Δραματική η κατάσταση σε σχολεία του Ηρακλείου: Μαθητές αγοράζουν «βερεσέ» από το κυλικείο

O τζίρος των κυλικείων έχει μειωθεί κατά περίπου 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μισθωτών Κυλικείων Σχολικών Κτιρίων Ν. Ηρακλείου.

Το να βλέπει κανείς έναν ενήλικα να αγοράζει με πίστωση από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς αποτελεί μία δυσάρεστη εικόνα που άλλοτε θα θύμιζε σκηνή από κάποια δραματική ταινία.

Το να δει όμως ένα παιδί να μην έχει χρήματα για το κολατσιό του και να αναγκάζεται να το ζητήσει «βερεσέ» από το κυλικείο του σχολείου του, τότε η εικόνα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Η κατάσταση είναι δραματική. Στο σχολείο που διατηρώ το κυλικείο από τα 500 παιδιά που φοιτούν, μόνο περίπου τα μισά αγοράζουν από το κυλικείο. Είναι πολλά τα παιδιά που έρχονται σχολείο χωρίς καθόλου χαρτζιλίκι. Για να φτάσει ένας γονιός να μη δώσει καθόλου χρήματα στο παιδί του, φανταστείτε τι συμβαίνει στην οικογένεια. Είναι πραγματικό τραγικό» επισημαίνει σε δηλώσεις του στο Cretapost.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μισθωτών Κυλικείων Σχολικών Κτιρίων Ν. Ηρακλείου Σταύρος Οικονομάκης

«Ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών, κυρίως στα δημοτικά σχολεία, δεν κρατούν χρήματα και αγοράζουν «βερεσέ» από το κυλικείο. Ζητούν να πάρουν κάτι και λένε στους συναδέλφους μου να τα γράψουν και θα τα πληρώσουν άλλη μέρα. Τις περισσότερες φορές όμως τα χρήματα δεν τα φέρνουν, γιατί υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση όλοι που λειτουργούμε κυλικεία, προσπαθούμε να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε, όταν βλέπουμε τέτοιες καταστάσεις» πρόσθεσε.

Πτώση στο τζίρο της τάξεως του 40%

Όπως αναφέρει ο κ. Οικονομάκης, παράλληλα ο τζίρος των κυλικείων έχει μειωθεί κατά περίπου 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Η μείωση στους τζίρους των κυλικείων φτάνει περίπου στο 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κάνω έξι χρόνια αυτή τη δουλειά και τις καλές εποχές που άκουγα από τους παλαιότερους, δεν τις έχω ζήσει. Αυτό συμβαίνει λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω του εκπαιδευτικού συστήματος. Από όλη τη σχολική χρονιά μόνο τις 180 ημέρες κάνουν μάθημα οι μαθητές, εξαιτίας εκδρομών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων που γίνονται, οι οποίες όμως δεν έχουν κανένα εκπαιδευτικό χαρακτήρα» επισημαίνει ο ίδιος.

loading...

3 thoughts on “Δραματική η κατάσταση σε σχολεία του Ηρακλείου: Μαθητές αγοράζουν «βερεσέ» από το κυλικείο

  1. καλα…εκει δεν ειναι ο επίγειος παραδεισος????η μικρη εδεμ???ο καλυτερος και ο πλουσιοτερος τοπος???

  2. ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ , ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΞΕΚΛΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ,ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑΣΥΝΗ

  3. https://www.youtube.com/watch?v=S8YPlENffsA

    Τηλεφωνική συνέντευξη του Προέδρου του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Καζάκη, στο Radio Aκρόαμα 99,8 FM του Βόλου με τους δημοσιογράφους Κατερίνα Λαμπρονίκου και Άκη Σαμαρτζή, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018.

    – Νομική Κίνηση Ε.ΠΑ.Μ. επί εσχάτη προδοσία για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

    – Ψηφισμένο από την Βουλή, κανένα Μνημόνιο κυριολεκτικά.

    – Πολίτες, Πολιτικοί Σχηματισμοί (Κόμματα) και ανταπόκριση Δικαιοσύνης κατά περίπτωση.

    – Συσπείρωση Δημοκρατικού Πόλου, παράνομα Μνημόνια και Δανειστές.

    – Σοβαρός και άμεσος κίνδυνος εδαφικού ακρωτηριασμού της Χώρας.

    – Πολιτικός διάλογος, αντίλογος και Κοινωνία.

    – Δημοψηφίσματα και Λαϊκή Κυριαρχία.

    – Κατάλυση Δημοκρατίας και νομιμότητα επικείμενων εκλογών.

    – Γενοκτονία επί Μνημονιακού Καθεστώτος.

    – Συλλαλητήρια, οργάνωση και ανένδοτος αγώνας.

Comments are closed.