ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΗΣΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ …..ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ!!!!!!

 

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΛΕΝΗΣ….

Εισαγωγικά:
________Την Κυριακη 4 Φεβρουαρίου 2018 έγινε το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο -η Εθνοσυνέλευσις των Ελλήνων- στην πλατεία Συντάγματος των Αθηνών με θέμα «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!»
________Η συγκέντρωση του πλήθους των γνησίων Ελλήνων ήταν καταπληκτική! Εκεί συμπαραστάθηκε και ένα πλήθος πιστών από την περιοχή της εκκλησιαστικής μας δικαιοδοσίας. Επτά (7) πούλμαν από το Αίγιο με πιστούς, ένα (1) με ιερείς μας, ένα (1) πούλμαν από τα Καλάβρυτα και, τέλος, ένα (1) ακόμη πούλμαν από την Ακράτα διετέθησαν από την Ιερά Μητρόπολη! Σ’ αυτά πρέπει να προστεθούν και μερικά ΙΧ αυτοκίνητα.


________Η πλατεία Συντάγματος και όλοι οι γύρω δρόμοι μέχρι τοHILTON και μέχρι την Ομόνοια από την αντίθετη πλευρά κυριολεκτικά βούλιαξαν από το πλήθος! Εξ άλλου και ο ενθουσιασμός ήταν πρωτοφανής! Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της Λαοσυνάξεως για την Μακεδονία μας!
________Μαζί μας είχαμε και το ιστορικό Λάβαρο της Αγ. Λαύρας και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Εύσέβιο, τον Ηγούμενο της Μονής. Οι διοργανωτές του Συλλαλητηρίου μας παρεκάλεσαν να το προσκομίσουμε στην Αθήνα.
________Από τη θέση αυτή εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στο πλήθος των ευσεβών χριστιανών, καθώς επίσης και των Αιδεσιμωτάτων Εφημερίων, οποίοι άκουσαν την παράκλησή μας και έσπευσαν να συμμετάσχουν στην παλλαϊκή Σύναξη των Αθηνών!
________Εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή του κ. Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος ήταν και ο κύριος Ομιλητής στην ιστορική αυτή Λαοσύναξη! Εντυπωσιακή ήταν επίσης η συμμετοχή του Ακαδημαϊκού και Καθηγητού Πανεπιστημίου κ. Γεωργίου Κασιμάτη, πάντως ενός όχι ακροδεξιού προ- σώπου!

Κρίσεις:
_____Το συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας τελικά ήταν ένα πολύ γερό χαστούκι στην Κυβέρνηση Τσίπρα! Και μόνο το γεγονός, ότι ή Κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει, χωρίς καν να προκληθεί, ότι το πλήθος των συγκεντρωμένων ήταν περίπου 140.000 διαμαρτυρόμενοι φανερώνει τον πανικό, στον οποίο έχει περιέλθει η Κυβέρνηση. Βεβαίως, καθώς καταγγέλθηκε ήδη, το Video της Αστυνομίας φέρει ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου και, το πιο σημαντικό, έχουν απαλείψει την ώρα λήψεως των σχετικών εικόνων. Άρα εκ προοιμίου το Κυβερνητικό Ανακοινωθέν είναι απατηλό και ψεύτικο, γι’ αυτό δε και απαράδεκτο! Βεβαίως την ευθύνη δεν φέρουν οι παράγοντες της Αστυνομίας! Την ευθύνη της ψευδέστατης αυτής Ανακοινώσεως έχουν οι Πολιτικοί Παράγοντες του Υπουργείου! Στοχασθήτε: Γιατί άραγε την σήμερα το πρωΐ, Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Τόσκας πήρε σβάρνα τα τηλεοπτικά κανάλια με θέμα το πλήθος των συγκεντρωθέντων, επιμένοντας στον αριθμό 140.000; Για να ρίψει στάχτη στα μάτια μας! Για να θολώσει τα νερά! Για να μας πείσει με το κύρος του Υπουργού! Αλλά Video, που αναγράφει ως ημερομηνία λήψεως την 1ηνΙανουαρίου, ενώ συγχρόνως δεν αναφέρει την ώρα λήψεως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟ! Δεν είναι αξιόπιστο, αφού φανερώνει ότι έχει υποστεί επεξεργασία! Ψευταράδες μας κυβερνούν, ψεύτικα είναι και τα εργαλεία στους!
________Πέρα των ανωτέρω η πιο μεγάλη απόδειξη του πανικού, στον οποίο έχουν περιέλθει οι της Κυβερνήσεως, είναι η ανακοίνωση του Υπουργού επί των Εξωτερικών κ. Νικ. Κοτζιά, ότι «οι συγκεντρωθέντες στο Σύνταγμα ήσαν οι λιγότεροι! Τα εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν τη επιλογή τους και έμειναν στα σπίτια τους!» είπε, εντελώς ανερυθρίαστα ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Κοτζιάς! Μεγαλύτερη ΚΟΤΣΑΝΑ, ή αν θέλετε ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ από αυτή,δεν θα μπορούσε να λεχθεί από επίσημα χείλη! Κύριε Κοτζιά, αλλάξτε γυαλιά! Αυτά, που τώρα φοράτε, σας γελοιοποιούν! Σας εκθέτουν! Σας ευτελίζουν!
________Πρέπει να παραδεχθούμε, ότι εκ των πραγμάτων βεβαίως η ακριβής καταμέτρηση των προσερχομένων σε κάθε παρόμοια συγκέντρωση δεν μπορεί να είναι ακριβής, συνεπώς δε ΟΥΤΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ, ΟΥΤΕ και ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ! Διότι σε παρόμοιες περιπτώσεις δεν διαβάζεται κατάλογος! Δεν καταγράφονται ονόματα! Σε μια τέτοια συγκέντρωση Η αρίθμηση ενός πλήθους γίνεται «κατ’ εκτίμηση»!
________Το γεγονός, λοιπόν, ότι ο Υπουργός κ. Τόσκας βγήκε στις πρωϊνές εκπομπές του STAR, της ΕΡΤ1 και όπου αλλού για να υπερασπισθεί τον αριθμό των 140.000 προσελθόντων αποδεικνύει περίτρανα, ότι η Κυβέρνηση πληγώθηκε ΠΟΛΥ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, από το πλήθος των συγκεντρωθέντων! Τόσο πολύ, ώστε τελικά ευρίσκεται σε κατάσταση πανικού! Το αποδεικνύουν τόσον οι δηλώσεις του κ. Κοτζιά, όσον και οι εμφανίσεις του κ. Τόσκα! Αλήθεια, κ. Τόσκα γιατί ξαφνικά εμφανισθήκατε στα Μ.Μ.Ε.;
________Συνεπώς η χθεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ήταν μια ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ, μια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ συγκέντρωση! Μας θύμισε τις «Λαοσυνάξεις» του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου!
________Αν οι εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να εκτιμηθεί ακριβέστερα η χθεσινή συγκέντρωση, ας τολμήσουν να καλέσουν τους οπαδούς των σε μια δική τους αντισυγκέντρωση στην ίδια πλατεία σε μια από τις προσεχείς Κυριακές, ώστε να κάνουμε μια σύγκριση! Τότε θα αποδειχθεί η αξία της χθεσινής συγκεντρώσεως! ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ! Συνεπώς η χθεσινή συγκέντρωση ήταν ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ στο μάγουλο των ηγετών του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, των κ. κ. Τσίπρα και Καμμένου! Οι συγκενρωθέντες δεν ήσαν «κάποιες δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωθέντων», όπως μετέδιδαν συνεχώς τα κρατικά κανάλια TV, αλλά αρκετές εκατοντάδες γνησίων Ελλήνων πάσης πολιτικής αποχρώσεως, οι οποίοι βροντοφώναζαν, ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Το καταπλητικό της συγκεντρώσεως:
________Ας λησμονήσουμε τα παραπάνω, τα οποία είναι απλώς λεπτομέρειες και κουτσομπολιά. Το προέχον σημείο της χθεσινής Πανελλήνιας κινητοποιήσεως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΝΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΗΤΟΥ! Επαναλαμβάνω, για να το ακούσουν οι αρμόδιοι: ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΛΑΟΣΥΝΑΞΕΩΣ δεν συνδέεται με τον αριθμό του πλήθους των συγκεντρωθέντων, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΗΤΟΥ! Εν προκειμένω με τον κ. Μίκη Θεοδωράκη! Δηλ. το καταπληκτικό της χθεσινής συγκεντρώσεως είναι ότι ΟΜΙΛΗΤΗΣ ήταν ένας δεδηλωμένος μεν και πασίγνωστος οπαδός της αριστερής κουλτούρας και ιδεολογίας, ο οποίος ΚΑΤΕΠΛΗΞΕ ΤΑ ΠΛΗΘΗ, αφού με την ομιλία του έρριψε μια παληοπατσαβούρα στα πρόσωπα όλων των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, που συγκροτούν το κόμμα «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»!!!! Με όσα είπε εκεί ο κ. Θεοδωράκης, έρριψε στον Καιάδα της ανυποληψίας όλους τους άθεους και απάτριδες Ηγέτες της αριστεράς, όλους μαζί! Η χθεσινή ημέρα μόνο γι αυτό θα παραμείνει γραμμένη με χρυσά γράμματα στις δέλτους της ιστορίας!

________Έμείς, λοιπόν, δεν θα αναλωθούμε στο να αποδείξουμε, εάν στο Σύνταγμα ήσαν μερικές δεκάδες, ή εκατοντάδες, η χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες (στην πραγματικότητα δε πολύ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο) συγκεντρωθέντες, ΑΛΛΑ θα επικεντρώσουμε την προσοχή σας στα βαθυστόχαστα λόγια, τα οποία εξήλθαν εκ στου στόματος όχι βέβαια ενός ακροδεξιού ομιλητού, αλλά ενός δεδηλωμένου οπαδού της Αριστερής Κουλτούρας, ο Οποίος, καθώς έχει ωριμάσει πλέον, έχει αναθεωρήσει τις άχρι χθες πολιτικές του τοποθετήσεις! Τα παρακάτω λόγια του κ. Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία τόλμησε να εκστομίσει όχι σε κάποια κλειστή παρέα μερικών φίλων και συνομιλητών του, αλλά ενώπιον μυριάδων ακροατών από την εξέδρα στην πλατεία Συντάγματος την 4ην Φεβρουαρίου 2018, αποτελούν την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της αριστερής Κουλτούρας και Ιδεολογίας! Ας τα μελετήσουμε, λοιπόν, με περισσή προσοχή:

1. Πρώτον, ωνόμασε, «εθνομηδενιστές» αυτούς, που μας κυβερνούν σήμερα!
2. Δεύτερον, χαρακτήρισε ως «φασίστες» τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, οι οποίοι κυβερνούν σήμερα την Ελλάδα μας!
3. Τρίτον, βαθμολόγησε ως την «πιο πονηρή, απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την αριστερό-στροφη» μορφή φασισμού, αυτούς οι οποίοι κυβερνούν σήμερα την Χώρα μας!
4. Τέταρτον, χαρακτήρισε ως τρομοκράτες τους συγκροτούντες σήμερα την Κυβέρνηση Τσίπρα! Επί λέξει είπεν: «Σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών, που είναισκέτοι και δειλοί τρομοκράτες»!

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ” 30/1/2018

5. Πέμπτον, χαρακτήρισε με τα πιο μελανά χρώματα την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, αναφερθείς σ΄αυτή την μορφή φασισμού «των μειοψηφιών, που κυβερνούν οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες των αστών πολιτικών»!
6. Έκτον, και τέλος, ο κ Θεοδωράκης, αναφερόμενος και πάλι στην Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, είπε και τα εξής περισπούδαστα και ανεπανάληπτα λόγια για τις μειοψηφίες, οι οποίες μας κυβερνούν σήμερα. Συγκεκριμένα ωμίλησε περί «των μειοψηφιών, που κυβερνούν….και που είναι πονηροί, θλιβερές αποφύσεις ενός συστήματος, που μας δαγκώνει και μας πονά, γιατί πεθαίνει και το ξέρει και γι αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο»!!!!!!

_______Το καταστάλλαγμα των λόγων Μίκη Θεοδωράκη είναι τρία (3) σημεία:
1ον. «Εγώ δεν ντρέπομαι, όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν, να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας, που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για το Έθνος και την Πατρίδα….να είμαι Πατριώτης διεθνιστής και συνάμα να περιφρονώ και να μάχομαι τον φασισμό σε όλες του τις μορφές και προ παντός ….την αριστερόστροφη»!!!!

2ον. «Όταν υπερασπίζεται κανείς τα δίκαια της Πατρίδας του και του Λαού του, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός! Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά , έχει ανάγκη από πατριώτες!»

3ον. Και κάτι ακόμη από παλαιότερες δηλώσεις του:
ΞΥΠΝΗΣΤΕ πατριώτες!
«Όταν φοβάσαι τα πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου και όταν -ακόμα χειρότερα- την ξεπουλάς, αυτό είναι ραγιαδισμός. Όταν δεν φοβάσαι να πεις, ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός. Είναι πατριωτισμός».
«Μείνετε πιστοί στην εθνική γραμμή του 1992. Όνομα χωρίς τον όρο Μακεδονία»
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
(Βλ. Εφημ. Δημοκρατία, 09.01.2018)

Τελικά συμπεράσματα:

1ον. « Η Μακεδονία είναι μία και ήταν, είναι και θα είναι πάντα Ελληνική» Μ. Θεοδωράκης.
2ον. Εάν η Κυβέρνησις Τσίπρα έχει έστω και μια στάλα από φιλότιμοΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ ΑΜΕΣΩΣ.
3ον. Ας ακούσουν τα λόγια του κ. Μίκη Θεοδωράκη και οι ημέτεροι, δηλ.
· Οι παράγοντες της ΛΑΕ Αιγιαλείας,
· Ο κ. Ιερόθεος Μουρίκης, ο οποίος έγραψε για τις «Θηριοσυνάξεις», ως και όλοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ της Αιγιαλείας,
· Ο κ. Χρήστος Λαΐνάς, ο οποίος έγραψε για τους »επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς»,
· Οι διάφοροι επικριτές μας σε Internet’s sites,
· Οι διάφοροι σχολιαστές στα Facebook

*************

Κύριε Μίκη Θεοδωράκη,
Σας ευχαριστούμε θερμότατα για την παρρησία Σας!.
***
Κυρίες και Κύριοι,
οι Διοργανωτές του Συλλαλητηρίου,
Σας συγχαίρουμε για την άρτια διοργάνωση,
ως και για την καταπληκτική επιτυχία του!
***
Αιγιώτισσες και Αιγιώτες,
Αγαπητά μου Τέκνα εν Κυρίω,
Σας ευχαριστώ θερμότατα για την ανταπόκρισή σας!
***
Αγαπητοί μου Πατέρες,
Αδελφοί και Συλλειτουργοί,
Σας ευχαριστώ θερμότατα για την συμπαράστασή σας!
***
Αγαπητοί Πατέρες,
Συνεργάτες μου στο Μητροπολιτικό Γραφείο,
Σας ευχαριστώ εκ μέσης καρδίας για τους κόπους
και τις θυσίες σας!
***
Υπεραγία Θεοτόκε,
Την πάσαν ελπίδα μας εις Σε ανατιθέμεθα.
Μήτερ του Θεού
Φύλαξον την Πατρίδα μας καί ημάς
Υπό την Σκέπην Σου!

+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 5 Φεβρουαρίου 2018

*******************

Ψήφισμα της Οργανωτικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου 2018
ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα, την 4η Φεβρουαρίου 2018, ο Ελληνικός Λαός, ο κατά το Σύνταγμα κυρίαρχος του κράτους και εντολέας της Βουλής και της Κυβέρνησης, συνελθών σε μεγαλειώδη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, Αθήνα, για να αποφασίσει για την εθνική μας θέση στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος “Μακεδονία” στη γείτονα χώρα που θέλει να το υφαρπάσει καταπατώντας κάθε ιστορική και λογική τεκμηρίωση της πατρότητας του μεγάλου αυτού εθνικού μας ονόματος,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΛΛΕΤΑΙ
προς την, κατά το Σύνταγμα, εντολοδόχο του Βουλή και Κυβέρνηση της Χώρας, να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης τού, από αρχαιοτάτων χρόνων, Ελληνικού ονόματος “Μακεδονία” και των παραγώγων του, που είναι ταυτόσημο με το όνομα “Ελλάς” και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής ταυτότητάς του.
Το όνομα αυτό αποτελεί ταυτόχρονα την ιερά κιβωτό και φορέα εκ των ενδοξότερων σελίδων της παγκόσμιας ιστορίας, που έχει εγγράψει η Αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η σημερινή, εδώ, Λαϊκή Εθνοσυνέλευση δηλώνει αποφασισμένη, να το υπερασπισθεί μέχρις εσχάτων, κατά τον Ελληνικό τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα γράφει πάντοτε την ιστορία της.

Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων του Λαού στη γνήσια εντολή αυτή του Λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση του αντιπροσωπευτικού συστήματος και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει & θεμελιώνει η Δημοκρατία με τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές.

Ο Λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής. Είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την απόφαση του και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Δημοκρατίας που, με το Σύνταγμα, ορίζει ρητά και ξεκάθαρα, ποιος είναι εντολέας και ποιος εντολοδόχος.
Το ψήφισμα, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομοφώνως από την Ανοικτή Λαϊκή Εθνοσυνέλευση που έλαβε χώρα στην Αθήνα, την 4η Φεβρουαρίου 2018.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου 2018

loading...

3 thoughts on “ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΗΣΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ …..ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ!!!!!!

  1. Αυτή η αλήθεια για τον ''αριστερόστροφο φασισμό''
    που την γνωρίζαμε σχεδόν όλοι, πόνεσε, δεν φαντάζεσθε πόσο, γιατί την εκστόμισε ένας αριστερός !

  2. Μακάρι να ήταν όλοι Αμβρόσιοι.

  3. Πανάξιος ιερωμένος. Χίλια εύγε.

Comments are closed.