Περιφορά… φαλλού για πέμπτη χρονιά στο κέντρο της Αθήνας από οπαδούς του Διονύσου

Φορώντας διονυσιακές στολές και μάσκες και κρατώντας έναν τεράστιο κόκκινο φαλλό έκαναν βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας με μουσικές και άφθονο κρασί

Για πέμπτη συνεχή χρονιά οι οπαδοί του Διονύσου, του θεού του κρασιού και του δράματος, πλημμύρισαν το βράδυ της Κυριακής το κέντρο της Αθήνας διοργανώνοντας τα «Φαλληφόρια-Φαλλαγώγια», δηλαδή μια ιδιότυπη «παρέλαση», όπου ντυμένοι με διονυσιακές στολές και μάσκες περιέφεραν έναν τεράστιο φαλλό – και πολλούς μικρότερους.

Οι πολυθεϊστές που οργάνωσαν την χθεσινή παρέλαση ανήκουν στην «Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ» και η πομπή ξεκίνησε από το Ηρώδειο, για να διασχίσει ολόκληρο το ιστορικό κέντρο των Αθηνών, την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τα στενά της Πλάκας αλλά και την πλατεία στο Μοναστηράκι.

«Πάρα πολλοί φίλοι του Διονύσου βάδισαν μαζί μας στην Πομπή του Φαλλή», με άφθονο κρασί, μουσικές και χορούς, αναφέρουν στην επίσημη σελίδα τους στο facebook (@LabrysCommunity), όπου αναρτήθηκαν και φωτογραφίες της εκδήλωσης.

Νταούλια, φλογέρες αλλά και αισχρολογίες ακουγόταν σε όλη τη διάρκεια της πομπής, όπου ήταν διάχυτη αυτή που ονομάζουμε «διονυσιακή ατμόσφαιρα». «Η φαλληφορία γίνεται ακριβώς όπως πριν από 2.500 χρόνια. Την απαγόρευσαν οι Χριστιανοί, αλλά η παράδοση έμεινε στο χρόνο. Οι Απόκριες είναι απομίμηση αυτής της γιορτής», δηλώνει στην Espresso ένας από τους διοργανωτές και συμπληρώνει: «Ο φαλλός εδώ φέρεται όπως είναι φυσιολογικό να φέρεται, ελεύθερος και όρθιος».

loading...

13 thoughts on “Περιφορά… φαλλού για πέμπτη χρονιά στο κέντρο της Αθήνας από οπαδούς του Διονύσου

  1. για τον πούτσο κυριολεκτικά όμως

  2. ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΑΙΖΕΙΣ Η ΤΟΝ ΤΡΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΔΟΥΛΗΣ!

  3. γεμισαμε πουτσομυαλους και κωλοψωλοχυσμενους

  4. ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ
    ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ
    ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

    ΟΥΣΤ ΞΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΙΓΑΝΟ

    Φιλιω++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  5. τον πουτσο τον εκλαιγανε..
    αυτες που δεν τον ειχανε

  6. Η ιστορία του Πούτσου

    Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του.
    Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο. Εξού και η φράση: “Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο”. Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο.
    Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν. Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο. Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας. Κι απ’το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση “Τον Πούτσο Κλαίγανε!!”

  7. Νομίζετε ότι η παγκοσμιοποίηση ενδιαφέρεται να κάνει την ζωή των πολιτών καλύτερη;
    Κοιτάξτε σε ποιο σημείο εξαθλίωσης έφθασε ένα πολύ μεγάλο μέρος του Ελλήνων πολιτών.

    Τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ ή στη Λιβύη τους έκαναν, για να καλυτερεύσουν τη ζωή αυτών των λαών;
    Τίποτε δεν γίνεται τυχαία στην πολιτική, όλα αποβλέπουν κάπου.

  8. ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΠΕΡΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥ ΒΡΑΧΥΣΩΜΟΥ ΡΟΜΑ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΗ ΦΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΝ.

  9. ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΤΟΝ … Φ Α Λ Λ Ο … ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΡΕΒΥΘΟΥΛΗ

    ΣΥΓ – ΚΛΟ – ΝΙ – ΣΤΙ – ΚΟ !!! Υ Π Ε Ρ .. Θ Ε Α Μ Α…

    ΡΕ ΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΑΓΑΜΕΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

  10. Αισχος,βρωμα και δυσωδια,ελληνικε λαε εισαι αξιος της καταντιας σου

  11. ΣΙΓΑ ΡΕ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑ..ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΟΡΤΗ ΦΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΧΟΥΝ..Η ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ Η ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ..ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΛΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕΣΣΑΙΩΝΑ ΡΕ ΤΑΛΙΜΠΑΝ!!ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΦΑΛΛΟ ΣΟΥ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΟΥΧΛΙΑΖΕΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΣ!!ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΛΙΜΠΑΝΑΚΟ…

  12. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΤΣΙ?

  13. ….ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ΦΩΝΑΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΑΤΕ!

Comments are closed.