Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Βατερλό για το υπουργείο Υγείας οι οικογενειακοί γιατροί

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι οι γιατροί γύρισαν την πλάτη,στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΟΠΥΥ - Ενδιαφέρθηκαν 463 για την κάλυψη 1.250 θέσεων στην Αττική

Σε Βατερλό για το υπουργείο Υγείας, εξελίχθηκε η προσπάθεια στελέχωσης του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με οικογενειακούς γιατρούς.


Όπως υπογραμμίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνων (ΙΣΑ), οι γιατροί γύρισαν την πλάτη,στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΟΠΥΥ που προβλέπει απαξιωτικές αμοιβές σ ένα θολό εργασιακό τοπίο.

Ειδικότερα ο ΙΣΑ αναφέρει πως χορήγησε 372 βεβαιώσεις σε γιατρούς μέλη του - οι βεβαιώσεις ήταν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή των υποψηφίων- ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά μολις 91 για την κάλυψη 1.250 θέσεων στην Αττική. 
Βάσει αυτών το ποσοστό κάλυψης των θέσεων δεν ξεπερνά το 37% ,γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του νέου συστήματος, τον ερχόμενο μήνα όπως έχει προαναγγείλει  το υπουργείο Υγείας καθώς έχει δεσμευθεί απέναντι στην τρόικα.

Πρόκειται για τη δεύτερη παταγώδη αποτυχία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, μετά την αδυναμία στελέχωσης των ΤοΜΥ, για τις οποίες ήταν ανάλογα χαμηλό το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε.

Σχολιάζοντας το χαμηλό ενδιαφέρον των γιατρών της Αττικής, ο πρόεδρος που ΙΣΑ Γ. Πατούλης αναφέρει: "Ο Έλληνας γιατρός μπορεί να μαστίζεται από την ανεργία και την υποαπασχόληση ωστόσο  έχει αξιοπρέπεια και δεν  επιτρέπει να τον εκμεταλλευτούν αυτοί που  οδήγησαν στη φτωχοποίησή του .Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας είχαμε προειδοποιήσει ότι επιχειρείται να δομηθεί ένα θνησιγενές και ανεδαφικό σύστημα Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας που προβλέπει χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες ενώ αντιμετωπίζει  τόσο τους ασθενείς όσο και τους γιατρούς  ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας .Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δημόσια υγεία, χωρίς γιατρούς δεν γίνεται".

Ο ΙΣΑ ζητά για άλλη μια φορά να συναφθούν συλλογικές συμβάσεις με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, κατά πράξη και περίπτωση για όλες τις ιατρικές ειδικότητες με ελεύθερη επιλογή ιατρού και για όσους ιατρούς το επιθυμούν.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]