5 Απίστευτα Οφέλη που έχει η Καρύδα στον Οργανισμό και σίγουρα δεν Γνωρίζατε! Δώστε βάση στο 2ο!

Το λάδι καρύδας έχει έρθει στο επίκεντρο της προσοχής πρόσφατα και έχουμε άπειρα για τα καταπληκτικά οφέλη του για την υγεία, τη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών.
Όλα αυτά είναι αλήθεια, αλλά το λάδι καρύδας δεν είναι το μόνο ευεργετικό προϊόν από τις καρύδες: το νερό καρύδας είναι εξίσου επωφελές και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη γενική υγεία σας. Είναι πλούσιο σε κάλιο και αντιοξειδωτικές ουσίες και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Χαβάης το αποκαλούν «δροσιά από τους ουρανούς» (Noelani).

Οφέλη για την υγεία από το νερό καρύδας:

Αποτρέπει την αφυδάτωση
Αυτό το ελιξίριο υγείας αφθονεί σε 5 βασικά μέταλλα: μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο και ασβέστιο. Αυτές οι ουσίες ενυδατώνουν το σώμα σας, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους που γυμνάζονται τακτικά. Πίνετε άφθονο νερό καρύδας, αν είστε σε ένα αυστηρό πρόγραμμα γυμναστικής.

Αντιγήρανση
Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που οι άνθρωποι πίνουν νερό καρύδας είναι γιατί έχει ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε κυτοκίνες και λαυρικό οξύ, τα δύο σημαντικά στοιχεία τα οποία χρησιμοποιούνται στη διαδικασία της κυτταρικής ανάπτυξης. Η τακτική κατανάλωσή του θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της γήρανσης του δέρματος, εξισορροπώντας τα επίπεδα PH και τη διατήρηση του συνδετικού ιστού ενυδατωμένου.

Φυσική θεραπεία για το hangover
Το νερό καρύδας είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για το hangover. Θα ηρεμήσει το στομάχι σας και τα αντικαταστήσει βασικού ηλεκτρολύτες που χάνετε όταν κάνετε εμετό και ουρείτε συχνά. Την επόμενη φορά που θα το παρακάνετε, θυμηθείτε να έχετε ένα μπουκάλι νερό καρύδας μαζί σας!

Καθαρισμός του δέρματος
Το νερό καρύδας μπορεί να βοηθήσει με προβλήματα του δέρματος, όπως ακμή, ουλές ακμής και ατέλειες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τοπική εφαρμογή μπορεί να σας χαρίσει καθαρό και λαμπερό δέρμα, γιατί το ενυδατώνει και το θρέφει εσωτερικά.
Προωθεί την απώλεια βάρους
Το νερό καρύδας είναι χαμηλό σε λιπαρά, που σημαίνει ότι μπορείτε να πιείτε όσο θέλετε. Θα σας κάνει να αισθάνεστε πλήρης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα καταστέλλει την όρεξη σας.

Βελτιώνει επίσης τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος, βελτιώνει τη διαδικασία πέψης, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών και ενισχύει το μυαλό και το σώμα.

loading...