«Χοντρό παιχνίδι» των Ελλήνων εφοπλιστών με φορτηγά πλοία

Με το καλημέρα πήραν κεφάλι οι Έλληνες εφοπλιστές στις αγορές πλοίων ενώ στις πωλήσεις προηγούνται οι Γερμανοί. Οι Έλληνες κάνουν χοντρά deals αφού αγόρασαν 17 έναντι 234,8 εκατομμυρίων δολαρίων και πούλησαν 10 έναντι 116,7 εκατομμύρια.


Τον Ιανουάριο του2 018, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Allied , οι Έλληνες αγόρασαν 27 πλοία έναντι 366,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για 17 φορτηγά, πέντε δεξαμενόπλοια και πέντε μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ακολουθούν οι Κινέζοι με 20 πλοία εκ των οποίων 19 φορτηγά και ένα containership συνολικού κόστους 180,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην τρίτη θέση είναι οι Γερμανοί που έδωσαν 32,3 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσουν 16 πλοία εκ των οποίων 13 δεξαμενόπλοια και τρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Συνολικά έχουν αγοραστεί μέσα στον πρώτο μήνα του 2018 146 πλοία ήτοι 56 φορτηγά, εννέα δεξαμενόπλοια, 13 containerships και ένα υγραεριοφόρο συνολικής αξίας 1,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πωλήσεις

Στις πωλήσεις πλοίων μπορεί αριθμό πλοίων να προηγούνται οι Γερμανοί όμως οι Έλληνες εισέπραξαν τα περισσότερα.

Ειδικότερα, οι Γερμανοί έδωσαν 19 συνολικά έναντι 106 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακολουθούν οι Έλληνες με 15 για τα οποία εισέπραξαν 264,2 εκατομμύρια δολάρια και στην τρίτη θέση είναι οι Γιαπωνέζοι με 14 που τα πούλησαν για 194,7 εκατομμύρια δολάρια.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]