«Γραμμή Σαμαρά»…ως το τέλος!

Του Θανάση Κ….

    Τώρα πια συνειδητοποιούν όλοι, πως «ο βασιλιάς είναι γυμνός»!

    Πώς ο Τσίπρας και το επιτελείο του είναι εντελώς ανίκανοι να κάνουν ο,τιδήποτε. Έστω και μια σκευωρία…

    Μέχρι πρόσφατα ακούγαμε κάμποσους – κι όχι μόνον οπαδούς του Τσίπρα – να «θαυμάζουν» το ταλέντο του στους πολιτικαντισμούς, τις κολοτούμπες και τις επικοινωνιακές καντρίλιες.

    Αλλά μετά το χειρισμό στο Σκοπιανό και, τον τρόπο που έστησαν το «σκάνδαλο Novartis» κατά πολιτικών τους αντιπάλων, αμέσως μετά, αποδεικνύεται πως είναι… «ένα μάτσο κατσαπλιάδες»!

 

    Για σκεφτείτε πόσες ανοησίες έχουν κάνει – και δεν τους βγήκανε.

    Ή τους γύρισαν μπούμερανγκ…

    * Πρώτο η «υπερήφανη διαπραγμάτευση» το πρώτο μισό του 2015. Μαντάρα κανονικη και πανωλεθρία με περικεφαλαία. Πήραν και πρώτο διεθνές βραβείο… «ολέθριας διαπραγμάτευσης»!

 

    * Κι ύστερα το 2016, με τις τηλεοπτικές άδειες τα έκαναν επίσης μαντάρα. Δεν βρέθηκε κανείς να τους πει πως ήταν αντισυνταγματικό το νομικό τερατούργημά τους, ενώ ήταν εντελώς «εκτός τόπου και χρόνου» το Πόρισμα από το παγκοσμίως ανύπαρκτο «Ινστιτούτο της Φλωρεντίας»…

    * Τέλη του 2016 έδωσαν τον περιβοητο «μπουναμά». Αν περίμεναν δύο-τρεις μήνες θα μπορούσαν να δώσουν τα ίδια χωρίς να κοντράρουν με την Τρόϊκα και χωρίς να αναγκαστεί ο Τσακαλώτος μετά, να ζητά συγγνώμη και να δίνει ταπεινωτικές υποσχέσεις στην Τρόϊκα πως… «δεν θα το ξανακάνει».

    Από την ιστορία αυτή έχασαν ξανά πολιτικά, και πάντως δεν κέρδισαν δημοσκοπικά όσα υπολόγιζαν. Λίγο διαφορετικά να τα είχαν χειριστεί, θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα.

 

    * Το πρώτο μισό του 2017 ενεπλάκησαν ξανά σε «σκληρή διαπραγμάτευση» (για τη δεύτερη αξιολόγηση) και τα έκαναν – και πάλι – μαντάρα. Οι απ’ έξω τους υποχρέωσαν τελικά σε πολύ μεγαλύτερες παραχωρήσεις απ’ όσες αρνούνταν να δεχθούν μερικούς μήνες πρίν. Και στο μεταξύ χάθηκε χρόνος και ΑΕΠ. Και τους το χρέωσαν όλοι – και μέσα κι έξω από τη χώρα.

    * Ϋστερα πήγαν… να «υπερφαλαγγίσουν» τους πάντες με το Μακεδονικό. Να πιάσουν τον κόσμο στον ύπνο (σου λέει: αφού δεν αντέδρασαν για την υπερφορόληση που τους βάλαμε, ποιος νοιάζεται για τα Μακεδονικό;), να απομονώσουν τη ΝΔ από τη υπόλοιπη αντιπολίτευση, να διαχωρίσουν τη ΝΔ από τον κόσμο που κατέβαινε κατά μιλιούνια, και τελικα να διασπάσουν την ίδια τη ΝΔ. Την πάτησαν σε όλα!

    Τελικά σηκώθηκε αληθινό τσουνάμι εναντιον τους, με τον κόσμο να κατεβαίνει σε πρωτοφανή πλήθη για το Μακεδονικό, αλλά με οργή πια κατά της κυβερνησης Τσίπρα που τους καθύβρισε! Και τελικά όλους αυτούς που κατέβηκαν τους… «χάρισαν» στη ΝΔ και στον ίδιο το Σαμαρά! 

    Μετά απ αυτά, «λύση» στο Σκοπιανό, όπως πήγαν να τη δώσουν, δεν προχωράει! Χώρια που ο Ζάεφ την τορπίλισε μέσα στα Σκόπια (δεν αλλάζουν το Συνταγμα τους για την ώρα) όπως και ο Μπορίσοφ από τη Βουλγαρία (δεν δέχονται το όνομα Άνω ή Βόρεια Μακεδονία – οι Βούλγαροι πλέον!)

    Στην ιστορία αυτή ο Τσίπρας δεν πέτυχε κανένα στόχο του και μάζεψε μόνο ζημιές.

    * Έκαναν κι άλλες μικρότερες, αλλά όχι ανώδυνες για τους ίδιους, γκάφες τον τελευταίο χρόνο:

    –Όπως με το πετρελαϊκό ατύχημα στο Πέραμα, που το χειρίστηκαν με τον πιο τραγελαφικό τρόπο.

    — Όπως με την πλημμύρα στην Δυτική Αττική, που κι εκεί αυτοδιασύρθηκαν.

    –Όπως με την ένταξη στην «ποσοτική χαλάρωση» του Ντράγκι που την είχαν κάνει «σημαία» και την την προεξοφλούσαν ως «μάννα εξ ουρανού» επί δύο χρόνια, αλλά δεν τους έκατσε και τελικά ανακοίνωσαν πως… δεν την χρειάζονται!

    — Όπως με την επίσκεψη Ερτογάν εδώ, που την εμφανισαν ως μεγάλη «ελληνοτουρκική προσέγγιση» και τους προέκυψε πολλαπλό «Βατερλό»: τη μια ο Ερντογάν θέτει θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης (σε βάρος της Ελλάδος) πράγμα που δεν είχε διανοηθεί να κάνει ποτέ ως τώρα σε συνάντηση Κορυφής. Την άλλη τους ταράζουν στις παραβιάσεις. Την άλλη ο σύμβουλος Ερντογάν απειλεί δημόσια τον Έλληνα Πρωθυπουργο ότι θα του… τσακίσει τα πόδια, αν πάει στα Ίμια!

    Κι ύστερα ήθελαν να ξανακαλέσουν τον Ερντογάν εδώ, αλλά τώρα το ξανασκέπτονται. Μούσκεμα και εδώ…

    –Όπως με την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, που ούτε αυτό κατάφεραν και συνάμα τους προέκυψε… καραμπινάτο σκάνδαλο!

    –Όπως με την «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια που τους την «ξέκοψαν» απ’ εξω. Ή με την «αυτοδύναμη έξοδο» που είπαν μετά, αλλά κι αυτή παρουσιάζει προβλήματα. Και τελικά πάνε για «υβριδικό μνημόνιο».

    Μα να μη πούν ένα ως τώρα και να τους βγεί! Ούτε από τύχη…

    Τι καντεμιά κι αυτή…

    * Όμως η πιο μεγάλη γκάφα τους ήταν με τη Novartis. Έστησαν τη «μηχανή» εναντίον του Σαμαρά, πανικόβλητοι από την παρουσία του στο μεγάλο Συλλαλητήριο της Κυριακής. Το ετοίμαζαν για αργότερα, αλλά βιάστηκαν να το βγάλουν την επόμενη μέρα του Συλλαλητηρίου. Και τα έκαναν μούσκεμα. Κι εδώ…

    Δεν υπάρχει ένας νομικος στη χώρα που να μην έχει φρίξει.

    Δεν υπάρχει ανοησία που θα μπορούσαν να διαπράξουν και δεν την έκαναν.

    Δεν υπάρχει «πεπονόφλουδα» που θα μπορούσαν να πατήσουν και δεν την πάτησαν.

    Παραβίασαν όλη τη Δικονομια και κάμποσο… Ποινικό Κώδικα!

    Τώρα ο Σαμαράς τους κάνει μήνυση για «συκοφαντία» (και όχι μόνο), ενώ στον ίδιο δρόμο μπαίνουν και τα υπόλοιπα θιγόμενα πολιτικά πρόσωπα.

    Και θα βρεθούν από κατήγοροι (των αντιπάλων τους, για «δωροδοκία») – σε κατηγορούμενους (για σκευωρία συκοφάντισης και σπίλωσης πολιτικών τους αντιπάλων)!

    Δεν το περίμεναν με τίποτε! Κακώς…

    –Την πάτησαν, γιατί ο Σαμαράς και οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που πήγαν να μπλέξουν, είναι αυτοί που σταμάτησαν το «πάρτυ» στο φάρμακο!

    Και περιόρισαν δραστικά τη διαφθορά την περίοδο 2011-14.

    Κι αυτό το έχει καταγράψει και ο ΟΟΣΑ και το γνωρίζουν όλοι στο εξωτερικό.

    –Επί διακυβένησης Σαμαρά (και ένα χρόνο πριν) η φαρμακευτική δαπάνη έπεσε κατά 63,4%! Σήμερα ανέβηκε πάλι…

    –Και η «αμαρτωλή» Novartis, βρέθηκε το 2014, επί Σαμαρά, με ζημίες 5,7 εκατομμυρίων, ενώ επί Τσίπρα, το 2017, έχει ξανά κέρδη 19 εκατομμυρίων!

    –Και όταν ο Σαμαράς έπαιρνε μέτρα και «έκοβε τον κώλο της διαφθοράς» στα φάρμακα – το 2012 και το 2013 και το 2014 – ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε τα μέτρα αυτά και στήριζε τους… «λαδιάρηδες»!

    Οι διεφθαρμένοι και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές, εκδικούνται σήμερα αυτούς που χτύπησαν τη διαφθορά!

    Αυτή είναι η «λεζάντα» που θα αναδειχθεί από την υπόθεση που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και θα είναι απολύτως σε βάρος του.

    Μη σας κάνει εντύπωση λοιπόν, που τα «σκάτωσαν» αυτή τη φορά.

    Τα είχαν «σκατώσει» και τις περισσότερες προηγουμενες φορές, σε ό,τι χειρίστηκαν.

    Μένουν στην εξουσία, γιατί ως τώρα δεν μπορούσε να ενωθεί η αντιπολίτευση εναντίον τους.

    Τώρα την ένωσαν οι… ίδιοι – εναντίον τους!

 

    Και τους «ανέλαβε» ο Σαμαράς προσωπικά – επειδή τον έθιξαν προσωπικά και επειδή ο ίδιος είναι καθαρός και δεν έχει τίποτε να φοβηθεί.

    Ενώ οι αντίπαλοί του…

 

    Και η ΝΔ ολόκληρη είναι ενωμένη μαζί του (εκτός από κάτι θλιβερές – και κυρίως ασήμαντες – «παραφωνίες»),

    πρώτον γιατι αυτή τη στιγμή δεν θίγεται μόνον ο Σαμαράς, θίγεται ολόκληρη η παράταξη, και

    δεύτερον, γιατί αυτή η μάχη φέρνει πιο κοντά τις εκλογές και τον Κυριάκο στην αυτοδυναμία.

    Και την ίδια στιγμή η υπόλοιπη αντιπολίτευση δεν έχει άλλη επιλογή από το να στηρίξει τη «γραμμή Σαμαρά» στο θέμα αυτό, γιατί υπερασπίζεται και τους δικούς τους, αφού η στημένη σπίλωση στρέφεται και κατά δικών τους ηγετικών στελεχών.

    Κι ακόμα, διότι όλοι πια αντιλαμβάνονται, πως η μάχη είναι για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ μιαν ώρα αρχύτερα και να μη γίνει η Ελλάδα «Μαδουριστάν»!

    Κι αυτό το φοβούνται πολύ και οι «κεντρώοι» και οι… «κεντροφιλελέφτ» κι όλοι τέλος πάντων – εκτός από εκείνους που έψαχναν ως τώρα «γέφυρες» με το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ψάχνουν τρύπα να… κρυφτούν. 

 

    Από τα τέλη Γενάρη του 2015 πολλοί πόνταραν στον Τσίπρα και προσπάθησαν να τον πλησιάσουν, υπονομεύοντας τη «γραμμή Σαμαρά» που τους είχε προειδοποιήσει για το τι θα συμβεί.

    Ακόμα κι όταν δικαιώθηκε πλήρως, έξη μήνες αργότερα, πολλοί δεν πείστηκαν.

    Στη συνέχεια ο Σαμαράς παραιτήθηκε από την ηγεσία της ΝΔ και έκτισε σιγά-σιγά την «αντεπίθεσή» του.

    Τώρα ο ίδιος είναι πλήρως δικαιωμένος – σε όλα – ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν καταλάβει, πως αν δεν φύγει ο Τσίπρας το ταχύτερο, η χώρα κινδυνεύει! Και η δημοκρατία της επίσης.

    Όλοι, λοιπόν, προσήλθαν πια στη «γραμμή Σαμαρά»!

    Και δεν μπορουν να κάνουν κι αλλιώς, γιατί ο Τσίπρας πρέπει να φύγει…

    –Ο ανθρωπος που… νομίζει πως η Λέσβος και η Μυτιλίνη είναι δύο διαφορετικά… «νησιά» στο Αιγαίο, αυτος ο άνθρωπο θέλει να διαπραγματευθεί μείζονα εθνικά θέματα!

    –Ο άνθρωπος που έκλεισε τις τράπεζες κι έχει υπερφορολογήσει τους Έλληνες, θέλει να μας βάλει στην… «ανάπτυξη»!

    –Ο άνθρωπος που αφήνει τον Κουφοντινα έξω κάθε τόσο, θέλει να κάνει «άνοιγμα» στις ΗΠΑ.

    –Ο άνθρωπος που εναντιώθηκε σε όλα τα μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς στο παρελθόν – δηλαδή ταυτίστηκε με το πιο σάπιο κομμάτι της «μεταπολίτευσης» –  παριστάνει τώρα τον… εκφραστή του «καινούργιου»!

    –Ο άνθρωπος που δεν μπορεί ούτε μια… «σκευωρία» της προκοπής να στήσει, μας λέει πως δεν του φτάνει η διακυβέρνηση θέλει και την… «εξουσία»!     Δηλαδή να στήσει τριτοκοσμικό καθεστώς Μαδούρο!

    Όμως η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει «Μαδουριστάν»!

    Κι ο Τσιπρας έδωσε ήδη μόνος τους το πολιτικό αίτημα για να ενωθούν όλοι εναντίον του και να τον διώξουν:

    –Να μη γίνει η Ελλάδα «Μαδουριστάν»!

    Να σωθεί η χώρα, η οικονομια της και η δημοκρατία της!

 

    Ο Σαμαράς θα το πάει «ως το τέλος» με τον Τσίπρα,

    προσφέροντας, για άλλη μια φορά, μεγάλες υπηρεσίες στον τόπο…     

loading...

8 thoughts on “«Γραμμή Σαμαρά»…ως το τέλος!

  1. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΣΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΩΠΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ.ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΦΓΜΕΝΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΠΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ.ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΩΡΑ????????????????????????????……………..

  2. Με κουκουλοφορους μαρτυρες δεν εκλεινε φυλακη το σαμαροαρχιδο την χρυση αυγη?
    Τωρα γιατι φωναζει το πτωμα?

  3. ΘΑΝΑΣΗ Κ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΜΠΟΥΖΟΥ, ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑΚΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΘΩΟΥ, ΠΕΦΤΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΑ. "ΑΚΟΥ ΜΠΑΛΤΑΚΟ ΣΤΟ 2% ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΩ". ΣΑΜΑΡΑΚΟ ΜΑΣΟΝΑΚΟ ΣΤΟ ΚΕΛΙ Νο 2, ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΑΚΟ.

  4. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΧΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ. ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ!
    ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ…
    ΞΥΠΝΗΣΤΕΡΕ!!

  5. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΛΗΤΗΡΙΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΩ, ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

  6. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

  7. Ο Φρουζηs εβλεπε τον Σαμαρα…
    Ο Φρουζηs ξεκινησε απο την εδρα τηs εταιρειαs στη Μεταμορφωση εχονταs στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινητου μια βαλιτσα-τρολει γεματη οπωs χαρακτηριστικα λεει ο μαρτυραs με δεσμιδεs μωβ.πρασινα και κοκκινα χαρτονομισματα!
    Οι ημερομηνιεs με τα ραντεβου του Φρουζη με το Σαμαρα αλλα και αλλα πολιτικα προσωπα αναγραφονται στο ημερολογιο του Φρουζη που ειναι στα χερια των ελληνικων αρχων!
    nonews-news.blogspot.gr/2018/02/blog-post_776.html
    Ραγδαιεs εξελιξειs στη ΝΔ:Ο διορισμοs του ικανοτατου Κυριακου Μπουλινακη στην θεση του Γραμματεα με εντολη Μητσοτακη δειχνει την εξοδο σε Σαμαρα-Γεωργιαδη!
    exofitsio.blogspot.gr/2018/02/blog-post_290.html
    Πωs Σαμαραs-Γεωργιαδηs"εσυραν"τον Μητσοτακη στο βουρκο τηs Novartis
    tribune.gr/politics/news/artide/435288/
    ΑΔΩΝΙΣ:Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ!!!
    ΑΔΩΝΙΣ:ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!
    …ο κυριοs lepoytsoytsoy τουs περιμενει α)το γαμω το κεφαλι μου μαλακα μπεν χιραμ χραμ νιαμ νιαμ θα τσι σκισει τον πατο θα τσι κανει το κωλαντερο ΠΟΛΑΝ ανω κατω…β)και ο πουλακοs κοντοs μπουμπουκοs τσι βγαινιωs με στεντορια τσιριχτη φωνη θα κραυγαζει εγω ημουν του λαγοσ του λαγοσ και κουμπαροs του χονδρου γατου-Fat Cat….
    ε ρε γλεντια θα τουs καμουνε τουs πρωκτουs τουs στο πτηνο σαν του οφσορ περιστεροχεσ…
    Υ.Γ οι κακιεs γλωσεs λενε οτι ο πουλακοs το κοντοκλωτσι προτιθεται να εκμεταλευτει τα ευργετηματα του καινουριου νομου για αλλαγη φυλλου!

Comments are closed.