Στουρνάρας: Ζητώ συγγνώμη από την σύζυγό μου – Θέλουν να πλήξουν την ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος

Αισχρές και ψευδείς χαρακτήρισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας τις κατηγορίες που αποδίδονται στον ίδιο αλλά και στην σύζυγό του Λινα Νικολοπούλου για την υπόθεση της Novartis. Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο κ. Στουρνάρας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν έστειλε υπόμνημα αλλά επέλεξε να εμφανιστεί ενώπιον του κοινοβουλίου και να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την σύζυγό του.

«Δίστασα προς στιγμή να αποφασίσω αν θα ζητήσω να παρασταθώ και να μιλήσω στην Ολομέλεια ή αν θα περιοριζόμουν στη κατάθεση υπομνήματος. Μήπως το αξίωμα του Κεντρικού Τραπεζίτη που υπηρετώ θα απαιτούσε την απουσία μου από την αίθουσα σήμερα και τον περιορισμό μου σε γραπτή έκθεση των απόψεών μου; ΄Η μήπως, για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, θα έπρεπε ακόμη και να παραιτηθώ από το αξίωμά μου ώστε να μην δοθεί, έστω και σε μνησίκακους ή κακόπιστους, η εντύπωση ότι χρησιμοποιώ αυτό το αξίωμα ως ασπίδα έναντι της Δικαιοσύνης, η οποία, φυσικά, έχει κάθε δικαίωμα να ελέγχει τις καταγγελίες οποιουδήποτε κατά οποιουδήποτε, όποιο αξίωμα κι αν κατέχει;», είπε ο κ. Στουρνάρας.

Εξήγησε ότι δίστασε μόνον προς στιγμή. «Η απουσία μου από το Κοινοβούλιο θα μπορούσε, εύλογα, να εκληφθεί ως καταφρόνηση των κοινοβουλευτικών θεσμών. Ταυτόχρονα θα μπορούσε να εκληφθεί και ως αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας που η Συνθήκη της ΕΕ και του Εθνικού Δικαίου, επιφυλάσσει στους κεντρικούς τραπεζίτες της Ευρωζώνης. Διότι η ανεξαρτησία αυτή θα ετίθετο προφανώς εν αμφιβόλω αν σε κάθε αναπόδεικτη κατηγορία, σε κάθε διατυπούμενη κακόβουλη υπόνοια και ισχυρισμό εναντίον του, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έσπευδε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του για λόγους υποτιθέμενης δήθεν ευθιξίας.

Θα επιβεβαίωνε έτσι την εσφαλμένη υπόθεση ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της δεν είναι και τόσο ανεξάρτητοι από την εκάστοτε Κυβέρνηση και ότι αναπόδεικτες κατηγορίες και συκοφαντικοί ισχυρισμοί, οι οποίοι φυσικά πρέπει να ελεγχθούν, χρησιμοποιούνται ως όχημα για να αναιρέσουν ή για να κάμψουν την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας ή για να πλήξουν το ανεξάρτητο φρόνημα του Διοικητή της».
Βρίσκομαι εδώ και για έναν άλλο περισσότερο προσωπικό λόγο

«Ενώ στους υπό κατηγορία Πρωθυπουργούς και Υπουργούς, ο Κανονισμός δίνει, με την άδεια της Βουλής, βήμα να ακουστούν, δεν δείχνει την ίδια γενναιοδωρία για άλλα πρόσωπα που είναι προφανές ότι έμμεσα ή άμεσα κατηγορούνται επειδή είναι συγγενείς πρώην Υπουργών. Στην περίπτωσή μου πρόκειται φυσικά για τη σύζυγό μου Λίνα Νικολοπούλου. Η σύζυγος μου Λίνα Νικολοπούλου ίδρυσε την εταιρεία MINDWORK το 2008, δηλαδή τέσσερα χρόνια πριν κληθώ από την τότε τρικομματική κυβέρνηση, τον Ιούλιο του 2012, να αναλάβω Υπουργός Οικονομικών. Αντικείμενο των εργασιών της εταιρείας της είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών marketing, δημοσίων σχέσεων, διαφήμισης, επικοινωνίας, οργάνωσης συνεδρίων και συναφών υπηρεσιών, κατά βάση στο χώρο της υγείας, τον οποίο η σύζυγός μου υπηρετεί εδώ και τριάντα τέσσερα χρόνια από πολλές διαφορετικές θέσεις. Η Λίνα Νικολοπούλου είναι βιολόγος, με διδακτορικό στη Νευροφυσιολογία, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Πριν ιδρύσει την εταιρεία της είχε εργαστεί για 24 χρόνια, πρώτα στον ακαδημαϊκό χώρο στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατόπιν στο χώρο των επιχειρήσεων, πολυεθνικών και εγχώριων, του φαρμάκου, της υγείας και της επικοινωνίας. Παρά τις αντιξοότητες που θα αναφέρω αμέσως παρακάτω, που συνδέονται με τη δική μου στοχοποίηση, η υποδειγματική αυτή εταιρεία στα δέκα χρόνια λειτουργίας της έχει συμβάλει στα δημόσια οικονομικά με πληρωμή φόρων 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ».

Ο κ. Στουρνάρας είπε ακόμα ότι από το έτος 2013 η σύζυγός μου και η εταιρεία της έχουν δυσφημιστεί και συκοφαντηθεί χυδαία κατ` επανάληψη με τελικό στόχο πάντα εκείνον.
Για την παρούσα υπόθεση της Novartis

«Οι κατηγορίες εις βάρος της συζύγου μου και της εταιρείας της από τους άγνωστους προστατευόμενους μάρτυρες, με στόχο φυσικά πάντα εμένα, έχουν ως εξής», είπε ο κ. Στουρνάρας.

1) «Η MINDWORK χρησιμοποιήθηκε για παροχή συμβουλών, έρευνα αγοράς και άλλες υπηρεσίες… Για παράδειγμα, μια εκδρομή οργανώθηκε σε ελληνικά νησιά για δημοσιογράφους…. Το ταξίδι περιελάμβανε αυξημένη τιμολόγηση ποσών μέσω της MINDWORK…». Οι ανωτέρω δύο προτάσεις αναφέρονται στο περίφημο πλέον έγγραφο του FBI, το οποίο παρεμπιπτόντως με εμφανίζει ως Κεντρικό Τραπεζίτη στην Ελλάδα, από τον Ιούνιο του 2012 έως το τέλος 2013, δηλαδή χρονική περίοδο που ήμουν Υπουργός Οικονομικών. Το έγγραφο αυτό αναφέρει και άλλες χονδροειδείς ανακρίβειες, όπως για παράδειγμα ότι ίδρυσα το ΙΟΒΕ! Όπως γνωρίζετε το ΙΟΒΕ ιδρύθηκε το 1974! Και συνεχίζει το έγγραφο παρακάτω: «Η MINDWORK ήταν ο οργανωτής και αποζημιώθηκε για την συμμετοχή στο συνέδριο. Το ποσό των 4.000 Ευρώ ήταν χαμηλό σε σχέση με τα ποσά προηγούμενων ετών». Παραδέχεται δηλαδή ο συγγραφέας ότι η αμοιβή της MINDWORK ήταν χαμηλή σε σχέση με άλλες χρονιές! Μήπως γιατί δεν υπήρχε τίποτα το επιλήψιμο στο συγκεκριμένο έργο; Θα επανέλθω όμως πιο κάτω.

Ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες με την κωδική ονομασία ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ στην κατάθεσή του της 1ης Δεκεμβρίου 2017 αναφέρει: «…το ύψος των αμοιβών που ελάμβανε ήταν δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσέφερε στη διοργάνωση των συνεδρίων και εν πολλοίς κάλυπτε χρήματα που δίνονταν ως δώρα στον Ιωάννη Στουρνάρα…».

Η αλήθεια, η πλήρης και αδιαμφισβήτητη αλήθεια, είναι η εξής:
Ουδέποτε η MINDWORK έλαβε υψηλότερες αμοιβές από τις δέουσες, σύμφωνα με την αγορά στο πλαίσιο του τομέα δραστηριότητάς της. Τις υπηρεσίες της MINDWORK στα συνέδριά της αγόρασαν και άλλες εταιρείες. Όλες οι εταιρείες πλήρωναν τις ίδιες τιμές με τη Novartis. Υπάρχουν συμβάσεις, παραδοτέα, εντολές αγοράς, όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω τραπέζης. Οι χορηγίες της Novartis στα συνέδρια της MINDWORK δεν διαφέρουν από τις χορηγίες άλλων εταιρειών. Η Novartis είναι μία από τις 100 μεγάλες εταιρείες πελάτες της MINDWORK.
Στα 10 χρόνια λειτουργίας της MINDWORK ελάχιστη είναι η συμμετοχή της Novartis στον κύκλο εργασιών της και ανέρχεται στο 3,62%. Αυτό αποδεικνύει ότι η Novartis είχε πολύ μικρή σημασία για το οικονομικό αποτέλεσμα της MINDWORK.
Σημειώστε ότι για την επίμαχη περίοδο Ιούλιος 2012- Ιούνιος 2014 που ήμουν Υπουργός Οικονομικών, οι χορηγίες της Novartis στα συνέδρια MINDWORK αποτελούν μόνο το 2,3% του κύκλου εργασιών της, ποσοστό μικρότερο από το 3,62% που είναι για όλη την περίοδο 2009-2017.
Οι συνολικές αμοιβές της MINDWORK για υπηρεσίες προς τη Novartis την περίοδο 2010-2015 κατά βάση μειώνονται. Δεν αυξάνονται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή της Novartis στη MINDWORK έχει καταγραφεί το 2010, δηλαδή πολύ πριν από την περίοδο της υπουργίας μου (Ιούλιος 2012-Ιούνιος 2014).
Ο ειδικότερος τζίρος της MINDWORK από χορηγίες της Novartis στα 16 συνέδρια που συνολικά συμμετείχε από το 2009 έως σήμερα, είναι 155.085ευρώ (μέση δαπάνη ανά συνέδριο 9.693ευρώ). Σημειώστε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, ότι αυτός είναι τζίρος, δεν είναι αμοιβή. Από τον τζίρο πληρώνονται τα κόστη τρίτων (ξενοδοχεία, επισιτιστικά, εκτυπώσεις κτλ), τα οποία κατά μέσο όρο ανέρχονται σε 60 με 65 τοις εκατό του τζίρου, και αφαιρούνται για να προσδιοριστεί το μικτό κέρδος της εταιρείας. Από το μικτό κέρδος αφαιρούνται τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας (μισθοί, ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, συντηρήσεις κλπ) για να προσδιοριστεί το καθαρό κέρδος προ φόρων. Κατόπιν αφαιρούνται οι φόροι επί των κερδών για να προσδιοριστεί το καθαρό κέρδος, μετά την πληρωμή των φόρων.
Στην Ελλάδα με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία του ΕΟΦ για το έτος 2016 οργανώνονται στην επικράτεια κάθε χρόνο περισσότερα από 1700 ιατρικά/φαρμακευτικά συνέδρια και εκδηλώσεις συνολικού ύψους περίπου 33,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η MINDWORK οργανώνει στην Ελλάδα πολύ λίγα συνέδρια κάθε χρόνο από το σύνολο των 1700 της χώρας, περίπου 3 τοις χιλίοις.
Η Novartis στα 33,5 εκατομμύρια της αγοράς συμμετέχει με 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, σε εννέα χρόνια η Novartis ξόδεψε 22,5 εκατομμύρια ευρώ σε συνέδρια, ενώ 7 τοις χιλίοις από τον συνολικό προϋπολογισμό της Novartis ήταν οι χορηγίες της σε 16 συνέδρια της MINDWORK (155.085 ευρώ σε σύνολο 22,5 εκατομμύρια ευρώ)
Όσον αφορά την εκδήλωση για δημοσιογράφους, στην οποία αναφέρθηκα προηγουμένως, πρόκειται για εκπαιδευτική εκδήλωση που η MINDWORK διοργάνωσε για τη Novartis στις 8.7.2013, στον Πόρο. Η MINDWORK τιμολόγησε συνολικά 20.090 ευρώ. Από αυτά, τα κόστη τρίτων ανήλθαν σε 14.909,20 ευρώ και το μικτό κέρδος της MINDWORK ήταν 5.181ευρώ.

Είναι η μοναδική εκπαιδευτική εκδήλωση που ανέλαβε η εταιρεία της συζύγου μου τη διοργάνωσή της για λογαριασμό της Novartis εκτός Αθηνών. Η εταιρεία της συζύγου μου συνεπώς δεν «φέρεται να οργάνωνε εκδρομές σε νησιά για δημοσιογράφους», όπως γράφεται στην πρόταση των βουλευτών που συζητάτε. Ο πληθυντικός αριθμός οφείλεται στην ευγενική «γενναιοδωρία» των βουλευτών που υπογράφουν την πρόταση και όχι στη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή».
Εγω, ο Γεωργιάδης και ο Σαμαράς

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και πάλι στην προστατευόμενη μάρτυρα με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση λέγοντας:

«Υπάρχει ωστόσο άλλη μία ειδική αναφορά σε συγκεκριμένη συναλλαγή της εταιρείας της συζύγου μου με τη Novartis: Πρόκειται για την κατάθεση πάλι του ιδίου μάρτυρα με την κωδική ονομασία ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ της 1ης Δεκεμβρίου 2017 και της 5ης Ιανουαρίου 2018.

Σύμφωνα με την κατάθεση αυτή, η εταιρεία της συζύγου μου διοργάνωσε το «τελικό event του Harvard Project» στα τέλη του 2013 στο Μέγαρο Μουσικής, που μέσω αυτού δήθεν δωροδοκήθηκαν μεταξύ άλλων, εγώ, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Ο μάρτυρας αυτός, λοιπόν, καταθέτει ότι μέσω της αμοιβής που έλαβε η εταιρεία της συζύγου μου ξεπλύθηκε μέρος του χρήματος των δωροδοκιών.

Η τελική εκδήλωση για το Harvard Project οργανώθηκε πράγματι από την εταιρεία της συζύγου μου, όχι στο τέλος του 2013, που λέει ο μάρτυρας, αλλά στις 21.3 2014. Όχι στο Μέγαρο Μουσικής, που λέει ο μάρτυρας, αλλά στο ξενοδοχείο King George, και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τιμολογήθηκε από την MINDWORK στα 20.875 ευρώ και από αυτά τα κόστη υπέρ τρίτων ήταν 18.449,24 ευρώ.

Συνεπώς απέμεινε υπέρ της MINDWORK, μικτό κέρδος 2.400 ευρώ.

Το ποσό αυτό, λοιπόν, των 2.400 ευρώ, κατά τον προστατευόμενο μάρτυρα, χρησιμοποιήθηκε για να ξεπλυθεί μέρος των εκατομμυρίων με τα οποία δήθεν δωροδοκήθηκαν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης και εγώ. Ιδού, λοιπόν, το προφανώς συκοφαντικό της κατηγορίας κατά της συζύγου μου και της εταιρείας της, που αποδεικνύεται βλακώδης.

Που όμως για να καταδειχτεί ως βλακώδης από τον κατ` αρχάς αισχρό, συκοφαντικό και πολλαπλώς επικίνδυνο χαρακτήρα της μαρτυρίας του «προστατευόμενου μάρτυρα» ή του υποβολέα του, ήταν ανάγκη να έρθω σήμερα εδώ. Στη Βουλή των Ελλήνων».
Ζητώ συγγνώμη από την σύζυγό μου

«…να ζητήσω συγγνώμη από τη σύζυγό μου για όσα αισχρά και συκοφαντικά υπομένει αυτά τα χρόνια επειδή είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Στουρνάρα. Είναι, φαίνεται, μέρος της μοίρας των συζύγων και των οικογενειών των δημοσίων προσώπων στη χώρα αυτή: να λοιδωρούνται, να συκοφαντούνται, να διαπομπεύονται, ακόμη και να απειλούνται, προκειμένου να πληγεί ο σύζυγός τους… Της ζητώ συγγνώμη και της ζητώ να κάνει υπομονή», είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΤτΕ.
Μάταια ψάχνω να μου δείξουν τις υπογραφές μου

«Οι μαρτυρίες στο σύνολό τους είναι εντελώς ψευδείς. Ουδέποτε υπέγραψα τέτοιες αποφάσεις, ούτε είχα τέτοια αρμοδιότητα. Μάταια ζητώ εβδομάδες τώρα να μου δείξουν σχετικές αποφάσεις μου και τις υπογραφές που έβαλα για να υλοποιηθούν. Απλά, δεν υπάρχουν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μάρτυρες επαναλαμβάνουν με ακρίβεια στις καταθέσεις τους αυτά που εδώ και καιρό αναμασά γνωστή κυριακάτικη εφημερίδα, που έχει σχεδόν εργολαβικά αναλάβει τη δυσφήμιση εμού και της συζύγου μου. Δυστυχώς για όλους αυτούς, ουδέποτε συνέβησαν αυτά που μαρτυρούν», είπε ο κ. Στουρνάρας.

Και συνέχισε: «Ζητώ από τη Βουλή και την Επιτροπή που θα συσταθεί, να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό μου, ότι δηλαδή οι μαρτυρίες αυτές στο σύνολό τους είναι εντελώς ψευδείς, εφαρμόζοντας τις διαδικασίες που προβλέπονται. Έχω δικαίωμα να προβάλλω αυτή την απαίτηση προς εσάς, γιατί με χρήση των διαδικασιών που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό, οι ψευδείς αυτές κατηγορίες που πλήττουν κατά βάναυσο και αισχρό τρόπο τον πυρήνα της προσωπικότητάς μου, την τιμή και την αξιοπρέπεια μου, εμφανίζοντάς με ως άπιστο κρατικό λειτουργό που δωροδοκήθηκε για να βλάψει τη πατρίδα του, διαχύθηκαν στον ελληνικό λαό. Διαχύθηκαν επίσης στο εξωτερικό και πλήττουν καίρια το κύρος του Κεντρικού Τραπεζίτη της χώρας. Οι ίδιες διαδικασίες, που εξ αντικειμένου χρησιμοποιήθηκαν για να απλωθεί το δηλητήριο της ψευδολόγου συκοφαντίας, ανάγκη πάσα είναι να χρησιμοποιηθούν για να αρθούν, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, τα αποτελέσματά της. Για τούτο, ακόμη κι αν οι ψευδολόγοι μάρτυρες δεν βγάλουν εν τέλει την κουκούλα της ανωνυμίας, είναι ανάγκη να μην περιβάλλει η Βουλή των Ελλήνων με την κουκούλα της αοριστίας και της θολής και αμφίβολης μικροπολιτικής σκοπιμότητας τις διαδικασίες που ανοίγονται σήμερα με την πρόταση, μεταξύ άλλων, και για τη δίωξή μου».

Ο Γιάννης Στουρνάρας έκλεισε με Εμίλ Ζολά λέγοντας : «Εάν αποκρύψεις την αλήθεια και τη θάψεις κάτω από το χώμα, θα μεγαλώσει και θα μαζέψει τόση δύναμη μέσα της, που την ημέρα που θα εκραγεί θα τινάξει τα πάντα στο διάβα της».

loading...

4 thoughts on “Στουρνάρας: Ζητώ συγγνώμη από την σύζυγό μου – Θέλουν να πλήξουν την ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος

  1. ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΓΕΡΑΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΙΜΙΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙ ΜΙΑΣ ΑΠΛΗΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΕΣ

  2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ! ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ !

    Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΥΤΗ, ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 1830, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΑΛΗΤΗ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

    ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ, ΣΤΟ 95% ΜΕΧΡΙ ΠΡΟ ΤΙΝΟΣ…

    ΜΟΝΟΝ ΤΟ 5 % ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ " ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.

    ΣΗΜΕΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ 5%

    ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ?

    ΟΧΙ !

    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ !

    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ?

    ΑΝ ΣΟΥ ΒΑΣΤΑΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!

    Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ !

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΤτΕ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ- ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ-ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ κ.λ.π. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΙ' ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ .

    ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ?

    1) ΤΑ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ, ΤΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ.

    2) ΚΑΤΟΠΙΝ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤτΕ, Η ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΕ ΤΟΝ
    ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ ΤΟΚΟ 35% !!!!

    ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ, ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΒΕΒΑΡΥΜΕΝΟ ΜΕ 35% ΤΟΚΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ….

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΕ ΤΟΝ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΙΔΡΥΣΕ ΤΗΝ " ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ " ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ Ο ΙΔΙΙΟΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΚΑΤΟ-ΡΟΤΣΙΛΝΤ!

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΕΝΝΕΝΤΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΛΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.

    ΣΗΜΕΡΑ, Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΚΔΙΔΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΚΟ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΣ…..

    ΠΑΛΙΟ- ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΗ…

    Η ΣΥΡΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΗ ΛΥΣΣΑ !

    ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΠΟΥΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΠΑΝΕ!

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  3. Ρε τ΄άρπαξες; Δεν αφήνεις κατά μέρος τις παπαριές σου; Δεν πα να λες ό,τι θέλεις, θα σας δούμε στην σέντρα… Θα έχει πλάκα να σας βλέπουμε να απαντάτε με το γνωστό σας ύφος όλοι. Προπαντός τον τούρκογλου…

  4. Από ΄μας θα ζητήσεις καμιά συγγνώμη ποτέ σου ρε στούρνο; "Συγγνώμες", "μυξοκλάματα", "στοχοποιήσεις", "κουκουλοφόροι" μάρτυρες και παντοειδείς παπαριές μπας και τους λυπηθούμε… ΟΥΣΤ κοπρόσκυλα !!!

Comments are closed.