Βαρουφάκης «κουρεύει» Γαβρόγλου

Αν κάποιοι νομίζουν πως το νεοσύστατο κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, δεν έχει αναλάβει ακόμα ενεργό δράση, πλανώνται.

Απόδειξη, η έγγραφη απάντηση που έλαβε ο Κερκυραίος κομμωτής Σπύρος Πρίφτης για το άνοιγμα του επαγγέλματος του κομμωτή-κουρέα. Ο ενδιαφερόμενος είχε απευθυνθεί στα πολιτικά κόμματα, στο Συνήγορο του Πολίτη και στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας, το οποίο με το ν. 4386/2016 έκλεισε ξανά το επάγγελμα που θεωρητικά είχε ανοίξει από το 2014. Απάντηση έλαβε μόνο από την ανεξάρτητη αρχή και το DiEM25 Ελλάδας.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι το κόμμα του κ. Βαρουφάκη έχει ενστάσεις στο άνοιγμα του κλάδου των φαρμακείων και των ταξί καθώς «λίγες μεγάλες εταιρίες θα λυμαίνονται ολιγοπωλιακά τους κλάδους», όμως συμφωνεί με το άνοιγμα των επαγγελμάτων που ωφελούν τον καταναλωτή.

«Πιο τρανταχτό παράδειγμα εκείνο του κουρέα/κομμωτή. Πάμπολλοι απόφοιτοι ιδιωτικών σχολών κομμωτικής δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα, ούτε καν να συμμετέχουν στη διαδικασία πιστοποίησης, επειδή δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία τους. Καλούμε το υπουργείο να πράξει τα δέοντα για ένα θέμα που φαινομενικά είναι μικρό, αλλά ενδεικτικό των ποικίλων παθογενειών της ελληνικής κοινωνίας», σημειώνουν οι συνεργάτες του Γιάνη και δηλώνουν πως επεξεργάζονται ένα συνεκτικό σχέδιο για το θέμα του ανοίγματος των επαγγελμάτων στη βάση τής όσο το δυνατόν μεγαλύτερης διασποράς των επιχειρήσεων και των καταστημάτων σε κάθε κλάδο.

loading...