Έντι Ράμα: Οι Τσάμηδες έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν περιουσίες

«Εδαφική διεκδίκηση απλά δεν υπάρχει» δηλώνει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο ίδιος ωστόσο δηλώνει ότι «οι Τσάμηδες είναι Αλβανοί με δικαιώματα».

Ο Έντι Ράμα υπογραμμίζει: «Εδαφικό ζήτημα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας δεν μπορεί να σταθεί. Είμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα, που θα είναι δίκαιη και για τις δύο χώρες».

Όπως αναφέρει: «Για εμάς εδώ στην Αλβανία υφίσταται μόνο ως θέμα στοιχειωδών δικαιωμάτων των Αλβανών συμπατριωτών μας που κάποτε ζούσαν στη χώρα και τίποτε ευρύτερο».

«Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε νουνεχής άνθρωπος θα διαφωνήσει με τη θέση ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν την Ελλάδα ή ότι αυτοί και τα παιδιά τους πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν περιουσιακά δικαιώματα δια της δικαστικής οδού όπως κανονικά μπορεί κάθε ευρωπαίος πολίτης» επισημαίνει.

«Μπορείτε να φανταστείτε σήμερα στην Ευρώπη του 21ου αιώνα ότι ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες στην Αλβανία απαγορεύεται να εισέλθουν εντός των συνόρων της γειτονικής Ελλάδας επειδή οι ρίζες τους είναι από κάποια περιοχή της χώρας σας;» αναρωτιέται ο Αλβανός πρωθυπουργός.

loading...

4 thoughts on “Έντι Ράμα: Οι Τσάμηδες έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν περιουσίες

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ,ΠΑΡΑ ΟΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΙ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

  2. Το ογκώδες συλλαλητήριο έδειξε ότι οι Έλληνες πατριώτες δεν είναι διατεθειμένοι να χαρίσουν την Ελλάδα σε κανέναν.

  3. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΣΚΥΛΟΙ ΜΑΚΡΑΝ Η ΠΙΟ ΣΚΑΡΤΗ ΕΝΒΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΣΥΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΟΝΟ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΣ…….
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΥΠΤΑΝΤΑΙ 5-6 ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΤΑ 100 ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΩΜΟΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ…………….
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ

  4. ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Η ΜΑΥΡΙΔΕΡΗ ΚΑΡΑΦΛΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Comments are closed.