

«Έχουν καταρρεύσει όλοι οι πυλώνες του κυβερνητικού success story και γι αυτό κατέφυγε στη λάσπη και να σέρνει τη χώρα στο βούρκο» συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκινώντας την αναφορά του στην υπόθεση Novartis κάνοντας λόγο για τον «πιο προβλέψιμο αντιπερισπασμό μιας κυβέρνησης που ψυχορραγεί».

«Υπάρχει σκάνδαλο Novartis γιατί είναι παγκόσμιο. Δεν αναδείχθηκε από κάποιος αριστερούς ατσίδες αλλά από το FBI. Παντού αντιμετωπίζεται ως οικονομικό σκάνδαλο και όχι ως βέλος στην πολιτική φαρέτρα. Πράγματι υπήρξε υπέρβαση φαρμακευτικής δαπάνης στα χρόνια πριν την κρίση και όταν η ΝΔ περιέκοψε τη δαπάνη αυτή ο πρώτος που έβγαζε πύρηνες ανακοινώσεις ήταν ο Τσίπρας. Πάει πολύ τώρα να ενδύεται τον μανδύα της κάθαρσης» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής τονίζοντας: Φως στο σκοτάδι, να μάθουμε την αλήθεια εκεί όμως που πρέπει, να διεκδικήσουμε τη ζημιά στον προυπολογισμό, να εγκαταστήσουμε τις θεσμικές δικλίδες για να μην επαναληφθούν παρόμοαι στο μέλλον και όχι σε μια άθλια σκευωρία της κυβέρνησης για να προστατεύσει τους δικούς της ανθρώπους και να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους».

Ο Κυριάκος Μηστοτάκης έκανε λόγο για «άθλια μεθόδευση και ανέντιμες πολιτικές» επαναλαμβάνοντας ότι «η ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής καθώς δεν θέλουμε να αμφιβάλει κανείς ότι θέλουμε να έρθουν όλα στο φως».

Οχτώ ερωτήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα

Στη συνέχεια έθεσε οχτώ ερωτήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα «κι αν έχει το θάρρος να απαντήσει»:

1. Πώς γνώριζε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνς το περιεχόμενο κλειστού φακέλου;
Πώς μίλησε με σιγουριά για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους; Η διάκριση των εξουσιών δεν υφίσταται με αυτή την κυβέρνηση. Τα ίδια είπε η κυρία Θάνου παραβιάζοντας βάναυσα το τεκμήριο της αθώωτηας

2. Γιατί η εισαγγελέας διαφθοράς δεν διαβίβασε αμελητί την υπόθεση από τις 6 Νοεμβρίου όταν ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε για επιλήψιμες πράξεις πρώην κυβερνητικών στελεχών

3. Πώς ο αναπληρωτής υπ. Υγείας να γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες;

4. Πώς εξηγείται ότι συγκεκριμένη εφημερίδα εργαλείο κυβερνητικής λάσπης να προαναγγέλλει πριν από έναν χρόνο το θέμα της εμπλοκής πρώην πρωθυπουργού, 11 μήνες πριν καταθέσει σχετικά ο προστατευόμενος μάρτυρας;

5. Πώς εξηγείται η εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων από τη στιγμή που η έρευνα του FBΙ δεν υπέδειξε κανέναν ως εμπλεκόμενο;

6. Πως εξηγείται η συγκάλυψη της ανάμειξης του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή;

7. Τι δουλειά είχε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου όταν διαβιβάστηκε εκεί η δικογραφία;

8. Πώς εξηγείται ότι στις 2 Φεβρουαρίου 2017 είχε περίπου προφητεύσει το βασικό συμπέρασμα του φακέλου Novartis

Να καταθέσουν στη Βουλή οι κουκουλοφόροι μάρτυρες

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «το αδίκημα της ενδεχόμενης απιστείας έχει παραγραφεί και κατηγορούνται 10 πολιτικά πρόσωπα με τρεις ανώνυμες μαρτυρίες. Η ίδια η πρόταση αποτελεί έκθεση νομικών ιδεών καθώς οι κατηγορίες δεν στοιχειοθετούνται. Πρόκειται για πρωτοφανή πράγματα. Η κυβερνητική μεθόδευση επιδιώκει να τους διασύρεί. Τίποτα δεν στοχεύει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο μόνος λόγος που θα υπερψηφίσουμε την πρόταση για προανακριτική είναι για να δείξουμε ότι επιμένουμε να πεέσει φως στο παρακράτος».

Απαίτησε, ακόμα, «να κληθούν οι μάρτυρες να καταθέσουν και κατ’ αντιπαράταση με τους τάχα κατηγορούμενους. Αν φοβούνται τόσο πολύ ας έρθουν να επαναλάβουν τις μαρτυρίες τους ακόμα και φορώντας κουκούλα. Να έρθουν να καταθέσουν στη Βουλή μπροστά σε αυτούς που κατηγορούν. Είναι θεσμικά αδιανόητο να μην δοθεί η δυνατότητα σε όσους κατηγορούνται να υπερασπιστούν τους ευαυτούς τους».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα τον κάλεσε «να μην τολμήσει να κλείσει την προανακριτική χωρίς να έρθουν όλα στη Βουλή με διαφανείς διαδικασίες. Δικαιοσύνη με ανώνυμες κατηγορίες δεν υπάρχει σε μια δημοκρατία».

Θα ψηφίσουν τη σύσταση εξεταστικής για τον Καμμένο;

Αναρωτήθηκε, ακόμα, απευθυνόμενος ξανά στον πρωθυπουργό «Η συμπολίτευση θα ψηφίσει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για την επικίνδυνη πώληση βλημάτων με παράνομη μεσιτεία προς αμφιλεγόμενους προορισμούς; Να δούμε αν θα επιχειρήσει να συγκαλύψει ότι ο Καμμένος ενέπλεξε παρανόμως μεσάζοντα στην υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Αν είχε την παραμικρή τσίπα ο Τσίπρας θα έπρεπε πρώτος να είχε επιδιώξει να διαλευκανθεί το σκάνδαλο του κυβερνητικού του εταίρου.

«Να γνωρίζουν κάποιοι ότι οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες αλλάζουν και δεν υφίσταται παραγραφή για τα κατορθώματα του Καμμένου στο υπουργείο Άμυνας» κατέληξε για το θέμα ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν μας τελειωσαν όσο και αν προσπάθησαν, είμαστε εδώ δυνατοί όρθιοι και ενωμένοι» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαιτώντας «απόλυτη συστράτευση». «Δεν λύσουμε τις όποιες διαφωνίες ενώ η παράταξη δέχεται άθλια επίθεση, αυτό απαιτεί η βάση μας» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

loading...

2 thoughts on “Μητσοτάκης: Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις

  1. ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ?ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΕΙΣΤΕ.ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥΛΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΤΕ.ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ?ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΝ ΠΑΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ.ΗΓΕΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΗΓΕΤΗΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ,ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ .ΟΧΙ ΤΖΑΜΙΑ,ΟΧΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΥΣ,ΟΧΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΥΟΥΣ.ΕΛΕΟΣ.ΑΡΛΟΥΜΠΟΕΣ,ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ,ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.ΝΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟ….

  2. ενω εσυ Κουλη εισαι πατριωτης καργα ε?

Comments are closed.