Λαφαζάνης: Στο συλλαλητήριο του Συντάγματος… ξεχάστηκε ότι η υποθηκευμένη Ελλάδα ξεπουλιέται

Ο Παν. Λαφαζάνης αναφερόμενος στο χθεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Δεν θα συμμετάσχουμε στη νέα φαιδρή αντιπαράθεση για το μέγεθος του πλήθους που συμμετείχε σε ένα συλλαλητήριο που όλοι το είδαμε και έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας.

Κατ’ αρχήν θέλουμε αυτονοήτως να τονίσουμε ότι σεβόμαστε εκείνη την μερίδα των πολιτών που προσήλθαν στο Σύνταγμα, πολλοί από κάθε άκρη της πατρίδας μας, για να εκφράσουν ανιδιοτελώς και με τον δικό τους τρόπο τις πατριωτικές ευαισθησίες και ανησυχίες τους.
Σε όλους αυτούς όμως και σε όλο τον ελληνικό λαό θα πρέπει να πούμε ότι στο Σύνταγμα ο αυθεντικός προοδευτικός και δημοκρατικός πατριωτισμός παραμερίστηκε για να κυριαρχήσει από τον σκληρό πυρήνα των διοργανωτών μια στείρα νεοεθνικοφροσύνη και να στηθεί ένα πολιτικό πλυντήριο για πολλούς που ξεπούλησαν την χώρα μας και για άλλους που θέλουν να την θέσουν σε μια ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση.
Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε ότι στην πραγματικότητα ζούμε σε μια χώρα που βιώνει μια νέα κατοχή και της οποίας η επιτροπεία θα συνεχιστεί δίχως ορατό τέλος, ως οιονεί αποικία.
Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε ότι στην Ελλάδα, με την συγκατάθεση υπαλληλικών κυβερνήσεων, των οποίων ηγετικά πρόσωπα έδωσαν το παρόν στο συλλαλητήριο, υπάρχουν ληστρικά μνημόνια και έχει επιβληθεί μια άγρια λιτότητα και φορολεηλασία που έχουν πνίξει την οικονομία, φτωχοποιήσει και εξαθλιώσει την κοινωνία και εξωθούν τη νεολαία μας στην ξενιτιά, πράγμα που συνιστά τη μεγαλύτερη εθνική απειλή.
Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε ότι η υποθηκευμένη Ελλάδα ξεπουλιέται, χωρίς τις ανάλογες αντιστάσεις με το χειρότερο τρόπο, κομμάτι – κομμάτι και φέτα – φέτα σε ξένα συμφέροντα. Ξεχάστηκε ότι μόλις προχθές ξεπουλήθηκε το ιστορικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ πριν λίγο καιρό ξεπουλήθηκε στους Γερμανούς το αεροδρόμιο “Μακεδονία”… Ξεχάστηκε ότι η Ελλάδα, ως η χειρότερη αποικία, εκχωρεί στις πολυεθνικές τις υποδομές, τα δίκτυα της, τα κοινωνικά αγαθά, τις στρατηγικές δημόσιες επιχειρήσεις της και όλο τον εθνικό της πλούτο, που τον έχει υποθηκεύσει ως το τέλος του αιώνα.
Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε ότι το μέγα εθνικό θέμα του κύματος πλειστηριασμών και αρπαγής σπιτιών και λαϊκής περιουσίας, το οποίο, αν δεν ανακοπεί, θα οδηγήσει σε μείζονα εθνική καταστροφή τον τόπο, την οικονομία και τα ελληνικά νοικοκυριά.
Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε ότι η δημοκρατία στην χώρα έχει απομείνει πουκάμισο αδειανό και η λαϊκή κυριαρχία έχει υποκατασταθεί από την δικτατορία της τρόικας, την δεσποτεία του ευρώ και από τα συνεχή πραξικοπήματα των πιστωτών και των εγχώριων υπηρετικών τους κυβερνήσεων.
Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε ότι το μέτωπο των εθνικών θεμάτων και ειδικότερα του Μακεδονικού, είναι πρώτα απ’ όλα μέτωπο κατά της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που προωθούν το άρον – άρον και όπως – όπως επιφανειακό «κλείσιμο» του θέματος με την FYROM, μόνο και μόνο για να επιτύχουν την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την σταδιακή ενσωμάτωση της στην ΕΕ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά πολιτικοστρατιωτικά τους σχέδια στα Δυτικά Βαλκάνια.
Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε η υπ’ αριθμόν μία και άμεση απειλή για την χώρα που αντιπροσωπεύει η ωμή και απροσχημάτιστη επιθετικότητα του καθεστώτος της Τουρκίας, το οποίο, σημειωτέον, έχει εισβάλει βάρβαρα στην Αφρίν της Συρίας, με την κυβέρνηση και όλο το κατεστημένο του συλλαλητηρίου να τηρεί σιγήν ιχθύος.
Το Σύνταγμα, αντίθετα, χρησιμοποιήθηκε από τους διοργανωτές του ως πλυντήριο για μνημονιακούς ηγέτες καταστραφείς της χώρας, για φανατικούς Νατοϊκούς, για “νενέκους” στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, για τους “Μένουμε Ευρώπη” απολογητές της γερμανικής ευρωζώνης και ΕΕ και ακόμη χειρότερα σε πλυντήριο “πατριωτικής νομιμοποίησης” του φασισμού της “Χρυσής Αυγής”.
Δεν υποτιμούμε καθόλου τον αλυτρωτισμό της FYROM, ούτε την προσπάθεια της γείτονος να οικειοποιηθεί την αρχαία ιστορία της περιοχής, με τις όποιες προεκτάσεις τους αλλά συνιστά αποπροσανατολισμό για τον διχασμό του λαού το να τοποθετείται το “Σκοπιανό” και μάλιστα με στρεβλό τρόπο, ως το κύριο και μείζον πρόβλημα της χώρας.
Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ και όλο το μνημονιακό μπλοκ και μαζί τους η «Χρυσή Αυγή» παίζουν γύρω από το πρόβλημα της FYROM βρώμικα παιχνίδια σκοπιμότητας σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού.
Αυτήν την ώρα μόνο μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή για μια Ελλάδα χωρίς κηδεμόνες, δημοκρατική, κυρίαρχη, ανεξάρτητη και δίκαιη, μπορεί να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα και σε αυτήν την κατεύθυνση είναι επείγουσες μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις και όχι συλλαλητήρια τύπου Θεσσαλονίκης και Συντάγματος
Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο και απόλυτα επείγον ένα μεγάλο μέτωπο όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών, προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων που αντιτάσσονται στα μνημόνια, τη λιτότητα, τις επιτροπείες και τις δυνάμεις που τα στηρίζουν».

loading...

5 thoughts on “Λαφαζάνης: Στο συλλαλητήριο του Συντάγματος… ξεχάστηκε ότι η υποθηκευμένη Ελλάδα ξεπουλιέται

  1. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΕΔΟΝΙΑ ,ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ,ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΩΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΦΥΡΑΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΕΝΟΥΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΨΙΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΔΕΝ ΑΛΑΖΕΙ!

  2. αυτο το παπαρι του Σορος τωρα ποιον δουλευει?

  3. ΡΕ Λαφαζάνει, ξέρεις γιατί έγινε η Λαοθάλασσα, ή μήπως θέλεις ψυχίατρο,; τι δουλειά έχουν αυτές οι μαλακίες που λες; με την ουσία του Συλλαλητηρίου; μήπως είσαι Τρελός; και θέλεις να ηγηθείς και κόμματος;, αη στο Διάλο Επιτέλους,

  4. ΜΗΠΩΣ ΚΥΡΙΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΧΕΤΕ ΙΛΑΡΑ;

Comments are closed.