26 ενεργειακά σημεία τα οποία θα σας ελευθερώσουν από τον πόνο μια για πάντα!

Σε κάθε μέρος του σώματος, υπάρχουν τουλάχιστον 26 ενεργειακά σημεία τα οποία μερικές φορές σταματούν και εμποδίζουν τη ροή της ενέργειας.
Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα με τους σύγχρονους ανθρώπους, λόγω του τρόπου ζωής τους – όχι αρκετή σωματική δραστηριότητα και πολλή καθιστική ζωή. Όλα τα ενεργειακά σημεία συνδέονται στενά με όλες τις σωματικές λειτουργίες. Όταν η άκρη του δακτύλου τίθεται σε αυτά τα σημεία, τα μπλοκαρίσματα φεύγουν και η ενέργεια μπορεί να συνεχίσει να ρέει ελεύθερα. Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν αισθάνονται τον πόνο από την απλή πίεση σε ένα ορισμένο σημείο, αλλά αυτό είναι απλώς ένα σημάδι ότι το δάκτυλο βρίσκεται στο σωστό μέρος και ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο μπλοκάρισμα.

Τα δάχτυλα είναι το ισχυρότερο ενεργειακό πεδίο στο ανθρώπινο σώμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για να ξεμπλοκάρουμε τα μπλοκαρίσματα και να γίνουμε πιο υγιείς αλλά και να αισθανόμαστε καλύτερα.
ΠΡΩΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΙΕΣΗ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ
Η απλούστερη μέθοδος που δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα είναι: τον αντίχειρα καθώς επίσης και τα υπόλοιπα δάκτυλα του ενός χεριού, ένα προς ένα, τα πιάνετε με το άλλο χέρι, με μια απαλή λαβή. Τα κρατάτε με αυτόν τον τρόπο, για τρία λεπτά. Μπορείτε να το κάνετε οπουδήποτε βρίσκεστε. Τα δάχτυλα και στα δύο χέρια επηρεάζουν ορισμένα όργανα και βοηθούν στη θεραπεία ασθενειών και καταστάσεων:

Αντίχειρας – στομάχι, σπλήνα, ανησυχίες, κατάθλιψη, θερμοκρασία
Δείκτης – νεφρά, ουροδόχος κύστη, φόβος
Μέσος – ήπαρ, χοληδόχο κύστη, οργή, κόπωση
Παράμεσος – πνεύμονες, παχύ έντερο, απαισιοδοξία
Μικρό δάχτυλο – καρδιά, λεπτό έντερο, αέρια, νεύρα
ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ
Αν θέλετε μια ισχυρότερη επίδραση ώστε να αυξήσετε την ενέργεια της ζωής σας και να επιτύχετε αρμονία και ευημερία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία λίγο πιο περίπλοκη μέθοδο. Απελευθερώνει και ενισχύει τη μέση ενεργειακή γραμμή που μεταδίδει την ενέργεια.
Τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι στην κορυφή του κεφαλιού σας με τα δάχτυλά σας να αγγίζουν το δέρμα. Χρησιμοποιήστε το δείκτη του δεξιού χεριού μόνο του ή μαζί με το μεσαίο δάχτυλο για να κάνετε τα κατάλληλα βήματα. Σε κάθε βήμα, θα πρέπει να κρατάτε τα δάχτυλα από τρία έως πέντε λεπτά για το κατάλληλο ενεργειακό πεδίο:Πρώτο βήμα: Το τρίτο μάτι. Είναι το σημείο το οποίο βρίσκεται ένα εκατοστό πάνω από την ρίζα της μύτης, δηλαδή πάνω από το μέρος στο οποίο η μύτη συνδέεται με το μέτωπο. Πιέστε με το δάχτυλο. Αυτό το σημείο είναι η πηγή της νεότητας, ενισχύει τη δύναμη της ζωής και βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Δεύτερο βήμα: Πιέστε την κορυφή της μύτης προς τα πάνω. Αυτό επηρεάζει θετικά το στομάχι και την πύελο.

Τρίτο βήμα : Τοποθετήστε το δάχτυλο στο μεσαίο σημείο του λαιμού που βρίσκεται μεταξύ των κλειδών και πιέστε προς τα κάτω απαλά. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια μεγαλύτερη πνευματική ισορροπία. Εκτός αυτού, επηρεάζει θετικά το θυρεοειδή και το επίπεδο του ασβεστίου στον οργανισμό.

Τέταρτο βήμα: το στέρνο κατέρχεται από το λαιμό προς το στομάχι. Περάστε με το δάχτυλό σας μέσα από αυτό. Σε ένα σημείο θα νιώσετε έναν ελαφρύ πόνο. Πιέστε αυτό το μέρος και αυτό θα επιταχύνει την πνευματική σας ανάπτυξη, θα αντιμετωπίσει το άγχος και θα σας κάνει ευτυχισμένο.

Πέμπτο βήμα : Πατήστε την βάση του στέρνου που βρίσκεται πριν από την έναρξη του στομάχου. Αυτό θα ενισχύσει την καρδιά σας, την λειτουργία του σπλήνα, το νευρικό σύστημα, την ισορροπία των ορμονών, βελτιώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και ηρεμεί συναισθήματα όπως θυμό, απελπισία και ζήλια.

Έκτο βήμα: Πιέστε απαλά το σημείο που βρίσκεται δύο εκατοστά πάνω από τον ομφαλό, το οποίο θα σας προσφέρει ψυχική και σωματική σταθερότητα, αλλά επίσης επηρεάζει την πέψη στο παχύ έντερο και το λεπτό έντερο.

Έβδομο βήμα: Πατήστε το ηβικό οστό σας και αυτό θα ανακουφίσει το κεφάλι σας από την ένταση τραβώντας την ενέργεια από την κορυφή προς τα κάτω του σώματος, εναρμονίζοντας τα πάντα. Βοηθά επίσης και ισορροπεί τον μεταβολισμό.

Όγδοο βήμα : Τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι στο ηβικό οστό σας, και το δεξιό σας επί της ουράς (πίσω μέρος). Αυτό θα επιτρέψει την ελεύθερη ροή της ενέργειας στο πίσω μέρος.

Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη μέθοδος επηρεάζουν θετικά τη συνολική μας κατάσταση μέσα σε μόλις λίγες ημέρες, όχι εβδομάδες ή μήνες.

ΤΡΙΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΕΔΙΑ

Αν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία σας, είναι καλύτερα να αντιμετωπίσετε όλα τα ενεργειακά σημεία του σώματος. Αλλά, πώς να βρείτε αυτά τα σημεία; Αν και το καθένα διαφέρει ανατομικά, δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα να τα βρείτε. Δηλαδή, οι μπλοκαρισμένοι χώροι, τα κέντρα του πόνου, δεν είναι καθόλου δύσκολο να ανακαλυφθούν. Θα φανούν από μόνα τους αν απλά πιέσετε λίγο πιο δυνατά. Αλλά, θα αναφέρουμε και πάλι ότι, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, μια απαλή, ήπια πίεση είναι αρκετή. Κρατήστε το πάνω μέρος του δακτύλου σε κάθε σημείο γύρω στα 3 λεπτά.
Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ:Ε 1- Στη μέση της εσωτερικής άρθρωσης του γόνατος. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο, δεδομένου ότι σας δίνει τη δύναμη να ξεπεράσετε τα όρια, να χαλαρώσετε και να αισθάνεστε ελεύθεροι. Υπάρχει ένα υψηλότερο σημείο Ε 1 το οποίο είναι πέντε εκατοστά πάνω από το προηγούμενο E1.

Ε2 -Η κορυφή των γοφών. Σας παρέχει τη δύναμη, τη σοφία και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και βοηθά κατά τη διάρκεια της γρίπης.

Ε3- μεταξύ της κορυφής της ωμοπλάτης και του τρίτου νωτιαίου σπονδύλου. (Αν δεν γνωρίζετε τη θέση, ρωτήστε το γιατρό σας ή οποιονδήποτε φοιτητή της ιατρικής). Είναι ένα πολύ χρήσιμο σημείο στην περίπτωση του φόβου και των κρυολογημάτων.

Ε4 Το μέρος του λαιμού κάτω από το κρανίο (βάση του κρανίου). Πατώντας αυτό το σημείο απελευθερώνεστε από πονοκεφάλους και κόπωση.

E5- Κάτω από το εσωτερικό μέρος του αστραγάλου. Είναι χρήσιμο για τα νεφρά και τα οστά.

Ε7 Κάτω από τον αντίχειρα των ποδιών σας. Αυτό ενεργοποιεί τις ορμόνες, βελτιώνει την αναπνοή σας και σας βοηθά με το άσθμα.

E8- γύρω από την κορυφή της περόνης. Επηρεάζει θετικά την απέκκριση, βοηθά με την αϋπνία και τις ανησυχίες. Πέντε εκατοστά κάτω από αυτό, βρίσκεται το κάτω Ε8 σημείο, το οποίο θα πρέπει να πατήσετε αν αντιμετωπίζετε έναν πονόδοντο.

Ε9-Αυτό το σημείο βρίσκεται μεταξύ της ωμοπλάτης και του όγδοου σπονδύλου. Επηρεάζει θετικά το ήπαρ, τη χολή, τους πνεύμονες και τη μύτη.

E10- μεταξύ των ώμων και του πέμπτου νωτιαίου σπονδύλου. Επηρεάζει θετικά την καρδιά, τους πνεύμονες, την αρτηριακή πίεση, και αποτρέπει την απόφραξη των αρτηριών.

E11- Γύρω από το πρώτο σπόνδυλο. Βοηθά με τα προβλήματα της μύτης, τον πόνο στον αυχένα, τα προβλήματα στα νεφρά και την ισχιαλγία.

E12- μέση του λαιμού. Ανακουφίζει από την ένταση.

E13- Τέσσερα εκατοστά από το στέρνο, πάνω από τη θηλή του μαστού.Αυτό είναι ένα σημείο το οποίο βοηθά με τους βρόγχους.

E14- Βάση του πλευρικού τόξου, τρία εκατοστά προς τα μέσα. Επηρεάζει θετικά την πέψη και αξιοποιεί τις βιταμίνες.

E15- Η αρχή των μηρών. Βάλτε τα δάκτυλα το ένα δίπλα στο άλλο. Αυτό είναι χρήσιμο για την καρδιά και τις φλέβες, την εμμηνόρροια, και φέρνει συνολικά χαρά.

E17- καρπό, στο τμήμα πριν από το μικρό δάχτυλο. Πατώντας αυτό το σημείο θα μαλακώσετε όλες τους πόνους και θα απαλλαγείτε από την ένταση.

E18- καρπό, από το εσωτερικό μέρος δίπλα στη ρίζα του αντίχειρα. Σας βοηθά να κοιμηθείτε εύκολα καθώς και να αναπνέετε και μειώνει τον πόνο στην πλάτη.

E19- Η μετάβαση από το εσωτερικό και το εξωτερικό μέρος του αγκώνα. Επηρεάζει τα νεφρά, βοηθά με τις αλλεργίες, και σας παρέχει καλύτερη πέψη των τροφίμων.

E20-πάνω από τα φρύδια. Μειώνει την ψυχική ένταση, τον πόνο στο μπροστινό μέρος της κεφαλής και βελτιώνει τη μνήμη του.

E21- το κατώτερο τμήμα του ζυγωματικού. Ανακουφίζει από την κούραση, ηρεμεί τα νεύρα και βοηθά με την κατάθλιψη.

E22- περιοχή κάτω από το οστό του τραχήλου. Βοηθά κατά τη διάρκεια ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, της οστεοπόρωσης και της εμμηνόπαυσης. Επίσης, βοηθά με τη μελέτη.

E23- η χαμηλότερη πλευρά. Επηρεάζει θετικά τις λοιμώξεις, την κυκλοφορία και την αναιμία.

Ε 24- Πατούσα- εξωτερική επιφάνεια. Έχει μια ηρεμιστική επίδραση- φέρνει την ενότητα και την ειρήνη. Οδηγεί προς την ανθεκτικότητα.

E25- το σημείο των οστών της πυέλου βοηθά με την κούραση, αφορά τους μυς, τους συνδετικούς ιστούς και τη χοληδόχο κύστη.

Ε 26- Κάτω από τον ώμο, την μασχάλη. Βοηθά με την αδυναμία κίνησης των άκρων και των αρθρώσεων, και τα προβλήματα με την ωμοπλάτη. Επίσης, βελτιώνει την ζωτικότητα.

Όλα αυτά τα παραπάνω στοιχεία είναι μόνο τα βασικά. Στην πραγματικότητα, αυτά τα σημεία μπορεί να έχουν απεριόριστη επίδραση στην υγεία του σώματός σας. Έτσι, δοκιμάστε και ανακαλύψτε ποια σημεία σας βοηθούν με κάτι. Όταν έχετε το χρόνο, αρχίστε να πιέζετε αυτά τα σημεία και θα βελτιώσετε την ψυχική και σωματική υγεία σας και μπορείτε να το κάνετε αυτό οπουδήποτε, ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, ενώ οδηγείτε, κ.λπ.

loading...