Πάλι βγαίνει από την φυλακή ο Δημήτριος Κουφοντίνας.

Δεν έχουν περάσει παρά μερικοί μήνες από τότε που πήρε άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τους συγγενείς των θυμάτων της 17Ν, αλλά και των Αμερικανών.

Τώρα έρχεται η δεύτερη άδεια για το ηγετικό στέλεχος της 17Ν, καθώς βγαίνει αύριο Παρασκευή με νέα διήμερη άδεια, γεγονός που αναμένεται να φέρει αντιδράσεις εκ νέου.

Πάντως και το τάιμινγκ της επικαιρότητας προβληματίζει για την επιλογή να πάρει άδεια τη συγκεκριμένη στιγμή.

Για πρώτη φορά είχε λάβει άδεια προ διμήνου προκαλώντας, τότε, θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς θυμάτων αλλά και τις πρεσβείες χωρών, πολίτες των οποίων υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως οι πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την απόφαση ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει για δύο ημέρες από τη φυλακή αύριο το πρωί στις 9 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η διαμονή στο σπίτι στο Βαρνάβα, να μην απομακρυνθεί από τον δήμο τέως Βαρνάβα και η παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε το δεύτερο αίτημά του στις 11 Ιανουαρίου, με τη συμπλήρωση διμήνου από την πρώτη φορά που βρέθηκε εκτός φυλακών στις 9 Νοεμβρίου του 2017.

Στο πρώτο αίτημά του, το Νοέμβριο, είχε επικαλεστεί την επιθυμία του να επανασυνδεθεί με την οικογένεια του και να ξαναστήσει τη μελισσουργική μονάδα του.

Πρόεδρος του συμβουλίου που χορήγησε την άδεια ήταν ο εισαγγελέας Αλέξανδρος Σπηλιώτης, με μέλη τον διευθυντή των φυλακών και την αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός.

Όπως και το Νοέμβριο η απόφαση για την άδεια στον «Λάμπρο» της 17Ν ήταν ομόφωνη. Να σημειωθεί, δε, ότι στο προηγούμενο συμβούλιο προήδρευε διαφορετικός εισαγγελέας.

Με βάση το σοφρωνιστικό κώδικα ο Δημήτρης Κουφοντίνας δικαιούταν άδεια με τη συμπλήρωση 8 ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμούσε κάποια πειθαρχική υπόθεση σε βάρος του ή δεν είχε υποπέσει σε πειθαρχικό αδίκημα.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που είχε χορηγηθεί η πρώτη άδεια, ο Κουφοντίνας δικαιούταν άδεια εντός διμήνου και μάλιστα μεγαλύτερης διάρκειας από αυτή των δύο ημερών.

Να σημειωθεί, ακόμα, ότι σύμφωνα με τον σοφρωνιστικό κώδικα για την απόφαση χορήγησης άδειας δεν κρίνεται η πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος και η βαρύτητά της αλλά η συμπεριφορά του μέσα στη φυλακή.

loading...

4 thoughts on “Πάλι βγαίνει από την φυλακή ο Δημήτριος Κουφοντίνας.

  1. Μιά του εκτελεστή δυό του εκτελεστή μάλλον δεν θα γυρίσει πίσω,πάει για πλαστική.

  2. O DIMITRIOS KOYFONTINAS, SABAS KSIROS, FOTOPOYLOS, DEN EXOYN DIAPRAKSI KANENA EGKLIMA, DEN ESKOTOSAN POTE ANTHROPO!!! OYTE EXOY KATADIKASTI SE ISOBIA OYTE KE IPARXOYN STIN ISAGELIA DIKOGRAFIA SE BAROS KANENOS APO TOYS TRIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NA BRITE TON TOTE IPOYRGO ESOTERIKON PAPATHEMELI O OPIOS KSERI OLI TIN ALITHIA!!! KE DIAFTON TON LOGO EPARETITHI TIN IDIA NIXTA POY O A.PAPANDREOY TON DIETAKSE NA AFISI ELEFTHEROYS TOYS TRI AMERIKANOYS EGKLIMATIES ME TIS PLASTIKES MASKES TON KOYFONTINA, KSIROY, FOTOPOYLOY!!!!! ROTISTE KE TIN POYTANA NTORA MITSOTAKI POY EDOSE TI SINKTATHESITIS STON PATERA TIS NA DOLOFONISOYN TON MPAKOGIANI TA "PEDIA" TIS C.I.A. POY TORA IPOKRINETE TIN ATHOA "LIPIMENI XIRA" MIN KATAKRINETE EAN DEN KSERETE TIN ALITHIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. τι μαλακιες λες ρε αποτυχημενε παρακτορα

Comments are closed.