Πικραμμένος: Έχουν προφανή στόχο να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή μου για λόγους που δυσκολεύομαι να κατανοήσω

Στο πρόσωπό μου δεν κατηγορείται ο τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός των ολίγων ημερών, αλλά και ο τότε πρόεδρος του ΣτΕ. Κατηγορούμαι ότι ως εν ενεργεία δικαστικός δωροδοκήθηκα» ανέφερε ξεκινώντας την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. Η ομιλία του κ. Πικραμμένου διακόπηκε κάποια στιγμή από βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι ανακαλούσαν στην τάξη τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ο οποίος γελούσε με τον πρώην πρωθυπουργό.

Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας για την υπόθεση της Novartis και την πρόταση της πλειοψηφίας για σύσταση προκαταρκτικής επίτροπής ο κ. Πικραμμένος είπε:

«Από τη μελέτη της υποθέσεως και τη στοιχειώδη γνώση των αρχών του νομικού μας πολιτισμού είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές κατηγορίες που μου αποδίδονται δεν συνιστούν βάσιμες ενδείξεις αλλά ούτε και επαρκή στοιχεία για να αμφισβητείται η ηθική ακεραιότητα και να σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που προσέφερε πάνω από 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Χειρίστηκα πολλές υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος. Πείτε μου, έχει ακουστεί οποιοσδήποτε υπαινιγμός εις βάρος μου ποτέ και από κανέναν;»

Ο κ. Πικραμμένος συνέχισε: «Ειλικρινά, θα περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου γιατί κρατήσαμε τη χώρα μας όρθια σε πολύ δύσκολες στιγμές. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει προβλήματα πολύ σοβαρά όπως οι πολύ τεταμένες σχέσεις της χώρας με την ΕΕ, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κίνδυνος μπλακ άουτ και τεράστιες ημερήσιες αναλήψεις από τις τράπεζες κάποια από τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά. Το βασικό καθήκον της κυβέρνησης ήταν να οδηγήσει τη χώρα σε ομαλές εκλογές. Νομίζω ότι έγιναν τότε ομαλές εκλογές και ποτέ δεν υπήρξε οιαδήποτε αιτίαση».

Ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατούσε τότε στον χώρο της Υγείας με την παρατεταμένη απεργία των φαρμακοποιών και την έλλειψη φαρμακευτικού υλικού στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα μάλιστα ακριβών σκευασμάτων που χρησιμοποιούσαν οι καρκινοπαθείς.

«Όλα τα κόμματα μας είχαν ζητήσει επισταμένως να λάβουμε μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων και το πράξαμε υπεύθυνα. Στο πλαίσιο των περιορισμένων δυνατοτήτων που είχαμε πετύχαμε να εξομαλύνουμε την κατάσταση» είπε ο κ. Πικραμμένος. Αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού και τότε αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στις 4 Ιουνίου 2012 με τις οποίες ζητούσε από τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας να κάνει οτιδήποτε δυνατόν προκειμένου να αντιμετωπισθεί άμεσα το πρόβλημα που εμφανίστηκε σε ελλείψεις φαρμάκων.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην κατάθεση που τον εμπλέκει στην υπόθεση. «Η μάρτυρας αναφέρει ότι κατά τους ισχυρισμούς τού τότε αντιπροέδρου της εταιρείας, έλαβα δώρο και προώθησα την ταχύτερη καταβολή των χρεών προς την Novartis» είπε, χαρακτηρίζοντας αυτούς τους ισχυρισμούς «αόριστους», «συκοφαντικούς» και «αποκύημα της δημιουργικής φαντασίας του μάρτυρα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

«Για έναν πολύ απλό λόγο» τόνισε ο κ. Πικραμμένος και εξήγησε: «Επί πρωθυπουργίας μου ουδέποτε καταβλήθηκαν από το υπουργείο Υγείας ή οποιοδήποτε άλλο όργανο της τότε υπηρεσιακής κυβέρνησης χρήματα ούτε στην συγκεκριμένη εταιρεία ούτε και σε κάποια άλλη φαρμακευτική. Εμείς εκείνο που κάναμε ήταν να δώσουμε χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία. Τα χρήματα αυτά τα δώσαμε σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον νόμο και πάντα στο πλαίσιο του ψηφισθέντος προϋπολογισμού. Με αυτά τα δεδομένα διερωτώμαι ειλικρινά πως μπορεί κανείς, ακόμη και ο πιο κακόπιστος, να ισχυριστεί σοβαρά ότι τάχα προώθησα την ταχύτερη καταβολή των χρεών προς την εταιρεία Novartis. Ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν χειρίστηκα καμία υπόθεση Nοvartis. Έχουν προφανή στόχο να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή μου για λόγους που δυσκολεύομαι να κατανοήσω.Κατακλύζομαι από συναισθήματα οργής και αγανάκτησης. Έχω υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου και την οικογένειά μου να προστατεύσω την υπόληψη και την τιμή μου. Και θα ήθελα να παρακαλέσω, η υπόθεση αυτή να πάει έως το τέλος να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία».

loading...

4 thoughts on “Πικραμμένος: Έχουν προφανή στόχο να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή μου για λόγους που δυσκολεύομαι να κατανοήσω

  1. Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    : Η αγιοσύνη του Πάπα.
    Το πνεύμα της παιδείας της νέας τάξης των πραγμάτων.

    *******

    Δεν χρειάστηκαν κανόνια.
    Ούτε και πολεμικές μηχανές.
    Ο φθόνος και η διχόνοια αναμεταξύ των Ελλήνων τα κατάφεραν.
    Το σκοτάδι αγάπησαν και τον Χριστό περιφρόνησαν….και σταυρώνουν ο αδελφός τον αδελφό…
    Εάλω η Ελλάς!

    *******

    Ξύπνα Ορθόδοξε Έλληνα Χριστιανέ…

    Ο μεσσίας του Ιερώνυμου δεν ήρθε για τους Έλληνες.

    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ ΌΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΔΌΤΕΣ

    Ιωάννης εν Χριστώ

    *******

    Της πόρνης σοφίας η ψευτο-αγιοσύνη της εκκλησίας της Ελλάδος δεν έχει Ελλάδα ούτε Αγία του Θεού Σοφία, αλλά απάτη και δυσωδία προς τον Χριστό λαό.

    ΕΠΕΙΓΟΝ! ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΝ ΔΕΝ…

    Αναρτήθηκε από socratesnios στις 7:49 π.μ.
    Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
    BlogThis!

    http://fwnitwnpaterwn.blogspot.gr/2018/02/blog-post_21.html

  2. ο γιος του δοσιλογου ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ,τον οποιο σπουδασαν οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ καλα θα κανει να μην μιλαει!!!!!

    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ!!!!!!

  3. Ο γιος του Δ Ο Σ Ι Λ Ο Γ Ο Υ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ τον οποιο σπουδασαν οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ καλα θα κανει να μην μιλαει!!!!!!!!!!!!

    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  4. ΚΑΡΔΙΑ ΠΙΚΡΑΜΕΝΗ ΠΩΣ ΒΑΣΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΑΓΙΖΕΙΙΙΙΣΣ
    ΔΕΝ ΚΟΝΟΜΗΣΕΣ ΠΟΤΕΕΕ ΕΕΕΕ ΕΕΕΕ…

Comments are closed.