Αγνοί διεθνιστές…

«Ξεχασμένα» δεδομένα για το θέμα των Σκοπίων

Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο …..
Ο υπογράφων πιστεύει ότι, επειδή το 2009 δεν υπεγράφη στο Βουκουρέστι καμιά συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων, δεν υπάρχει ζήτημα «δεσμευτικών γραμμών» για κανέναν. Οπότε, η στήλη κάνει έκκληση στην κυβέρνηση να διαπραγματευθεί εκ του μηδενός το ζήτημα. Επιπλέον, εν όψει μιας εκ του μηδενός διαπραγμάτευσης, ας μου επιτραπεί να θέσω υπόψη του κ. πρωθυπουργού και του υπουργού επί των Εξωτερικών τρία ξεχασμένα δεδομένα (υπάρχουν πολλά, μα ο χώρος μου δεν είναι απεριόριστος):

Α) Υπάρχει μελέτη του Χάρβαρντ (έτη 1967-1969) περί σχέσεων «Ελλήνων και… Μακεδόνων» (!) -«Greeks and Macedonians», E. Badian, Department of History, Harvard University, Vol. 10: «Macedonia and Greece in Late Classical and Early Hellenistic Times», Washington, National Gallery of Art-, η οποία αμφισβητεί ευθέως ότι οι Μακεδόνες είναι… Ελληνες! Το κερασάκι; Στη σχετική ιστοσελίδα οδηγεί (μην «εκραγείτε»!) διαδικτυακός σκοπιανός κόμβος, που καταφέρνει να «μπουρδουκλώνει» ολόκληρο Χάρβαρντ, απεικονίζοντας χάρτες με επιγραφές «Ενιαία Μακεδονία», που περιλαμβάνουν Χαλκιδική και Ολυμπο! Κατά τα λοιπά, τις τελευταίες ημέρες έχουν γεμίσει οι κεντρικές πόλεις της χώρας μας με αφίσες αντιεξουσιαστών (αυτοί δεν υπηρετούν καμιάς μορφής εξουσία – τα παιδάκια είναι «αγνοί διεθνιστές»!), που με χοντρά γράμματα γράφουν: «Η Μακεδονία ανήκει στις αρκούδες της»!

Β) Το 2005 σαράντα (40) Αμερικανοί βουλευτές κατέθεσαν στο Κογκρέσο σχέδιο απόφασης, το κείμενο του οποίου δημοσιεύθηκε στον ελληνικό Τύπο στις αρχές του 2006, πλήρως δικαιωτικό των εθνικών θέσεών μας στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων. Ανάμεσα σ’ αυτούς μετρήστε και τους πασίγνωστους Τζέσε Τζάκσον, Ρομπ Αντριους, Μπάρμπαρα Λι, Τιμ Μπίσοπ, Τζέιμς Μακ Γκόβερν, αλλά και Πάτρικ Κένεντι (γιος του δολοφονηθέντος αδελφού του προέδρου Κένεντι, Ρόμπερτ). Χαρακτηριστικό του σχεδίου των επιφανών βουλευτών ήταν ότι περιέγραφε και άλλα στοιχεία, σχετικά με προσβολές των μεταγιουγκοσλαβικών Σκοπίων κατά της χώρας μας…

Γ) Στην παλιά εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη (Mega) «Ανατροπή» ο Θ. Πάγκαλος, υποστηρίζοντας ελεεινές απόψεις του διαφημιστή Νίκου Δήμου, είχε ισχυριστεί ότι από τον Μεσαίωνα και δώθε «δεν υπάρχουν στη Βαλκανική Χερσόνησο Ελληνες»! Οπως ακριβώς σας το γράφω! Και όπως ακριβώς υποστήριζε ο Γερμανός Ιάκωβος Φίλιππος Φαλμεράγιερ τον 19ο αιώνα, τις σχετικές θεωρίες του οποίου έχουν, ως φαίνεται, καταπιεί αμάσητες όχι μόνο ξένοι αλλά και επιφανείς Νεοέλληνες πολιτικοί και διανοητές, σαν τον πολυπράγμονα Θ. Πάγκαλο και τον «χαριτωμένο» Ν. Δήμου. Σαν να έλεγε, δηλαδή, στον Γ. Πρετεντέρη: «Τι φωνάζετε εδώ ότι οι Σκοπιανοί αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες”; Αφού κι εμείς αποκαλούμαστε “Ελληνες” χωρίς να είμαστε».

Επιμύθιο: Γίνετε όλοι σας, αμέσως, «διεθνιστές» από… αγνό παρθένο μαλλί! Οπως είναι (εντός και εκτός Ελλάδος) πάμπολλοι καλοθελητές… μεταπράτες!

Δημοκρατία

loading...

3 thoughts on “Αγνοί διεθνιστές…

  1. Η μόνη εθνική θέση στο λεγόμενο «μακεδονικό» είναι η μη αναγνώριση των Σκοπίων από την πλευρά της Ελλάδας, καθώς αυτό είναι ένα θέμα που καίει το γειτονικό προτεκτορατο, αφού θέλουν οπωσδήποτε να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
    Έτσι αυτοί έχουν το πρόβλημα και όχι εμείς, ή θα υποκειψουν ή θα διαλυθούν.

  2. H ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ Κε ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ Η ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΟΙ-ΑΛΑΒΑΝΟ-ΓΥΦΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ??

  3. Συμφωνώ και με τους δύο τελευταίους ανώνυμους , τα αρθρα πολύ σωστά,

Comments are closed.