Πώς Το Σκοπιανό Έφερε Κοντά Τον Καραμανλή Και Τον Σαμαρά

Τι κι αν στο παρελθόν είχαν συγκυβερνήσει τη χώρα για δυόμισι χρόνια, τι κι αν ακόμα και σήμερα έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και κοινές απόψεις σε αρκετά θέματα, φαίνεται ωστόσο, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των Σκοπίων, οι θέσεις τους απέχουν πολύ.


Ο λόγος φυσικά για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού να εκφράζει την έντονη διαφωνία του με τη ρητορική του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί ευνοϊκής συγκυρίας για τη λύση του προβλήματος. Το σημείο όμως με το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς είναι κάθετα αντίθετος, σύμφωνα με τους εν λόγω κύκλους, είναι η επιχειρηματολογία του άλλοτε επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, σύμφωνα με την οποία το «καυτό» θέμα του συντάγματος της γειτονικής χώρας έχει λυθεί μέσω της ενδιάμεσης συμφωνίας. «Χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μια τόσο κρίσιμη φάση, όπου δεν πρέπει να υπάρχει καμία χαραμάδα σχετικά με την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων», σημειώνει σε συνομιλητές του ο Μεσσήνιος πολιτικός.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αν και ο Αντώνης Σαμαράς δεν συγκλίνει στο συγκεκριμένο μέτωπο με τον πάλαι ποτέ συγκυβερνήτη του, όμως ταυτίζεται απόλυτα με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κυμαίνεται στο ίδιο μήκος κύματος στο Μακεδονικό. Κάθε άλλο παρά σπάνιο είναι το φαινόμενο τα συστήματα των δύο πρώην πρωθυπουργών να εκφράζουν -και δημοσίως ακόμη- διαφορετικές εκτιμήσεις για την επικαιρότητα.

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]