Συγκλονίζει Αυστριακή Εφημερίδα: «Aυτό Που Είναι Η Ελλάδα Και Οι Έλληνες Στην Καρδιά Κανένας Δεν Μπορεί Να Τους Το Αφαιρέσει…»

«Ερωτική εξομολόγηση προς μία χώρα» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο άρθρο της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ», στο οποίο η συντάκτρια της, Μπίργκιτ Μπράουνρατ, «ξετυλίγει» όλη την αγάπη της για την Ελλάδα, από την τρυφερή ηλικία των 12
χρόνων μέχρι σήμερα, και διαπιστώνει με λύπη ότι «οι άνθρωποι της γίνονται ολοένα και φτωχότεροι, αλλά μόνον οικονομικά», γιατί, όπως διατρανώνει, κλείνοντας το άρθρο της, «αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά, κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει».

«Στα δώδεκά μου είχε έλθει επιτέλους η ώρα που επιτρεπόταν πλέον να ταξιδέψω για πρώτη φορά μόνη μου στο αεροπλάνο, αλλά από την αγωνία με έπιασαν πόνοι στο στομάχι, όμως η χώρα όπου με κατέβασε απαλά το αεροπλάνο μού θεράπευσε αστραπιαία τους πόνους.Η Αθήνα και οι άνθρωποί της, αυτό ήταν το σκηνικό των ομορφότερων ονείρων μου», γράφει εισαγωγικά, μεταξύ άλλων, η Μπίργκιτ Μπράουνρατ για να σημειώσει στη συνέχεια ότι αργότερα πάντα έτριβε τα μάτια της για να συνειδητοποιήσει ότι είχε βρεθεί πραγματικά εκεί, στο ζωντανό βιβλίο της ιστορίας,
που βρίσκεται πάντα στα πόδια της σε κάθε γωνιά, που της δείχνει την ιστορία τής Ανθρωπότητας, από τις Μυκήνες, την Επίδαυρο μέχρι τον Ισθμό της Κορίνθου, σαν να ήταν μια «μηχανή του χρόνου».

Που την «προσγειώνει και την απογειώνει σε ονειρεμένα νησιά όπως η Ύδρα και ο Πόρος», συμπληρώνει η συντάκτρια, για να αναρωτηθεί κατόπιν «για το πόσο πλούσιος είναι άραγε κάθε άνθρωπος, που μπορεί να ζει σε αυτή τη χώρα, πόσο απίστευτα πλούσιος», όπως η ίδια νόμιζε παλιά, αλλά που σήμερα συνειδητοποιεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι φτωχοί, και γίνονται φτωχότεροι, όπως αναφέρει το amfipolinews.blogspot.gr.

«Γίνονται όμως, μόνον οικονομικά φτωχότεροι», τονίζει η Μπίργλιτ Μπράουνρατ, «γιατί αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει».

loading...

1 thought on “Συγκλονίζει Αυστριακή Εφημερίδα: «Aυτό Που Είναι Η Ελλάδα Και Οι Έλληνες Στην Καρδιά Κανένας Δεν Μπορεί Να Τους Το Αφαιρέσει…»

  1. ΝΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

    ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

    https://www.youtube.com/watch?v=Q1GMzZYWOKA

    Όλα όσα ζούμε σήμερα, επιτρέπονται από Θεό, ακριβώς διότι σαν λαός, ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ και δεν επιζητούμε πλέον την προστασία Του.

    Αντιθέτως αδιαφορούμε για το λόγο Του, Τον υβρίζουμε με διάφορους τρόπους και γενικά έχουμε ξεφύγει από την ορθόδοξη πνευματική ζωή που είχαν κάποτε οι πρόγονοί μας.

    Εάν όμως θελήσουμε να επανέλθουμε κοντά στο Χριστό, τότε ο Κύριός μας, ως φιλεύσπλαχνος που είναι, όχι μόνο θα μας συγχωρήσει, αλλά θα επιτρέψει να συμβούν τέτοιες καταστάσεις που θα ξεριζωθεί το κακό από τη χώρα.

    Πρέπει να ξέρουμε επίσης οτι, και για χάρη έστω και δέκα πραγματικά ευσεβών και δικαίων ανθρώπων, ο Θεός μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή, όπως είπε στον Αβραάμ στην Παλαιά Διαθήκη (Γένεσις κεφ.18, στ.32)

    Ας αρχίσουμε σήμερα λοιπόν, τον λεγόμενο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, που σημαίνει, το να βρούμε έναν πνευματικό πατέρα, δηλαδή ιερέα, στον οποίο θα εξομολογηθούμε αρχικά όλες μας τις αμαρτίες, και στη συνέχεια θα έχουμε καθημερινή επαφή με το Χριστό μας, μέσω της ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ, της ΝΗΣΤΕΙΑΣ (όπως
    ορίζεται από τους θείους κανόνες), της ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (όπως θα μας ορίσει ο Πνευματικός μας), με τον ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ (ιδίως τις Κυριακές) και γενικότερα με τον αγώνα μας ενάντια στα ΠΑΘΗ μας, δηλαδή τον εγωισμό μας, την υπερηφάνεια μας, τη φιλαργυρία, τη φιληδονία και τα σαρκικά πάθη, το φθόνο κλπ, ενώ παράλληλα θα αγωνιζόμαστε να αποκτήσουμε ΑΡΕΤΕΣ, όπως η ταπεινοφροσύνη, η εγκράτεια, η
    ελεημοσύνη, η αγάπη κλπ. Παράλληλα, θα αρχίσουμε να μελετάμε το ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, κυρίως την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ και πάντα μες στην προσευχή μας θα επιζητούμε το έλεος του Θεού στη ζωή μας.

    Όσο περισσότεροι είμαστε στον αγώνα αυτό, τόσο πιο πολύ θα εισακουστούν οι προσευχές μας, από τον Θεό. Αυτό μας το είπε ο ίδιος ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός.

    Γι αυτό έχει μεγάλη αξία ο Εκκλησιασμός.

    Ο Θεός μπορεί να μας δίνει τα πάντα – θέλει όμως να Του το ζητάμε, επειδή μας έχει δώσει την ελευθερία του αυτεξούσιου, δηλαδή να θέλουμε, αλλά και να μην θέλουμε. Αυτό το αυτεξούσιο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ο Θεός το σέβεται, ως αποτέλεσμα της ΑΓΑΠΗΣ Του προς εμάς, γι αυτό και η προσευχή μας έχει μεγάλη αξία.

    Αλλά να μην ξεχνάμε, οτι και έστω και για λίγους, που έχουν πραγματικά αφιερώσει τη ζωή τους στο Χριστό, ο Θεός μπορεί να σώσει τη χώρα.
    Και αν ακόμη δεν έχουν έρθει τα χειρότερα, είναι για χάριν αυτών των ολίγων που προσεύχονται καρδιακά.

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ.

    Κανένας δεν μπορεί να κατανοήσει, τη ΣΟΦΙΑ του ΘΕΟΥ με την ανθρώπινη λογική.

    ΓΙ ΑΥΤΟ, ΑΣ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    Ο Θεός θέλει να σώσει τις ψυχές όλων των ανθρώπων, όχι όμως, για να αφεθούμε στις κοσμικές απολαύσεις και στην κραιπάλη, αλλά για να εισέλθουμε στη Βασιλεία των Ουρανών.

    Η ιστορία μας διδάσκει, οτι όποτε ξεχάσαμε, ή προδώσαμε το Θεό, ο Θεός μας εγκατέλειψε, όχι γιατί δεν μας αγαπάει, αλλά γιατί μας έδωσε αυτό που εμείς θελήσαμε. Έτσι και τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι από τους Έλληνες, επιζητούσαν το χρήμα, το σπιτάκι τους, τη δουλίτσα τους, το ατομικό βόλεμά του ο καθένας, ξεχνώντας όμως το Θεό.
    Πόσοι ξυπνούσαν το πρωί, ευχαριστώντας και παρακαλώντας το Θεό να τους χαρίσει άλλη μια όμορφη μέρα στη ζωήτους;
    Πόσοι ευχαριστούσαν το βράδυ πριν κοιμηθούν, την Παναγία, που τους προστάτεψε για άλλη μια ακόμη μέρα; Οι περισσότεροι πίστευαν και πιστεύουν οτι αυτή η προσευχή δε χρειάζεται, διότι όλα τα καταφέρνουν μόνοι τους.
    Ακόμη όμως και για όσα, φαινομενικά τα καταφέρνουν μόνοι τους, από πίσω είναι ο Θεός που ενεργεί αθόρυβα, και περιμένει πότε θα καταλάβουμε αυτό που μας είπε ο Χριστός, οτι: "χωρὶς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν" (Κατά Ιωάννην, κεφ.15.στ.5).

    Ας Τον αναζητήσουμε σήμερα λοιπόν, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
    Ας αρχίσουμε τον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, για να μπορέσουμε να σώσουμε την πατρίδα μας που κινδυνεύει άμεσα.

    Εξάλλου και ο γέρος του Μοριά, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, είπε στο λόγο του οτι: "ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ".

    Καλή φώτιση και καλή δύναμη σε όλους.

    Ο Θεός μαζί μας

Comments are closed.