Το μεγάλο ατού τους ήταν πάντα ο εθνικός διχασμός

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη …

Αυτό που ο κ. Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα να πετύχει όλα αυτά τα χρόνια της αλλοπρόσαλλης εξουσίας του είναι να θέσει εκτός μάχης αυτό που ονομάζει «παλιό πολιτικό σύστημα».

Για να συνεχίσει να κυβερνά ανενόχλητος, ως μοναδική εναλλακτική λύση.

Το προσπαθεί είτε δια της προπαγάνδας, με λέξεις και με ψέματα δηλαδή, είτε αναζητώντας «αποδείξεις» για σκάνδαλα και στήνοντας εξεταστικές και άλλες επιτροπές.

Προσφέροντας ουσιαστικά στον λαό θεάματα και διεξάγοντας έναν βρώμικο πόλεμο, προκειμένου να εξουδετερώσει όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους δια του στιγματισμού.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Κοτζιάς θεωρεί – και το λέει – ότι «αυτοί πρέπει να αποδείξουν την αθωότητά τους».

Προσέξτε! Κατά την γνώμη τους θεωρούν ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να κατηγορεί οποιονδήποτε και αυτός να θεωρείται ένοχος έως ότου αποδείξει την αθωότητά του!

Έτσι, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρούς οικονομικούς και εθνικούς κινδύνους, την ώρα που έπρεπε οι ίδιοι να είναι κατηγορούμενοι για το γεγονός ότι ξαφνικά βρεθήκαμε να βαλλόμεθα πανταχόθεν, την ώρα που παντού γύρω μας βλέπουμε να σηκώνουν κεφάλι όλοι οι παλιοί εχθροί με όλες τις παλιές ιδεοληψίες, η χώρα περνά τη σημερινή μέρα μέσα στο πιο διχαστικό κλίμα.

Η υπόθεση της Novartis συζητείται στη Βουλή με τον επιβαλλόμενο από την προπαγάνδα θεαματικό τρόπο, αν και είναι γνωστό πως απλά η Βουλή θα κληθεί να αποφανθεί αν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με το θέμα.

Και όλα έγιναν τόσο βιαστικά, που δεν περίμεναν να υπάρξει μια ολοκληρωμένη δικογραφία με στοιχεία προερχόμενα όχι μόνο από «προστατευμένους» μάρτυρες, αλλά και από μάρτυρες με ονοματεπώνυμα.

Γνωρίζουν, βέβαια, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να σταθεί. Γνωρίζουν ότι και η κοινή γνώμη έχει αντιληφθεί πως κάτι δεν πάει καλά με όλες αυτές τις ανώνυμες μαρτυρίες, καθώς, ως γνωστόν, οι μάρτυρες προστατεύονται για να δίνουν πραγματικά στοιχεία και όχι εικασίες.

Βιάζονται, όμως, να αποπροσανατολίσουν. Με δύο προπαγανδιστικούς στόχους – έναν μεσοπρόθεσμο και έναν άμεσο.

Ο μεσοπρόθεσμος συνδέεται με τις εκλογές. Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να πάνε ως εκεί θριαμβολογώντας για την οικονομία, αφού ο κόσμος έχει κυριολεκτικά γονατίσει. Και θέλουν να πάνε με το δίλημμα «αυτούς ή εμάς;».

Ο άμεσος στόχος συνδέεται με τα εθνικά θέματα. Θέλουν να φιμώσουν την αντιπολίτευση, ώστε να «μην δικαιούται δια να ομιλεί» στα εθνικά θέματα. Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας μίλησε για «πατριώτες της μίζας και της διαπλοκής». Για να μπορεί να «διευθετήσει» τα εθνικά θέματα ανενόχλητος.

Στην επιχείρηση αυτή, εργαλειοποιείται και πάλι ο λαός, για τον οποίο ο κ. Τσίπρας είπε ξανά ότι είναι… σύμμαχός του. Όπως είπε ο λαός τους εμπιστεύτηκε επειδή είναι οι μόνοι που μπορούν να… δικαιώσουν τις θυσίες του!

Έφθασε μάλιστα στο σημείο να πει πως αν δεν είχε συμβεί το σκάνδαλο της Novartis… δεν θα είχαμε πάει στα μνημόνια!

Σ’ εκείνη την ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας, στις 12 Φεβρουαρίου, ο κ. Τσίπρας συνέδεσε σαφώς και για άλλη μια φορά το θέμα της Novartis με το θέμα των Σκοπίων.

Φθάνοντας στο σημείο να πει ότι «το όνομα Μακεδονία η Ελλάδα, καλώς η κακώς, το έχει αποδεχθεί εδώ και πολλά χρόνια. Το αποδέχτηκε από τον πόλεμο και μετά ως την επίσημη ονομασία, το όνομα της αυτόνομης δημοκρατίας παλιότερα σοσιαλιστικής, αργότερα ομόσπονδης της Γιουγκοσλαβίας. Το αποδέχτηκε με την αποδοχή της ονομασίας τους ως ανεξάρτητο κράτος μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το 1992, αποδεχόμενη ως προσωρινή ονομασία, αλλά προσωρινή που τείνει να γίνει κάτι περισσότερο από μόνιμη εδώ και 25 και πλέον χρόνια, υπό τον όρο ΠΓΔΜ. Τι είναι αυτό το Μ; Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας έχει αποδεχθεί».

Με τέτοιες σοφιστείες προσπαθεί να πείσει τον λαό γι’ αυτά που ετοιμάζεται να πράξει. Και για να το πετύχει κατέφυγε σε άλλη μια στρεψοδικία: Ότι δηλαδή κάποιοι σκέφθηκαν να «πουλήσουν πατριωτισμό» για να συγκαλύψουν τη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο της Novartis!

Με λίγα λόγια, αφού ο ίδιος άνοιξε καλά καλά το θέμα, προσπαθεί να πείσει ότι αυτοί που διαφωνούν με τους χειρισμούς του το κάνουν επειδή είναι… διεφθαρμένοι!

Αλλά βέβαια, όπως έλεγε και ο Τάκιτος, όταν το ψέμα αποκαλύπτεται δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος.

Όποιος σήμερα, παρατηρητής από το εξωτερικό, ρίξει μια ματιά στο σκηνικό που έχει στηθεί, σίγουρα θα αναρωτηθεί τι χώρα είναι αυτή!

Τι χώρα είναι αυτή που αν και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έφθασε στο χείλος του πολέμου, διαθέτει μια κυβέρνηση που διχάζει και προσπαθεί να εξοντώσει όλους τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Αλλά οι Τσίπρας και Καμμένος δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο εκτός από την πολιτική τους επιβίωση.

Για να το πετύχουν, δίνουν σήμερα στους ψηφοφόρους τους μπόλικη τροφή. Όλοι οι υπόλοιποι απλώς δεν τους ενδιαφέρουν.

Άλλωστε, όσο κι’ αν διαμαρτύρεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο εθνικός διχασμός υπήρξε πάντα το μεγάλο ατού τους…

loading...

1 thought on “Το μεγάλο ατού τους ήταν πάντα ο εθνικός διχασμός

  1. ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΠΑΡΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΖΩΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ…ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ…

Comments are closed.