Τους πήρες τα μυαλά, ρε Πανιώνιε

Έτοιμος για όλα ο Πανιώνιος! Οι Νεοσμυρνιώτες δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στη Λαμία, καθώς επικράτησαν και εκτός έδρας (1-4) και περιμένουν αντίπαλο στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Πάρτι στη Λαμία για τον Πανιώνιο!

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πέτυχε και δεύτερη νίκη κόντρα στη Λαμία, αυτή τη φορά εκτός έδρας με το… πειστικό 4-1 και πλέον περιμένει τον αντίπαλό της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Πανιώνιο, ήταν ο πρώην παίκτης της Λαμίας, Φιορίν Ντουρμισάι, που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στο 17’ με πολύ ωραία ενέργεια ενώ διαμόρφωσε το 3-1 στο 55’ με δυνατή κεφαλιά από κόρνερ του Μασούρα.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που είχε κάνει το 2-0 από ασταθή επέμβαση του Μελίσσα, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μειώσει στο 40’ με πολύ ωραίο σουτ του Βάντερσον.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια και λόμπα του Λάμπρου.

Το ματς

Ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων και η άγνοια κινδύνου, αφού ούτως ή άλλως έχουν πραγματοποιήσει μια υπέρβαση φτάνοντας στα προημιτελικά του θεσμού, έφεραν τη Λαμία σε ρόλο πρωταγωνιστή στην αναμέτρηση, αφού προσπαθούσε να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα.

Πλην της κατοχής της μπάλας, όμως, δεν είχε κάποια αξιόλογη στιγμή μπροστά στα καρέ του Κότνικ και ο Πανιώνιος με την ποιότητά του ήξερε τη στιγμή που θα μπορούσε να χτυπήσει. Το έκανε στο 17’…

Ο Βλάχος στην προώθηση που είχε κάνει από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στον Ντουρμισάι που ήταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής, γύρισε πολύ ωραία το σώμα του, αφού είχε πλάτη στην εστία και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ, βάζοντας πολύ στέρεες βάσεις πρόκρισης. Από τις κινήσεις των παικτών των φιλοξενούμενων ήταν εμφανής η απογοήτευσή τους, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου σε ακόμα μία περίπτωση.

Συγκεκριμένα, στο 31’ ο Μελίσσας δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά την μπαλιά του Σαντάνα, ο Μασούρας πήρε το… ριμπάουντ και σε κενή εστία δεν είχε κανένα πρόβλημα να διαμορφώσει το 2-0.

Η Λαμία πλήρως απελευθερωμένη από το άγχος, αφού οι πιθανότητες για πρόκριση είχαν εξανεμιστεί, βγήκε χωρίς πίεση για το γκολ και μάλιστα το βρήκε άμεσα, καθώς στο 40′ ο Βάντερσον έκανε το 2-1. Ο Βραζιλιάνος από πλάγια θέση και με ωραίο σουτ, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κότνικ, με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι της εστίας του γκολκίπερ του Πανιωνίου.

Στο β’ μέρος, όποιο ενδιαφέρον υπήρξε, ήταν μέχρι το 55′, όταν ο Ντουρμισάι έκανε το 3-1. Ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ασίγκμπα ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Ασίγκμπα και με δυνατή κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, το οποίο ούτε αυτό πανηγύρισε, λόγω της περσινής του θητείας στην ομάδα της Φθιώτιδας.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Λάμπρου να βγαίνει στην αντεπίθεση και με ωραίο πλασέ πάνω από το σώμα του Μελίσσα να γράφει το τελικό 4-1.

loading...