Ο Δ. Βίτσας απαξιώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις αποκαλεί «γατάκια» (βίντεο)

Ερωτηματικά προκύπτουν από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, για τις Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες αποκάλεσε «γατάκια» σε συνέντευξή του μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που καλούσε σε ετοιμότητα τους εφέδρους.

Είναι ο πλέον απαξιωτικός χαρακτηρισμός που έχει δοθεί ποτέ στις Ένοπλες Δυνάμεις από πολίτικο στέλεχος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Βίτσας, τόνισε ότι «η Τουρκία είναι μια «διεθνώς νευρική δύναμη» που θέλει να αναθεωρήσει τις συνθήκες».

«Δεν χρειάζεται να δημιουργούμε κλίμα που υπερβαίνει τα σημερινά όρια γιατί ο κόσμος ανησυχεί», επισήμανε ο κύριος Βίτσας και αναλύοντας την κατάσταση, απέδωσε την αυξημένη «προκλητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας, στην Κύπρο κατά κύριο λόγο και στο Αιγαίο» στον πόλεμο που διεξάγουν οι γείτονες στο Αφρίν της Συρίας.

«Έχει έναν πόλεμο στο Αφρίν, που δεν πάει όπως τον σχεδίαζαν και έχει μόνιμα στραμμένη την προσοχή της στην ανατολική Μεσόγειο για τους υδρογονάνθρακες και συγχρόνως προκαλεί εντάσεις στο Αιγαίο».

Η Τουρκία πλέον είναι μια «διεθνώς νευρική δύναμη και προσθέτει πράγματα ως αναθεωρητική δύναμη, που θέλει να αναθεωρήσει τις διεθνείς συμβάσεις. Ξεχνά ότι η σημερινή Τουρκία είναι πολύ μακριά από την Οθωμανική Αυτοκρατορία», εκτίμησε ο κύριος Βίτσας, προσθέτοντας πως «εμείς παρακολουθούμε με ψυχραιμία».

«Επιθυμούμε τον ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας, αλλά όσον αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, υπάρχουν όρια που τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη, δεν ανέχεται να τα υπερβεί κανείς», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως «στα τελευταία 30 χρόνια δεν έχει υπάρξει τέτοια προειδοποίηση σαν αυτή του Συμβουλίου της Ευρώπης».

«Είναι δύσκολο μετά από ένα “ατύχημα” να γυρίσεις πίσω», σχολίασε ακόμα για το ενδεχόμενο «ατυχήματος» στο Αιγαίο, τονίζοντας πάντως πως η Ελλάδα είναι «πολύ ισχυρή στρατιωτικά και με αναβαθμισμένο τον διεθνή της ρόλο».

«Οποιοσδήποτε κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο, πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές», είπε ο κύριος Βίτσας και σχολιάζοντας την έκφραση «γατάκια» που συζητήθηκε τελευταία, ανέφερε χαριτολογώντας:

«Αυτό με τα γατάκια είναι προσφιλής λαϊκή έκφραση, αλλά ξέρετε τί νύχια βγάζουν τα γατάκια;»

Ντελίριο Ρ.Τ. Ερντογάν με φόντο την … επιστράτευση

«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο συνέδριο του ΑΚΡ στο Καχραμανμαράς, προκαλώντας… πανικό στους Τούρκους πολίτες!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως στην επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στο Άφριν έχουν στείλει εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό και ζήτησε οι έφεδροι – αρχικά- να είναι σε ετοιμότητα.

«Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης. Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάνουμε με τη στρατιωτική ηγεσία, κι αν κληθεί ο λαός με φύλλα πορείας, πρώτα εγώ και μετά μαζί με το έθνος θα βαδίσουμε μαζί προς το μέτωπο».

Να υπενθυμίσουμε ότι σε περίπτωση πολέμου ο πρόεδρος της Τουρκίας θεωρείται αρχιστράτηγος.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν γεννηθήκαμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (τόση είναι η έκταση της Τουρκίας). Εμείς πέσαμε από τα 18 εκ. τ.χ. στα 780.000 τ.χ. Πού ήμασταν και πού φτάσαμε…».

loading...

2 thoughts on “Ο Δ. Βίτσας απαξιώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις αποκαλεί «γατάκια» (βίντεο)

  1. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙ- ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΗΤΟ ΜΠΕΝ- ΖΥΛΟΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ Μ. ΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΝΕΚΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΝ !

    Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΒΙΤΣΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΞΤΡΑ, ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ !

    ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥ ΑΛΗΤΗ ΒΙΤΣΑ :

    ΤΟ 1974, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΑΝ ΑΦΘΟΝΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΧΑΣΙΣΙΟΥ, ΚΙ' ΕΤΣΙ ΧΑΣΙΚΛΩΜΕΝΟΙ, ΠΗΓΑΙΝΑΝ Ν' ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ Ν' ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΘΑΥΜΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ !

    ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΥ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΗ, ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ …." ΓΑΤΑΚΙΑ ", ΑΘΛΙΟ ΚΑΘΑΡΜΑ!

    ΓΙΑ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ …ΚΙΜΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ, ΑΘΛΙΟ ΠΑΛΙΟ-ΤΟΜΑΡΟ !

    Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ !!

    ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΑΔΑΜΑΣΤΩΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΩΝ, ΕΣΥ ΡΕ ΚΑΡΑ- ΠΡΟΔΟΤΗ ΒΙΤΣΑ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΒΡΩΜΟ-ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ , ΠΑΛΙΟ-ΣΚΛΥΛΗΚΙ…

    ΒΙΤΣΑ, ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΡΩΣΤΟ ΓΑΤΑΚΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΤΣΙ?

    ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ !

    ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΗΤΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΕΤΣΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ?

    ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ ΣΑΣ ΑΛΗΤΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ !

    ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΦΤΥΣΑΝ.

    ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙΤΕ ΚΙ' ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ!

    ΓΚΑΡΙΖΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΙΤΣΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΜΕΙΝΕ. ΓΚΑ- ΓΚΑ- ΓΚΑ……

    ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΕ? ΚΛΑΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΣΤΑΣ ΚΩΛΟΒΑΡΔΟΥΛΑ ΣΟΥ…

Comments are closed.