Κατάληψη από αντιεξουσιαστές στην εφημερίδα Αυγή

Κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας “Αυγή” κάνουν αυτή την ώρα αντιεξουσιαστές σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. Ο 29χρονος κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο.

Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Τετάρτης, 30 με 40 αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή» στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 12.

Και αυτή τη φορά, η κατάληψη έγινε γνωστή μέσω του indymedia, όπου ανέβηκε… κείμενο. Η κατάληψη, αναφέρεται, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον 29χρονο Ντίνο Γιαγτζόγλου, που κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Εκτός από τους 30-40 αντιεξουσιαστές που έχουν ανέβει στα γραφεία της εφημερίδας, στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της αστυνομίας. Αλλά δεν έχουν επέμβει. Βρίσκονται κάτω από τα γραφεία, αφού από την εφημερίδα δεν έχει ζητηθεί η παρέμβασή τους.

Ο Ντίνος Γιαγτζόγλου κάνει απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές της Λάρισας όπου κρατείται.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε στάση κρατουμένων στην πρώτη και τέταρτη πτέρυγα των φυλακών Λάρισας από αναρχικούς κρατούμενους και κατηγορούμενους για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Η στάση έληξε μετά από παραίτηση εκπροσώπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο Γιαγτζόγλου θα επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού. Η υπόσχεση δεν έχει γίνει ακόμη πράξη και έτσι οι αντιεξουσιαστές, ανοιχτά πλέον, στρέφονται κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης και του ΣΥΡΙΖΑ με την πορεία της Τρίτης έως την Κουμουνδούρου και τη σημερινή κατάληψη στην Αυγή.

Το κείμενο από τους αντιεξουσιαστές για την Αυγή
«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας για 4η μέρα Ντίνο Γιαγτζόγλου.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΩΡΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου»

loading...