Τσίπρας: Κεφαλαιώδους σημασίας για Ελλάδα και Κύπρο οι τριμερείς συνεργασίες

Σε δηλώσεις του στις κυπριακές εφημερίδες «Σημερινή» και «Φιλελεύθερος» ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως είναι

κεφαλαιώδους σημασίας για την Ελλάδα και την Κύπρο τη συνέχιση της κοινής στρατηγικής, η οποία αναπτύσσεται σε επίπεδο τριμερών συνεργασιών. Ο Τσίπρας υποδεικνύει ότι αυτή η στρατηγική αποδίδει και διαβεβαιώνει ότι θα εμβαθυνθεί, ώστε Ελλάδα και Κύπρος να εδραιωθούν ως ο ευρωπαϊκός πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή.

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο κ. Τσίπρας, ανέφερε ότι η Αθήνα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου.

Όπως είπε, ήταν κοινή θέση και στάση η επιδίωξη μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό και πρόσθεσε ότι τώρα η επανέναρξη και των διαπραγματεύσεων προς την κατεύθυνση αυτή ήταν και παραμένει κοινή.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποτιμά τη συνεργασία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ως μία από τις πιο αποδοτικές ανάμεσα στις δύο χώρες τα τελευταία χρόνια.

Ο πρωθυπουργός μίλησε σε Κύπριους δημοσιογράφους, που συμμετείχαν σε αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Οι δηλώσεις του προβάλλονται από τις εφημερίδες ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ΣΗΜΕΡΙΝΗ.-

loading...