Μπακογιάννη: Μήνυμα του συλλαλητηρίου η έλλειψη εμπιστοσύνης στον Τσίπρα

Ως μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν τον εμπιστεύονται να διαπραγματευτεί το Μακεδονικό ζήτημα εξέλαβε τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο των Αθηνών η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη,
όπως είπε η ίδια στο πλαίσιο διάλεξης που έδωσε το βράδυ της Τρίτης στο London School of Economics με θέμα τον λαϊκισμό και τον εθνικισμό στην Ευρώπη.

Επέκρινε τη διαχείριση του ζητήματος από τον Πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι δεν έχτισε εθνική συναίνεση επί μίας κοινής θέσης ως όφειλε και όπως είχε συμβεί το 2008 με την ίδια στη θέση της Υπουργού Εξωτερικών.
«Ο Τσίπρας έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Πίστεψε προερχόμενος από την αριστερά ότι θα ήταν ένα ζήτημα που θα μπορούσε να λυθεί εύκολα. (…) Είχε λόγο να το πιστεύει γιατί ο Ζάεφ έδωσε όλα τα θετικά σημάδια ότι θέλει να το λύση, σε σύγκριση με τον Γκρουέφσκι. Κάθισε επίσης και σκέφτηκε ότι ‘είναι καλή στιγμή τώρα να κερδίσω και επειδή θα διαιρέσω τη ΝΔ. Αυτό που δεν κατάλαβε είναι ότι αν δεν έχεις μια εθνική θέση και αν αυτή η εθνική θέση δεν υπάρχει ούτε την κυβέρνησή σου, γιατί έχει τον μεγαλύτερο δεξιό λαϊκιστή εντός της κυβέρνησής του, τότε δε διαπραγματεύεσαι ως πρωθυπουργός αλλά ως αρχηγός κόμματος. Αυτό σημαίνει ότι κατάφερε σε χρόνο dt να ενώσει τους πάντες, αλλά εναντίον του», είπε χαρακτηριστικά η κα Μπακογιάννη.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία της και τη λύπη της διότι όπως σημείωσε τώρα θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει η διαπραγμάτευση και να επιτύχει μια λύση με τις αλλαγές που απαιτούνται στο σύνταγμα των Σκοπίων.

Η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι ασφαλώς 2 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στα Σκόπια δεν μπορούν να απειλήσουν την Ελλάδα, αλλά μπορούν «να χρησιμοποιηθούν» για την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων.

Σε ερώτημα από μέλος του ακροατηρίου αν θα έπρεπε η Νέα Δημοκρατία να είναι λιγότερο επιφυλακτική έναντι των συλλαλητηρίων και περισσότεροι βουλευτές της να διαδηλώνουν με τους πολίτες, απάντησε ότι η ΝΔ είπε πως όποιος ήθελε να πάει ήταν ελεύθερος, αλλά ότι δεν ήταν και δε θα έπρεπε να είναι κομματική συγκέντρωση.

«Αν με ρωτήσετε, ως πρώην Υπουργός Εξωτερικών που έχει διαπραγματευτεί το ζήτημα δεν πιστεύω ότι η θέση μου θα ήταν σε αυτό το συλλαλητήριο. Το διαπραγματεύτηκα επί δυόμισι χρόνια και ίσως να το διαπραγματευτώ ξανά στο μέλλον. Όταν διαπραγματεύεσαι ξέρεις ότι πρέπει να έχεις συμβιβασμό – δεν υπάρχει διαπραγμάτευση χωρίς συμβιβασμό και θα ήμουν λαϊκίστρια αν σας έλεγα σήμερα ότι υπάρχει πιθανότητα να διαπραγματευτούμε και να πάρουμε το 100% όσων θέλουμε. Φοβάμαι ότι αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι αυτό που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με μία πραγματική και ειλικρινή διαπραγμάτευση. Φοβάμαι ότι πιθανότατα θα δώσουμε τη συγκατάθεσή μας στο ζήτημα του ονόματος, θα χάσουμε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου και θα αφήσουμε όλα τα άλλα θέματα που κατά τη γνώμη μου είναι τα σημαντικά για το μέλλον», είπε η κ. Μπακογιάννη.

Θέμα της ομιλίας της ήταν ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός στην Ευρώπη. Ως κύριους παράγοντες για το κερδισμένο έδαφος από λαϊκιστικά κόμματα στην Ευρώπη η κα Μπακογιάννη επισήμανε την αδυναμία των ευρωπαϊκών ηγεσιών να συμφωνήσουν επί μίας αποτελεσματικής κοινής μεταναστευτικής πολιτικής, την αδυναμία των παραδοσιακών κομμάτων να βρουν απαντήσεις στις ανησυχίες παγκόσμιας φύσης των ψηφοφόρων τους, τη διεύρυνση των κοινωνικο-οικονομικών ανισοτήτων και τη δυνατότητα των λαϊκιστικών κινημάτων να εστιάζουν μόνο σε ένα ζήτημα, προσελκύοντας πιο εύκολα δυσαρεστημένους πολίτες.

Σημείωσε λοιπόν την ανάγκη οι Ευρωπαίοι ηγέτες να εκθέτουν πιο αποτελεσματικά τα κενά πολιτικής στις θέσεις των λαϊκιστών και να προσφέρουν πραγματικές λύσεις στους πολίτες διαφυλάσσοντας την ταυτότητα και τις αξίες της Ευρώπης.

Πηγή: skai.gr

loading...

13 thoughts on “Μπακογιάννη: Μήνυμα του συλλαλητηρίου η έλλειψη εμπιστοσύνης στον Τσίπρα

  1. ΜΑ ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΚΑΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ?ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΥΡΝΑΣ?ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΑΙΛΕΟΙΝΤΕΣ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ……………

  2. Η πολιτική ορμονοπληξία σε όλο της το μεγαλείο …

    Η εμπαθής κωλόγρια δεν έχει ιδεολογικές διαφορές.

    Έχει μονάχα ζήλια κι απωθημένα.

    ( Θα ήταν προτιμότερο για την Ντοράκουλα να μην προκαλεί με τις εμπαθείς όσο και ανόητες επιθέσεις και να δείξει επιτέλους λίγη σοβαρότητα για τα εθνικά θέματα. Δυστυχώς, τα αντιμετωπίζει με μια επικίνδυνη ανευθυνότητα που αγγίζει τα όρια του γκροτέσκου και της φαρσοκωμωδίας, όταν δεν υπονομεύει τις εθνικές θέσεις για λόγους καθαρά προσωπικών επιδιώξεων και συμφερόντων.)

  3. Σύμφωνα με την Ντόρα «είναι έγκλημα όλος ο κόσμος να λέει τα Σκόπια ‘’Μακεδονία’’ και εμείς να τους λέμε ‘’φούφουτους’’»

    Αυτή η κυρία αν είχε λίγη τσίπα και αν σεβόταν κατ ελάχιστο τον μακαρίτη άντρα της θα έπρεπε ήδη να έχει αποσυρθεί σε κανένα εξωχώριο παλάτι , με τον νυν άντρα της, τον βαθύπλουτο μαουνιέρη του Κωλό-νακιου.

    Το παρελθόν είναι ένοχο και όχι ξεχασμένο…

  4. τι να πει πια και αυτη τα εχει φτυσει οπως ολοιτους,αναμασανε τα ιδια και τα ιδια και ριχνουν και καμποσα τσιτατα για δειξουν οτι εχουν και πνευμα!!χαχαχαχαχα

  5. Η Ντόρα ήταν ανέκαθεν ξενόδουλη, ξενοκίνητη και υποστηρίκτρια με κάθε κόστος του σλόγκαν …

    « Τοις ξένων (χ)ρήμασι πειθόμενη και των υποτακτικών εκμεταλλευόμενη …»

  6. σκατα να φας
    σκατα να πιεις
    σκατα να πα να χεσεις
    απο τα σκατα να σηκωθεις και στα σκατα να πεσεις

  7. Τέρης Χρυσός

    Μια βραδιά σ’ ένα κέντρο την είδα
    σαν ονείρου γλυκιά πνοή
    κι η ματιά της σαν ήλιου αχτίδα
    ήταν φλόγα, ματιά θερμή.

    Ήταν ωραία ήταν μοιραία
    μια μορφή που δεν την ξεχνώ,
    ένα όνειρο μαγεμένο
    που ζητώ να το ξαναδώ να το ξαναδώ.

    Ήταν μια οπτασία οπτασία
    μες στη γλυκιά βραδιά φαντασία
    κι είναι μια νοσταλγία
    για την καρδιά μου που δεν ξεχνά.

    Ήταν μια οπτασία οπτασία
    που `γινε νοσταλγία νοσταλγία
    που `γινε νοσταλγία

    Δεν ξεχνώ το γλυκό της το βλέμμα
    στην πλανεύτρα γλυκιά βραδιά
    μα φοβάμαι πως ήτανε ψέμα
    κι η καρδιά μου βαθιά πονά.

  8. καλε τερυ μια φορα γ@μησεs
    κι εσυ και τι εβγαλεs…ενα
    χαζο γουρλοματικο παιντι
    αληθευει βρε οτι τηs τον
    εβαλεs στον πρωκτον;
    τηs τον εκανεs μπουρι;
    εξ ου και το μπατανοβγαλμενο
    ανακοντα μουρλο χαζο τσιρλι

  9. Βγήκε και η αγαμητη να μιλησει

  10. Βούλωστο πατσούρα και τράβα στο διάολο επιτέλους…

  11. AAA XA XA XA XAAAAA XAAAAA ΠΑΝΑΘΕΜΑΣΕ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΒΓΟΣ ΤΡΕΛΟΥΛΙΑΚΑ ΕΥΘΥΜΗΣΑΜΕΝ ΠΑΛΙ!!

  12. Ντοράκουλα : «Ο πατέρας μου είχε το θάρρος να πει αλήθειες … για την Μακεδονία …τους νταβατζήδες …τους Αλαφουζαίους …τα χαμαιτυπεία κτλ…»

    Ένα από τα φαντάσματα της Μεταπολίτευσης που στοίχειωσαν την Ελλάδα και την οδήγησαν μέχρι εδώ, είναι ο κ. Μιζοτάκης και η οικογένειά του, γνωστή και ως Αγία- «O.CIA» Οικογένεια.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη βιάζεται προτού συνταξιοδοτηθεί να τελειώσει την «άχαρη» δουλειά που ξεκίνησε ο πατέρας της με τη Μακεδονία.

    Από οπού πέρασε το πολίτικο αρχιλαμόγιο , υπηρέτησε ξένα συμφέροντα, και επέβαλε μια κλειστή ομάδα υποτακτικών –οικονομισάριων, αδηφάγων τρωκτικών του δημόσιου που εκμεταλλεύτηκαν την αλόγιστη αρχομανία της και οδήγησαν την χωρά στην υποτέλεια και στον διεθνή ξεφτίλισμα.

  13. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΤΗΝ …..ΖΗΛΕΥΩ ???

    ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΛΕΥΑ ΛΕΤΕ ? ΤΗΝ …….ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ !!!!

    ΕΜΠΡΟΣ ΣΚΥΛΟ-ΧΑΪΒΑΝΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΣΟΥ, ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ??

    Η ΝΤΟΡΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΑΡΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ :

    " ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΕΙΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΑ Φ Ι Λ Η ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ !!!!

    ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Η ΝΤΟΡΑ, ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ.

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ. Ο ΠΑ-ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ, ΠΗΓΕ 90 ΕΤΩΝ.

    ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΜΑΝΤΑΜ ΝΤΟΡΑ, ΘΑ ΠΑΕΙ 120.

    ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΕ ΠΑΥΛΕ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕΣ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ, ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕ ?

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΒΡΙΣΙΑ ΑΚΟΜΗ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΕΙ ΩΣ ΚΟΜΠΛΙΜΕΝΤΟ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.