Λάβρος ο Αβραμόπουλος: Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;

«Για μία σκοτεινή υπόθεση που υπονομεύει τους θεσμούς και την αξιοπρέπεια πολιτικών προσώπων» έκανε λόγο ο Επίτροπος της χώρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, και εξέφρασε «αγανάκτηση» και «λύπη»,
επειδή αυτή τη στιγμή «ο δημόσιος διάλογος στην Ελλάδα μονοπωλείται από μία άθλια υπόθεση με χαρακτηριστικά της σκευωρίας».
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος και οργισμένος από όλα όσα έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί.

«Η υπόθεση αυτή δεν με αγγίζει με οποιονδήποτε τρόπο, είναι μία θλιβερή και άθλια υπόθεση συκοφαντίας με τη συμβολή ψευδομαρτύρων με κουκούλα. Η εκληματική δράση θα αποκαλυφθεί όταν διεξαχθεί μία έρευνα, όπως η ανεξάρτητη δικαιοσύνη οφείλει να κάνει σε μία δημοκρατική χώρα. Κανένας κουκουλοφόρος, ψευδομάρτυρας και σκευωρία δεν μπορεί να ρίξει ούτε υπόνοια σκιάς στο πρόσωπό μου… Πρόκειται για σκευωρία. Τα απίστευτα ψέματα δεν φέρουν τα χαρακτηριστικά της μαρτυρικής κατάθεσης, έχουν σκοπό την καθοδηγούμενη ψευδορκία. Πέρα από τη μηνυτήρια αναφορά κατά των ψευδομαρτύρων, θα καταθέσω αίτημα στον Άρειο Πάγο να ανακαλέσει την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα, για να προστατευθεί το κύρος της Δικαιοσύνης από κύκλους που ενεργούν εξωθεσμικά. Οι μαρτυρικές καταθέσεις που σπιλώνουν πολιτικές υπολήψεις βασίζονται σε εικασίες και φήμες, δεν συνοδεύονται από κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Είναι ψευδείς», είπε μεταξύ άλλων.

Θα φτάσω στα άκρα
Εξέφρασε, πάντως, την εμπιστοσύνη του στους Έλληνες δικαστές, αν και πρόσθεσε ότι οι ψευδομάρτυρες οι συνεργοί και οι ηθικοί αυτουργοί θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Προειδοποίησε ότι «αν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα θα φέρω το θέμα στο σύνολο των Ευρωπαϊκών Θεσμών ως παραβίαση της δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους δικαίου στην Ελλάδα».

Ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε απάντηση για τις δύο υποθέσεις που χειρίστηκε ως υπουργός Υγείας, ξεκινώντας από την υπόθεση του μοριακού ελέγχου του αίματος. «Μία εβδομάδα, από ό,τι ανέλαβα καθήκοντα, συμπολίτες πέθαιναν από μολυσμένο αίμα από AIDS. Μου είπαν ότι αυτό συνέβαινε συχνά γιατί δεν υπήρχε έλεγχος του αίματος στην Ελλάδα. Εισηγήθηκα να ξεκινήσει η διαδικασία για τη θωράκιση των Ελλήνων πολιτών στον Έλληνα πρωθυπουργό. Ζήτησα να μη γίνει ο διαγωνισμός από το υπουργείο αλλά από διακομματική επιτροπή της Βουλής. Με νόμο συγκροτήθηκε διακομματική επιτροπή από κοινού με υπηρεσιακούς παράγοντες και επιστημονικούς φορείς. Η Επιτροπή έκανε εξαιρετική δουλειά, διεξήγαγε διεθνή διαγωνισμό και εξασφαλίστηκε η πιο ασφαλής μέθοδος ελέγχου του αίματος. Από τότε σταμάτησαν οι μολύνσεις που οδηγούσαν στον AIDS» είπε και πάντως σημείωσε ότι η δαπάνη για τον μοριακό έλεγχο ήταν μεγαλύτερη από άλλες χώρες, όπως η Πολωνία, γιατί περιελάμβανε πέρα των αντιδραστηρίων το κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης και προσωπικού. Μετά την πάροδο της πενταετούς εφαρμογής, είπε ακόμη, ήταν αναμενόμενη η βελτίωση της προσφοράς των εταιρειών. Σήμερα θα είναι ακόμη πιο συμφέρουσα. «Αυτό που τότε πρότεινα στον Καραμανλή θα έπρεπε να γίνει μόνιμη πρακτική, οι μεγάλες συμβάσεις να γίνονται από τη Βουλή» τόνισε.

Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;
Για τη γρίπη Η1Ν1 και τα εμβόλια, ο κ. Αβραμόπουλος είπε: «Υπήρχε τότε παγκόσμιος πανικός που κινητοποίησε τον ΠΟΥ και την ΕΕ. Τα κράτη οργανώνονται και υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις και κρίσεις. Επί των ημερών μου συνέπεσε η παγκόσμια κρίση, θυμόμαστε την αγωνία του κόσμου, την πίεση των ΜΜΕ και της ίδιας της Βουλής των Ελλήνων με στόχο να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα. Δηλώνω υπερήφανος για το αποτέλεσμα. Η πατρίδα μας επέδειξε ευθύνη, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα στην λήψη των μέτρων που ο ΠΟΥ και η ΕΕ επέβαλαν. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, που έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα, απέδειξε ότι μπορεί να χειριστεί την υπόθεση με αποτελεσματικότητα. Συγκροτήθηκε τότε διεπιστημονική επιτροπή της οποίας οι συμβουλές ακολουθήθηκαν. Σε μία εβδομάδα είχαν ληφθεί τα μέτρα και η χώρα μας πήρε εύσημα από την ΕΕ. Σήμερα, 10 χρόνια μετά την υπόθεση αυτή, οι ανώνυμοι κουκουλοφόροι τη συνδέουν με τη Novartis που ήταν μία από τις τρεις μεγάλες εταιρείες που παγκοσμίως μπορούσαν να παρασκευάσουν το εμβόλιο. Η υπόθεση διερευνήθηκε τρία χρόνια μετά και με απόφαση των εισαγγελέων τέθηκε στο αρχείο. Την απόφαση επικύρωσε η εισαγγελέας εφετών εγκλημάτων διαφθοράς. Η διενεργήσασα εισαγγελέας τώρα έλαβε υπόψη της τον τότε χειρισμό; Ο κουκουλοφόρος ψεύδεται ότι η δεύτερη παραγγελία των 8 εκατομμυρίων έγινε από τη Novartis. Ψεύδεται γιατί δεν υπήρξε δεύτερη παραγγελία από τη Novartis, έγινε από την Glaxo, γιατί η Novartis δήλωσε αδυναμία προσφοράς.

Στη Novartis πληρώθηκαν 1,4 εκατομμύρια δόσεις. Οι οδηγίες τότε από τον ΠΟΥ έλεγε ότι απαιτούνται δύο δόσεις κατ΄ άτομο. Η Ελλάδα αποφάσισε ότι έπρεπε να εμβολιστεί ο μισός πληθυσμός δηλ. 4 εκατομμύρια. Ο ΠΟΥ όμως αποφάσισε στη συνέχεια τον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού. Δηλαδή οκτώ εκατομμύρια κατοίκων επί δύο δόσεις για τον καθένα. Δύο μήνες μετά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός κρίνει ότι μία δόση κατ άτομο είναι επαρκής. Το υπουργείο ακυρώνει την πρώτη παραγγελία και επιστρέφει στην αρχική απόφαση κάλυψης. Οι εταιρείες προσέφυγαν στη διεθνή Δικαιοσύνη και το ΚΕΛΠΝΟ κερίδιζει με ανταγωγές την υπόθεση. Μόνο η Ελλάδα προσέφυγε στη διεθνή διαιτησία.

Ακολούθως ο ΠΟΥ έδωσε εύσημα στην Ελλάδα για τους χειρισμούς της και την έγκαιρη θωράκιση του πληθυσμού. Λέει ο μάρτυρας ότι ο «υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή». Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αυτό είναι εύσημο για τον Καραμανλή».

Πράξη εσκεμμένη και υποκινούμενη
Κλείνοντας είπε ότι δεν χρειάστηκαν παρά δύο μόνο ημέρες με σκοπό τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων. «Είναι πράξη εσκεμμένη και υποκινούμενη, έκφανση της σήψης και της παρακμής που έχουμε οδηγηθεί. Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου υπονομεύονται. Η καταδίκη κάθε προσπάθειας χειραγώγησης της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι κατηγορηματική. Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Όταν ενημερώθηκα, νόμισα ότι ο συνομιλητής μου έκανε πλάκα, αλλά «δεν μασάμε». Οι ψευδομάρτυρες ετέθησαν στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοτεινών σκοπών. Εκείνοι που τους υπαγόρευσαν τα άθλια και ασυνάρτητα κείμενα θα αποκαλυφθούν. Είναι θέμα ωρών η σκευωρία να καταρρεύσει και οι εμπνευστές θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Σε ερώτηση για το αν η υπόθεση επηρεάζει τη θέση του ως Επιτρόπου και τις σχέσεις του με την κυβέρνηση, είπε: «Στέκομαι στο πλευρό της χώρας μας», «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει να φοβάται τίποτε, αρκεί να κάνει την δουλειά της». Ανέφερε δε ότι ως Επίτροπος έχει βοηθήσει τη χώρα και πρόσθεσε ότι δύο φορές ήλθε η πρόταση να φύγει η χώρα από την ζώνη Σένγκεν και το απέτρεψε.

loading...

10 thoughts on “Λάβρος ο Αβραμόπουλος: Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;

  1. Τι Ήταν Ο Καραμανλής αναρωτιέσαι Τίποτα; Πάρε λοιπόν την απάντηση: Ένας φυτευτός λόγω ονόματος και τίποτε παραπάνω. Ρε σαρσέμη αβραμόπουλε τρέλα πουλάς; Απ΄την τσέπη του ρε θα έβγαιναν τα λεφτά για τα αχρείαστα πανάκριβα εμβόλιά σου, που στο τέλος μας έμειναν αμανάτι; Γιατί να μην έλεγε "ναι"; Να του΄κανες φασαρία και να του κοβόταν η όρεξη για το σπληνάντερο ήθελες;

  2. …"Προειδοποίησε ότι «αν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα θα φέρω το θέμα στο σύνολο των Ευρωπαϊκών Θεσμών ως παραβίαση της δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους δικαίου στην Ελλάδα»…
    Παρλαπίπες ολκής! Προς στιγμήν κοίτα να μας αποδείξεις πως δεν τα άρπαξες αβραμόπουλε. Όλα τα άλλα τα λες και τ΄ακούμε ντιπ για ντιπ βερεσέ. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα παλικάρια…

  3. πρέπει όλοι να παραδεχτούμε οτι ο κύριος αβραμόπουλος στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ήταν πολύ χλωμός

  4. Τι σκούζει και αυτός τι????? ότι και καλά είναι αθώος????? άντε βγήκαν η βρομιές τους στην φόρα…ούνα μου χαθήτε.

  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  6. ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΛΙΒΑΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΤΕ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΟΜΙΣΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ,[ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ], ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΠΟΜΙΣΘΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΡΕΞΑΝΤΕΣ [ΔΟΛΙΩΣ;] ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΗΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΧ2 ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΤΟΝ Π.Ο.Υ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΙ![ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ!] ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ, ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΚΡΟΪΔΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ!

  7. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΘΥΣΑΥΡΙΖΕΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ.ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΘΛΙΒΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΝΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΝΕ….

  8. ρε καριολη θα τιμωρηθεις εδω και τωρα απατεωνα φτηνε παλιανθρωπε

  9. Αβραμοπουλοs:Ουδεμια σχεση ειχα με το ζητημα Novartis-Δεν ανηκε στην αρμοδιοτητα μου!
    tribune.gr/politics/news/artide/434323/434323.html
    Ειναι πολλα τα"συγκοινωνουντα δοχεια"τηs Novartis!
    ixnos.blogspot.gr/2018/02/novartis.html
    Σωστα προτυπα!
    Η ΑΝΝΑ ΖΩΗΡΟΥ ειναι το προσωπο που θα στελε χωσει το Ταμειο Αξιοποιησηs Ιδιωτικηs Περιουσιαs του Δημοσιου Α.Ε μετα απο προταση του Λαικου Ορθοδοξου Συναγερμου!
    parapolitiki.com/2011/07/blog-post_2830.html
    ΑΝΝΑ ΖΩΗΡΟΥ ενα ονομα που θα συζητηθει!
    taxalia.blogspot.gr/2008/10/blog-post_2486.html
    Koυιζ:τζιμυ τυροπιτακιαs η χωνα και ο παρ'ολιγον διγαμοs τηs αννουλαs…

Comments are closed.