Καρκίνος στα νεφρά – Συμπτώματα: 7+3 «αθώα» σημάδια που χτυπούν καμπανάκι!

Ένας καρκίνος που ξεκινάει έξω από τα νεφρά και κάνει μετάσταση σε αυτά δεν ονομάζεται κανονικά καρκίνος στα νεφρά.

Τα νεφρά αποτελούν μέρος του ουροποιητικού συστήματος, το οποίο εξαλείφει τα απόβλητα και την περίσσεια υγρών και ηλεκτρολυτών από το αίμα. Επίσης ελέγχουν την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση. Οι καρκίνοι των νεφρών προέρχονται κυρίως από δύο μέρη του νεφρού, τον νεφρικό σωλήνα και τη νεφρική πύελο.

Περίπου το ένα τέταρτο (24%) των περιστατικών καρκίνου του νεφρού συνδέεται με το υπερβολικό σωματικό βάρος και άλλο ένα 24% συνδέεται με το κάπνισμα. Η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι ο κίνδυνος καρκίνου των νεφρών είναι 23% υψηλότερος ανά 10 εκατοστά μεγαλύτερου ύψους στο άτομο. Ο κίνδυνος είναι επίσης υψηλότερος σε άτομα με διαβήτη.

Καρκίνος στα νεφρά – Συμπτώματα

Σε πολλές περιπτώσεις, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα της πάθησης. Ωστόσο, τα τρία κύρια σημάδια είναι:

1. Αίμα στα ούρα. Αυτό μπορεί να κάνει τα ούρα να είναι πιο σκούρα από το κανονικό ή να έχουν ένα κοκκινωπό χρώμα.

2. Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης ή στα πλευρά. Και ακριβώς κάτω από τα πλευρά είναι επίσης ένας δείκτης της νόσου.

3. Ένα εξόγκωμα, ή οίδημα στο πλευρό σας μπορεί επίσης να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο καρκίνος του νεφρού μπορεί να είναι πολύ μικρός για να τον ψηλαφίσετε.

Υπάρχουν και άλλα συμπτώματα της κατάστασης, αν και μερικά μπορεί να εκληφθούν αρχικά ως μολύνσεις στην ουροποιητική οδό, ή πέτρες στα νεφρά.

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

4. Μεγάλη κόπωση

5. Απώλεια όρεξης

6. Επίμονη υπέρταση

7. Νυχτερινές εφιδρώσεις

Μερικοί άνθρωποι υποφέρουν και από (8) οστικό πόνο, ενώ οι άνδρες μπορεί να αντιληφθούν ένα (9) πρήξιμο στις τις φλέβες στους όρχεις τους. Ο καρκίνος στα νεφρά μπορεί να προκαλέσει και (10) πρησμένους αδένες στο λαιμό.

Αν πιστεύετε ότι έχετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας και να ακολουθήσετε τις δικές του οδηγίες.

loading...