Προκλητική δήλωση Τούρκου κομάντο της κρίσης των Ιμίων: Η Ελλάδα έχει στρέψει τις κάννες της εναντίον μας

Ο κομάντο που πρωταγωνίστησε, από πλευράς Τουρκίας, στην κρίση των Ιμίων το 1996, Αλί Τουρκσέν, ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής σήμερα με το εθνικιστικό κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ «Καλό Κόμμα», σχολιάζοντας τη νέα κρίση γύρω από τις βραχονησίδες, υποστήριξε προκλητικά ότι «οι Έλληνες έχουν στρέψει τις κάννες τους εναντίον μας, κάτω από τη μύτη μας».

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, ο Αλί Τουρκσέν παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Boxer», στην οποία καλλιεργεί πολεμικό κλίμα σε βάρος της χώρας μας.

«Η Ελλάδα παίζει επισήμως το παιχνίδι του “κοιτάξτε με”, όπως κάνει ο ακροβάτης», αναφέρει, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας θέλει να στρέψει την προσοχή μακριά από άλλα σημαντικά ζητήματα.

Στη συνέχεια επαναλαμβάνει τις θέσεις των ακραίων κύκλων της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για νησιά «υπό ελληνική κατοχή». «Στα Ίμια είναι χρόνια τώρα που δημιουργούν μία τέτοια ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα 18 νησιά και μία βραχονησίδα να βρίσκονται σήμερα υπό πλήρη κατοχή. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί μία σοβαρότατη ανησυχία για την ασφάλεια της Τουρκίας. Γιατί έχουν στρέψει τις κάννες τους κάτω από τη μύτη μας».

Και το «παραλήρημα» συνεχίζεται ως εξής: «Αύριο θα επικαλεστούν τα χωρικά ύδατα, είτε την ΑΟΖ, είτε τον εναέριο χώρο και δεν θα μπορούμε ούτε να ψαρεύουμε, ούτε τα πλοία μας να πλησιάζουν, ούτε στρατιωτικές ασκήσεις να μας επιτρέπουν να κάνουμε, ούτε να έχουμε δικαιώματα στον υποθαλάσσιο πλούτο».

Ο Αλί Τουρκσέν στέλνει μάλιστα μήνυμα στην τουρκική ηγεσία να μην κάνει πίσω: «Η Τουρκία ό,τι είναι να κάνει, πρέπει να το κάνει προσεκτικά αλλά χωρίς να παραχωρεί δικαιώματά της. Ούτε κι εγώ που έχω περάσει τη ζωή μου σε στρατιωτικές ασκήσεις θέλω πόλεμο με κανέναν, αλλά ούτε κι εσύ, όμως, να τον επιζητείς. Δεν έρχομαι εγώ να κάτσω στο μπαλκόνι σου. Αλλά όταν κάποιος προσπαθήσει να τοποθετήσει ένα τραπέζι στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, φυσικά και θα αντιδράσω λέγοντας “τι κάνεις εκεί;”. Δεν θέλω να πω το κλασικό, αλλά αν ξεκινήσεις να δίνεις, θα συνεχίσουν να ζητάνε περισσότερα».

Πηγή: ant1news.gr

loading...

3 thoughts on “Προκλητική δήλωση Τούρκου κομάντο της κρίσης των Ιμίων: Η Ελλάδα έχει στρέψει τις κάννες της εναντίον μας

  1. ΗΛΙΘΙΟΣ Ο ΚΟΜΑΝΤΟΣ,
    ΑΝΟΗΤΟΣ Ο "ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ",
    ΜΑΛΑΚΑΣ Ο "ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ" 4,29.

    ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ;
    ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ Μ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΝΑΝΟΥΡΙΖΟΥΝ;

  2. TI ΛΕΣ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΟΕΙΔΕΣ, ΜΟΓΓΟΛΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ, ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΓΕΛΟΙΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΗ ΕΧΕΙΣ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΕΛΑΤΕ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ….

Comments are closed.