Τσίπρας: Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός της μίζας και της διαφθοράς

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ζητήματα της επικαιρότητας με μια φράση του αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου: «Ούτε λόγος βέβαια για πατριωτισμό και τιμή για όσους παραβαίνουν τον νόμο και
παραβιάζουν τη συνείδησή τους, ζητώντας και λαμβάνοντας ωφελήματα που δεν δικαιούνται»
«Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός της μίζας και της διαφθοράς Είναι εγκληματικό πολιτικοί άνδρες να επιδίδονται σε πατριωτισμό και να καταγγέλλουν ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε δικογραφίες» είπε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο 9ο αναπτυξιακό συνέδριο για τη Δυτική Ελλάδα.

«Ο πατριωτισμός είναι έμπρακτη καταδίκη κάθε πράξης διαφθοράς και ιδιοτέλειας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: Αν χρειάζεται σήμερα κάτι η πατρίδα απ’ όλους μας, μέχρι και από τον τελευταίο Έλληνα είναι ένας σύγχρονος, αποφασιστικός, ανυποχώρητος, πατριωτισμός. Ένας πατριωτισμός που απαντά στη δύσκολη συγκυρία όχι με όρους εμπρηστικής ρητορείας, αλλά με όρους καθημερινής αρετής».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε μάλιστα ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να πάρουμε ένα οριστικό διαζύγιο με τις συνήθειες του χθες και τα πρόσωπα που τη σημάδεψαν.  Να πάρουμε διαζύγιο από πρόσωπα κυκλώματα και πρακτικές… Πρόσωπα που έκαναν τον πατριωτισμό σημαία ευκαιρίας». 
Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας τις  έμμεσες αλλά σαφείς αναφορές του στο συλλαλητήριο και την δικογραφία για τη Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρθηκε και στον αείμνηστο Κωστή Στεφανόπουλο:

«Επιτρέψτε μου να επικαλεστώ στο σημείο αυτό έναν έξοχο πολιτικό, αν και αντίπαλης παράταξης της δικής μου, τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον αείμνηστο Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος έλεγε κάτι που σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία:

«Ούτε λόγος βέβαια για πατριωτισμό και τιμή για όσους παραβαίνουν τον νόμο και παραβιάζουν τη συνείδησή τους, ζητώντας και λαμβάνοντας ωφελήματα που δεν δικαιούνται. Υπάρχει τεράστια διαφορά στάσης απέναντι στην πατρίδα, όση μεταξύ ήθους και πανουργίας, μεταξύ αυτού που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο από τη θέση που κατέχει, και αυτού που την εκμεταλλεύεται για το δικό του συμφέρον. Ο πρώτος είναι άξιος κάθε σεβασμού, ο δεύτερος πρέπει να υφίσταται αυστηρές κυρώσεις και τη βαθιά περιφρόνησή μας.»

Και αμέσως μετά επεσήμανε: «Ο πατριωτισμός δεν είναι ρητορεία, στάση προσοχής στην έπαρση της σημαίας. Είναι πράξη καθημερινής αρετής, συμβολής στα βάρη του κράτους, έμπρακτης καταδίκης κάθε φαινομένου διαφθοράς & ιδιοτέλειας, σεβασμού στον διπλανό & τις ανάγκες του κοιν. συνόλου. Και πάνω από όλα τιμιότητα».

loading...

2 thoughts on “Τσίπρας: Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός της μίζας και της διαφθοράς

  1. ΠΑΛΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ?

  2. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΑΡΕΙ ΜΙΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ;…ΕΣΥ ΤΙ ΓΡΑΜΑΤΙΑ ΕΞΟΦΛΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΞΕΠΟΥΛΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;
    ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΣΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΦΑΣΙΣΤΑ.
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΩΛΟΠΑΡΕΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΜΟΝΟ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ.

Comments are closed.