ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Ελεύθερης Ώρας το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 για το σπίτι του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά στην Κηφισιά, το κόμμα “Ελλήνων Πολιτεία” υπέβαλε αίτημα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την 30η Ιανουαρίου 2018 (αρ. Πρωτ. 936), με θέμα: Καταρρέει το σπίτι του ήρωα Παύλου Μελά!

Η εν λόγω πολιτική παρέμβαση της “Ελλήνων Πολιτείας” κοινοποιήθηκε και στο Δήμο Κηφισιάς!

Η κατατεθείσα επιστολή έχει ως εξής:

Κυρία Υπουργέ,

Στην εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα” το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 υπήρχε ρεπορτάζ για το εγκαταλελειμμένο από τις ελληνικές Αρχές, σπίτι του ήρωα Παύλου Μελά στην Κηφισιά. Γινόταν δε αναφορά και στο πρωτοσέλιδο της εν λόγω εφημερίδας (παλαιότερου ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” από τον Οκτώβριο του 2015)!

Όπου μεταξύ των άλλων αναφέρονταν:

Το 2009 το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς κήρυξε την κατοικία του Παύλου Μελά ως Εθνικό Μνημείο! Την ίδια περίοδο και το υπουργείο Πολιτισμού, επί υπουργίας Αντώνη Σαμαρά, χαρακτήρισε το οίκημα διατηρητέο νεότερο μνημείο και αποφασίσθηκε η άμεση εκτέλεση εργασιών στερέωσης, προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευσή του!

Το 2012 εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, η πλήρης μελέτη αποκατάστασης της οικίας του ήρωα Παύλου Μελά!

Όμως δυστυχώς, με μεγάλη θλίψη μάθαμε ότι, για το σπίτι της οικογένειας Παύλου Μελά, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει καμιά στοιχειώδης κρατική επέμβαση! Είναι λοιπόν μια μεγάλη ευκαιρία σε μια χρονική συγκυρία, που το ζήτημα της Μακεδονίας είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, να δείξετε το ανάλογο ενδιαφέρον, έτσι ώστε, αυτή η ιστορική και πολιτιστική κληρονομία μας να αποκατασταθεί! Ακολούθως θα γίνει χώρος επισκέψιμος από εκατοντάδες – χιλιάδες μαθητές από όλα τα σχολεία της Επικράτειας, αλλά και ένας χώρος τον οποίο θα μπορούν να επισκεφτούν εκατομμύρια Έλληνες γηγενείς, καθώς και της Ομογένειας, αλλά και ξένοι επισκέπτες που θα ενημερωθούν για την νεώτερη ιστορίας μας! Έτσι, θα καταστεί γνώστης του ζητήματος και η Παγκόσμια Επιστημονική Κοινότητα!

Κυρία Υπουργέ,

Το κόμμα της “Ελλήνων Πολιτείας”, σας καλεί, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, που αρμόζει η θέση ευθύνης σας στο Υπουργείο!

Σχεδόν σε όλα τα προηγμένα κράτη, τα αντίστοιχα Υπουργεία και οι αρμόδιες Υπηρεσίες δαπανούν ένα σεβαστό κονδύλι για να διατηρήσουν ζωντανή την πρόσφατη ιστορία τους και ταυτόχρονα δημιουργούν εστίες ενημέρωσης της πολιτιστικής τους κληρονομίας στην εκπαιδευτική ευρωπαϊκή κοινότητα!

Είναι δυνατόν, γι΄ αυτό το ακίνητο να ζητείται από την κληρονόμο του, η καταβολή ΕΝΦΙΑ;

Οφείλει η κυβέρνησή σας να αποκαταστήσει άμεσα την μετατροπή της οικίας του Παύλου Μελά, σε Εθνικό Μνημείο!

Η δημιουργία Μουσείου της οικίας του Παύλου Μελά, δεν είναι πράξη πολιτικής αντιπαράθεσης! Είναι χρέος της Πολιτείας προς την Ιστορία και τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την προάσπιση της Πατρίδος μας!

Ελπίζοντας ότι, θα εισακουστεί το δίκαιο αίτημά μας, το οποίο θεωρούμε πως είναι αίτημα του συνόλου του ελληνικού λαού, αναμένουμε την ενημέρωση για τις ενέργειές σας!

Μετά την παραπάνω πολιτική παρέμβαση, ελπίζουμε η υπουργός Λυδία Κονιόρδου θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την τύχη της οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά! Από την απάντηση θα δούμε, κατά πόσο η ελληνική Πολιτεία σέβεται εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Πατρίδος μας!Γιατί, τέλος πάντων, αυτό το θέατρο του παραλόγου και με το σπίτι του Παύλου Μελά, θα πρέπει να τελειώσει εδώ…

Θα περιμένουμε επίσης, την απάντηση του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, που γνωρίζουμε πως έχει πατριωτικές ανησυχίες, στην πρωτοκολληθείσα επιστολή (αρ. πρωτ. 1/31/1/2018), όπου μεταξύ των άλλων αναφέρονται τα παρακάτω:

“… Κύριε Δήμαρχε, το κόμμα της “Ελλήνων Πολιτείας”, σας ζητεί να το ενημερώσετε σε πιο σημείο βρίσκονται σήμερα, οι διαδικασίες του Δήμου σας μετά από οκτώ και πλέον χρόνια από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του (2009), της οικίας του Παύλου Μελά ως Εθνικό Μνημείο…”!

Επανερχόμαστε με τις απαντήσεις της κ. Υπουργού και του κ. Δημάρχου…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού
της “Ελλήνων Πολιτείας”
loading...

1 thought on “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

  1. EBREOMASONE PANAGIOTI APOSTOLOY, GRAFIS: META TIMIS KE EKTIMISI !!! TO KE DEN TO GROYME EMIS I E L L I N E S !!! ROTA TIN I TON STIN ILLUMINATI POY SE DIDAKSAN NA MILAS KE NA GRAFIS E L L I N K A !!!!!!!!! GIA NA MIN EPANALABIS TO IDIO LATHOS PSEFTOPANAGIOTI!!! GEMISE I ELLAS ME TIXODIOXTES TIS AMERIKIS KE MIOSE TIN EGKLIMATIKOTITATIS KE ENMERI TIN ANERGIA TIS I AMERIKI ME ESAS TOYS EBREOSKOLIKES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.