Στρατηγός Ζιαζιάς : Κάποιοι Θα Λογοδοτήσουν Στο «Στρατοδικείο» Για Τα Ίμια

Τις συνέπειες της πολιτικο-στρατιωτικής κρίσης των Ιμίων , υφίσταται και σήμερα η Χώρα μας. Η Τουρκία εφαρμόζοντας μια αναθεωρητική και ασύμμετρη εξωτερική πολιτική , επιχειρεί απροκάλυπτα και με την απειλή χρήσης βίας , να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς στο Αιγαίο
και να παγιοποίηση γκρίζες ζώνες σε αυτό .Η Άγκυρα επιβάλλει , σταδιακά , την ΦΙΝΛΑΝΔΟΠΟΙΗΣΗ κρίσιμων περιοχών στο Αιγαίο και ισχυρίζεται ότι είναι γκρίζες ζώνες , όπως συμβαίνει την τελευταία περίοδο στην περιοχή των Ιμίων .

Ειναι πασιφανές , σε όλους τους επαΐοντες , ότι η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να «αντιληφθεί” , να ” διαβάσει” έγκαιρα και σωστά τις κινήσεις και τις προθέσεις των Τούρκων, το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου , δεν μπόρεσε να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και το συσχετισμό δυνάμεων που είχαν διαμορφωθεί στην περιοχή των Ιμίων ,την δεδομένη χρονική στιγμή ,για να ενισχύσει την ελληνική παρουσία , με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι προσχεδιασθείσες από τους Τούρκους προϋποθέσεις για την δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων στην περιοχή των Ιμίων και μάλιστα με σοβαρο κίνδυνο να έχουμε και πάλι ανθρώπινες απώλειες .

Ειναι φανερό ότι κανένα απο τα θεσμικά όργανα δεν συγκλήθηκαν πριν το “πολεμικό συμβάν” , όταν η κριση ήταν σε εξέλιξη , αλλά και αμέσως μετά , στο όνομα της στρατηγικής του κατευνασμού και όχι της αποτροπής , στο όνομα της ” αποφασιστικότητας “Είναι γεγονός ότι δεν πρέπει να νιώθουμε “υπερήφανοι ” για την κατάληξη του ” πολεμικού επεισοδίου ” στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων και μάλιστα εντός των χωρικών μας υδάτων .

Η βασική επιδίωξη της Τουρκίας ήταν και είναι να προκαλέσει θερμό επεισόδιο και μετά να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα να συρθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων . Αν συμβεί αυτό, η Τουρκία θα έχει πετύχει τον στρατηγικό της στόχο που επιδιώκει εδώ και δεκαετίες. Διότι σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων ή και σε ένα διεθνές δικαστήριο, η Ελλάδα έχει μόνο να χάσει , διότι δεν διεκδικεί τίποτε ενώ η Τουρκία διεκδικεί τα πάντα ….Συνιστά ασυγχώρητη αφέλεια, αν η Χώρα μας εκτιμά, ότι οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ ή η ανύπαρκτη (διπλωματικά και στρατιωτικά) Ε.Ε., θα στηρίξουν οπωσδήποτε την Ελλάδα, αν η Τουρκία επιχειρήσει να προσβάλει την ελληνική κυριαρχία . Για αυτό απαιτείται , έστω και τώρα ,έστω και την τελευταία ώρα επι πλέον ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας . Μια αποτροπή που πρέπει να στηρίζεται στην αξιοπιστία και να είναι περισσότερο εμφανής , πιστευτή και δυναμική .

Πρακτικά και σε πρώτο χρόνο είναι Εθνική ανάγκη , είναι χρέος όλων των Πολιτικών Δυνάμεων , να ομονοήσουν και να συμφωνήσουν να προχωρήσουμε σε αύξηση της στρατιωτικής Θητείας , για άμεση αύξηση της επάνδρωσης των εμπρός Σχηματισμών και εκπαίδευσης της εφεδρείας . Μια αύξηση που ειναι επιθυμία όλων των στρατιωτικών ηγεσιών , που όμως δεν υιοθετείται απο την εκάστοτε πολιτική ηγεσία για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους , χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και τις υφιστάμενες απειλές εναντίον της Εθνικής κυριαρχίας μας .

Παράλληλα θα πρέπει να διατεθούν οι ανάλογες πιστώσεις για την αύξηση της διαθεσιμότητας των οπλικών μας συστημάτων και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων . Εάν δεν υπάρχουν αυτές οι πιστώσεις , τότε δεν είναι ντροπή να δημιουργήσουμε ένα Ταμείο Εθνικής ‘Αμυνας και να απευθυνθούμε και παλι στον λαο μας να συνεισφέρει για την Εθνική μας ‘Αμυνα για τις ΄Ενοπλες Δυνάμεις , για την Πατρίδα . Να είστε βέβαιοι ότι άπαντες θα συνεισφέρουν οι πλούσιοι , οι φτωχοί , η ομογένεια , η εκκλησία . Εθνικοί Ευεργέτες υπάρχουν και σήμερα αρκεί να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και σήμερα υπάρχει το ανάλογο πατριωτικό κλίμα στην Πατρίδα μας ,στο ΄Εθνος μας.

Οι ΕΔ συνιστούν την τελευταία «γραμμή άμυνας» του έθνους και της κοινωνίας. Τίποτε δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη, η οποία βεβαίως δεν εξασφαλίζεται με δηλώσεις, κραυγές, συνθήματα και ιδεοληψίες ,αλλά με επιτυχημένη στρατηγική αποτροπής την οποια μονο αποτελεσματικές ΕΔ μπορούν να εγγυηθούν και με ειλικρινείς και αποτελεσματικές συμμαχίες με αλλα κράτη.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. ΤΑΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ( ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΥΡΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ )ΔΙΑΣΠΑΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ ΚΟΜΑΤΙΚΩΝ ΩΦΕΛΗΜΑΤΩΝ .ΤΟ ΤΕΘΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΦΕΟΥΔΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΤΗΔΕΊΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΛΥΜΑΙΝΟΤΑΝ ,ΕΞ ΟΣΩΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΑΙΔΗΜΟΝΩΣ .ΕΣΥ ΑΡΑΓΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΕΘΕΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΘΑ ΟΝΤΑΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ?ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΟΥΣ ΝΟΜΟΤΥΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟ ΔΕΝ ΑΠΟΣΧΟΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΝΤΖΑΡΑ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ .ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΣΚΕΤΗ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΑΦΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ,ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ? ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΗ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. (ΤΕΩΣ..) ΣΤΡΑΤΗΓΕ

  ΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΑΚΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ, ΠΙΕΣ ΤΟ ΤΣΑΓΑΚΙ ΣΟΥ, ΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΗ Η ΣΥΜΒΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΘΑ....

  ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ.

  ΤΟΤΕ ΕΙΧΕΣ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΩΜΙΔΩΝ ΣΟΥ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΣΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΣΗΜΑ (ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΚΤΑΤΕ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ...ΟΜΩΣ,ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΑΦΕΙΔΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ!)

  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ.

  ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΥΜΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΗΜΩΝ...

  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ ΠΟΛΙΤΗ...

  ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για το ... "Στρατοδικείο" του ... "Τίτλου" δεν διαβάσαμε κάτι ....!!! Επίσης από όσα γνωρίζουμε από τις σπουδές μας, στο Νηπιαγωγείο, μετά από την Επανάσταση του 1821 τον τελευταίο λόγο, ίσως και τον πρώτο, τον έχει ο Πολιτικός Προϊστάμενος. Ετσι Στρατηγέ μου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. οι στρατιωτικοι αυτης της χωρας συμφωνα με το συνταγμα θααααα επρεπε να εχετε αναλαβει τα ηνια της χωρας και να ρισκαρετε την ζωη σας πρωτοι εσεις,μετα οι δικαστες τι εκαναν? τιποτα απεναντιας συμφωνουν με αυτην την εγκληματικη σταση των πολιτικων και δικαζουν κασταναδες και σκορδαδες,γενικα ολοι εκεινοι οι θεσμοι και οι φορεις που θα επρεπε να εχει ενα σοβαρο κρατος αποδειχτηκαν σαπιοι και διεφθαρμενοι,πουλημενοι σε ξενα και εχθρικα συμφεροντα,και ο λαος ο κατακαημενος τα πληρωνει ολα,βρισιες,χλευη και τρομοκρατια,ανεργεια,καταστροφες οικονομικες,τα παντα τα φορτωνουν στον λαο οι διεφθαρμενες εξουσιες οι οποιες εχουν καταγωγη δοσιλογιμου,προδοσιας,διαφθορας,διαπλοκων και αλλων παραβατικων κατ'εξακολουθηση πραξεων,και ολα τα φταιει ο λαος ο οποιος κατηγορειται για τις επιλογες του που δεν εχει και ποτε δεν ειχε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κύριε Ζαζια λυπαμαι πραγματικά
  Σε ειχα ταξίαρχο πριν χρόνια
  Από όσο σε θυμαμαι πάντα κοιτουσες την καρέκλα σου. Το ίδιο και τώρα
  Ντροπη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αντε, χριστουγεννιάτικο δέντρο, πάρε δρόμο. Από μ.Χ. προφήτες χορτάσαμε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ολα αυτοι οι μεγαλοσχημονες κομματοσκυλα τα κανουνε
  οι γλειφτες που δεν εχουν ιχνος πατριωτισμου και
  αξιοπρεπειας απανω τους και να σας φτυσουνε
  αδικα θα παει το σαλιο ουστ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]