ΑΑΔΕ: Μείωση φορολογικών προστίμων έως 60% εάν εξοφληθούν εντός 30 ημερών

Αναλυτικές οδηγίες για την μείωση των προστίμων και των πρόσθετων φόρων, στο 60% αυτών που έχουν καταλογιστεί, εφόσον εξοφληθούν εντός 30 ημερών και διευκρινίσεις σχετικά με τις υποθέσεις τις οποίες αφορά αυτό το κίνητρο προς τους φορολογούμενους, που ψηφίστηκε με το
πολυνομοσχέδιο “Ρυθμίσεις για την εφαρμογή του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις», περιλαμβάνει εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο ορίζεται ότι παρέχεται στον φορολογούμενο η δυνατότητα να αποδεχθεί, με ανέκκλητη και ανεπιφύλακτη δήλωση, η οποία υποβάλλεται στον προϊστάμενο της υπηρεσίας που εξέδωσε την πράξη προσδιορισμού του φόρου, εντός της προθεσμίας για άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής,

α) την οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού που έχει εκδοθεί αλλά δεν έχει κοινοποιηθεί μέχρι την 17.1.2018 ή

β) την οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού που θα εκδοθεί κατόπιν προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού, ο οποίος έχει κοινοποιηθεί μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.

Προϋπόθεση είναι η εξόφληση της προκύπτουσας οφειλής εντός τριάντα ημερών από την κοινοποίηση της πράξης για την παροχή μείωσης στο 60% του επιβληθέντος προστίμου.

Επίσης, προβλέπεται ότι η μείωση του προστίμου ή του πρόσθετου φόρου εφαρμόζεται και επί των εκκρεμών στις 17.1.2018 υποθέσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...