Το στήριγμα των Ρώσων στα Βαλκάνια

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς
διαβεβαίωσε τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ ότι η πολιτική του Βελιγραδίου απέναντι στη Μόσχα δεν πρόκειται να αλλάξει παρά τις πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.


Σε συνάντηση που είχαν οι δύο πολιτικοί, την Τετάρτη το βράδυ στο Βελιγράδι, επιβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις των δύο χωρών και εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των.

«Πιστεύω ότι θα συνεχιστούν οι πιέσεις για να αλλάξουμε στάση απέναντι στη Ρωσία, αλλά η Σερβία θα σεβαστεί την παραδοσιακή φιλία και όχι μόνο δεν θα αλλάξει την πολιτική της, αλλά θα εμβαθύνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις φιλίας. Είμαστε μία ανεξάρτητη χώρα και αποφασίζουμε αυτόνομα, αδιαφορώντας αν αρέσει ή όχι σε κάποιον αυτό», επεσήμανε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι κατέστησε σαφές στην Ουάσιγκτον αλλά και τις Βρυξέλλες ότι η Σερβία δεν θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και θα διατηρήσει τη στρατιωτική της ουδετερότητα. «Ελπίζω ότι η στάση μας αυτή θα αντιμετωπιστεί με κατανόηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεν συμβεί όμως αυτό τότε θα συμπεριφερθούμε ως ανεξάρτητη και ελεύθερη χώρα» συμπλήρωσε ο Αλ. Βούτσιτς. Ο πρόεδρος της Σερβίας ευχαρίστησε τη Ρωσική Ομοσπονδία που αντιμετωπίζει με σεβασμό την ανεξαρτησία της Σερβίας όπως επίσης, «για την στήριξη που παρέχει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων και τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας».

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας επεσήμανε, στη συνέντευξη Τύπου, ότι είναι ψεύτικο το δίλημμα «ή με τη Δύση ή με τη Ρωσία» που τίθεται στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας.

«Γνωρίζουμε ότι η ΕΕ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Σερβία θέτει όρους όπως την αναγνώριση του Κοσόβου και την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ο όρος για την επιβολή κυρώσεων δεν θα επιβιώσει για πολύ καιρό ακόμα, αφού όλο και περισσότερες χώρες εντός της ΕΕ κατανοούν ότι οι κυρώσεις είναι αντιπαραγωγικές», εκτίμησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας. Αναφερόμενος στο ζήτημα του Κοσόβου επανέλαβε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις αποφάσεις του Βελιγραδίου.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]