Καθαρίζοντας το Ενεργειακό μας Πεδίο

Ένας θεραπευτής ή διαφορετικά Υπενθυμιστής, χρειάζεται να είναι σε απόλυτη ισορροπία για να διαχειριστεί την ¨ενέργεια¨ τη δική του αλλά και των άλλων ανθρώπων που έρχεται σε επαφή.
Γι΄ αυτό το λόγο πρέπει να φροντίζει τον εαυτό του ανά πάσα στιγμή. Είναι απαραίτητο να επιλέγει δραστηριότητες που τον τρέφουν σε όλους τους τομείς, και να αποφεύγει να έχει συγκεκριμένες συμπεριφορές από συνήθεια και φόβο. Να εξελίσσεται μέρα με τη μέρα γνωρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο φροντίζει να είναι ευθυγραμμισμένος με την συνεχώς παλλόμενη ενέργεια του Σύμπαντος που κυλά και αλλάζει συνεχώς.

«Το μόνο που δεν αλλάζει στο Σύμπαν είναι η ίδια η αλλαγή.»

Όμως μερικές φορές, συμβαίνει σε όλους, πριν προλάβει να το αντιληφθεί κάποιος εγκαίρως, μπορεί να νιώσει ότι αρρωσταίνει, ότι είναι εξουθενωμένος, χωρίς ενέργεια και ότι όλο το σύστημα του (φυσικό συναισθηματικό και πνευματικό σώμα) έχει μπει σε κατάσταση ανισορροπίας. Να νιώθει ότι δεν έχει πια δημιουργικότητα, ότι δεν είναι παραγωγικός και ότι έχει ένα συναίσθημα αδυναμίας και ανημποριάς που σταδιακά αυξάνεται.

Αυτό το ονομάζουμε Ενεργειακό Άδειασμα και μπορεί να συμβεί όταν κάποιος δεν είναι συνειδητός σε όλα αυτά που κάνει και όταν δεν κρατάει ενεργειακή απόσταση αλλά ταυτίζεται με τις καταστάσεις και τους ανθρώπους που έρχεται σε επαφή. Επίσης μπορεί να συμβεί αν προσπαθήσει κάποιος να παίξει ένα ρόλο στη ζωή του που δεν του ταιριάζει ή συνεχίζει να βρίσκεται σε μια κατάσταση που ουσιαστικά έχει τελειώσει είτε από ανάγκη είτε από συνήθεια είτε από έπαρση είτε από φόβο.

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να αδειάσει ενεργειακά κάποιος είναι όταν έχει ταυτιστεί με τον ρόλο του σωτήρα και βάζει όλους τους άλλους πάνω από τον εαυτό του, πάνω από την υγεία και την ισορροπία του. Το ίδιο μπορεί να συμβεί όταν αρχίζει να νιώθει ότι η ενέργεια του σταδιακά αλλοιώνεται και τον εγκαταλείπει και δεν κάνει ένα διάλειμμα από θεραπείες και μαθήματα, φροντίζοντας περισσότερο τον εαυτό του ώστε να γεμίσει τις μπαταρίες του και να επανέλθει στην κατάσταση της υγείας και της ισορροπίας.

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζει και να ενδυναμώνει συνεχώς το ενεργειακό του πεδίο, καθημερινά, με διαλογισμούς, ενεργειακές διαλογιστικές ασκήσεις, ενεργειακούς καθαρισμούς, ρέικι, άουρα σώμα, μάντρα, άσκηση με την μέθοδο της Γιόγκα ή του Τάι Τσι,. Όμως είναι εξίσου σημαντικό να του είναι ξεκάθαρο και συνειδητό ότι δεν εμπλέκεται συναισθηματικά με τα των άλλων και στην ουσία, δεν μπορεί να θεραπεύσει κανέναν, αλλά βρίσκεται εδώ, για να τους υπενθυμίσει τον τρόπο που μπορούν αυτοί να θεραπεύσουν τον εαυτό τους.

Επίσης είναι απαραίτητο να θυμάται να μην επιβάλλει την ενέργεια του, ούτε να παρασύρεται από το ενεργειακό πεδίο του θεραπευόμενου. Πάντα να είναι στο κέντρο του, συνειδητός στο τώρα, γειωμένος και με ξεκάθαρη πρόθεση. Όλοι με χαρά ξεφορτώνονται τα ενεργειακά τους σκουπίδια. Αν εσύ όμως δεν θες να τα πάρεις δεν μπορούν να στα φορτώσουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ενεργειακά βαμπίρ. Αν εσύ δεν τους επιτρέψεις να σου ρουφήσουν ενέργεια παίζοντας το παιχνίδι τους, δεν μπορούν να πάρουν από εσένα την πολύτιμη ενέργεια που χρειάζονται για να ζήσουν στο θεατράκι της ζωής τους.

Η ανταλλαγή θεραπειών με άλλους θεραπευτές είναι επίσης σημαντική ώστε να παραμένεις στο κέντρο σου αποφορτίζοντας τον εαυτό σου και προσφέροντας του απαλότητα και ηρεμία.

Καθαρίζοντας το ενεργειακό μας πεδίο

Περνώντας όμως σε ποιο πρακτικά πράγματα αυτοπροστασίας είναι καλό να γνωρίζουμε όλοι, είτε είμαστε θεραπευτές είτε όχι, τον ενεργειακό καθαριστή.

● Σύμφωνα με την παράδοση του Pranic Healing είναι καλό να βρίσκεται στο χώρο μας ένα μικρό γυάλινο δοχείο με νερό και θαλασσινό αλάτι. Το αλάτι δεσμεύει την αρνητική ενέργεια και το νερό την μετουσιώνει σε θετική. Ανανεώνουμε αυτόν τον ενεργειακό καθαριστή σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν είμαστε θεραπευτές φροντίζουμε να έχουμε και στο χώρο της θεραπείας κάτι αντίστοιχο και συχνά να καθαρίζουμε ενεργειακά τα χέρια μας τινάζοντας την ενέργεια από αυτά στο νερό. Ακόμα μετά από κάθε συνεδρία είναι καλό να πλένει τα χέρια μας με αλατόνερο ή με οινόπνευμα,

● Για να καθαρίζουμε τον χώρο μας μπορούμε να χρησιμοποιούμε ένα σκεύασμα που θα περιέχει ¼ νερό και ¾ οινόπνευμα καθώς και σταγόνες από αιθέραια έλαια όπως φασκόμηλο και να ψεκάζουμε παντού, ιδιαιτέρα στο πάτωμα και τις γωνιές.

● Ένας άλλος τρόπος ενεργειακού καθαρισμού είναι το μπάνιο με νερό και αλάτι. Αν κάποιος αισθάνεται φορτισμένος από την μέρα του, τη δουλειά, τα μαθήματα, τις συνεδρίες ή τα σεμινάρια είναι καλό να αποφορτίζεται κάνοντας ντους με νερό και ρίχνοντας πάνω του αλάτι. Τρίβει καλά το σώμα του με το αλάτι ώστε να καθαριστεί ενεργειακά και ξεπλένεται πάλι με νερό.

Σε αυτό το ιδιαίτερο καθάρισμα είναι πολύ σημαντική η πρόθεση αλλά και το να ζητήσουμε από το νερό να λειτουργήσει θεραπευτικά για μας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το νερό όχι μόνο ακούει αλλά και μεταβάλλει την δομή του ανάλογα τους ήχους και την δόνηση που αυτοί εκπέμπουν. Χρησιμοποιήστε το προς όφελος σας και αισθανθείτε την ενέργεια σας πάλι φρέσκια και καθαρή.

● Μια πανάρχαια τεχνική ενεργειακού καθαρίσματος είναι το κάψιμο του φασκόμηλου μαζί με το λιβάνι. Το φασκόμηλο έχει καθαρτικές ενεργειακά ιδιότητες και είναι πολύ αποτελεσματικό. Μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει είτε για το ενεργειακό καθαρισμό του χώρου του είτε για τον καθαρισμό της αύρας του.

● Η συχνή επαφή με την φύση, το περπάτημα στο δάσος ή στην ακρογιαλιά, το κολύμπι κ.α. βοηθούν στο να ανανεώνουμε την ενέργεια μας. Επίσης είναι καλό να έχουμε φυτά και να τα φροντίζουμε προσωπικά. Είναι μια διαδικασία που γειώνει ενώ ταυτόχρονα αναζωογονεί.

Όταν καθημερινά αγαπάμε και φροντίζουμε τον εαυτό μας, όταν δεν εχουμε προσδοκίες και φιλόδοξους στόχους, όταν απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε, όταν έχουμε θετικές σκέψεις, όταν αδειάζουμε την ¨κούπα¨ μας και είμαστε πάντα ανοικτοί για το καινούριο, όταν ακολουθούμε την εσωτερική μας φωνή και σοφία τότε δημιουργούμε τις συνθήκες τις αλλαγής όχι μόνο για μας αλλά και για όλους τους ανθρωπους που συναναστρεφόμαστε.

Αυτός είναι ο τρόπος για να δημιουργήσουμε έναν πιο όμορφο κόσμο.

loading...

1 thought on “Καθαρίζοντας το Ενεργειακό μας Πεδίο

  1. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΕΔΙΟ ΠΡΩΤΑ

Comments are closed.