Ντιμιτρόφ: Δεν χρειαζόμαστε πια ρίζες 2.000 ετών, έχουμε ωριμάσει

Έχουμε ωριμάσει και δεν χρειαζόμαστε πλέον ρίζες 2.000 ετών για να νιώσουμε αυτοπεποίθηση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ από τη Σόφια της Βουλγαρίας σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του και των διαφορών με την Ελλάδα.

«Είναι καλύτερο να συνεργαζόμαστε και να συναγωνιζόμαστε για πράγματα τα οποία έχουν σημασία σήμερα παρά να ανταγωνιζόμαστε για το ποιος είχε τις περισσότερες δοξασμένες νίκες και ήττες στην πλούσια ιστορία μας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Euractiv.

«Αυτή ακριβώς είναι και η προσέγγισή μας για τη διαφορά που έχουμε με την Ελλάδα», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Επίτροπος για τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πεπεισμένη πως μπορεί να διευθετηθεί μέχρι τον Ιούλιο η διαφορά της Αθήνας και των Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση είχαν στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που διεξάγεται στη Σόφια, ο έλληνας υπουργός Νίκος Κοτζιάς με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ.

Τη συνάντηση έκανε γνωστή το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες συνέχισαν τις συνομιλίες που είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα στη Βιέννη, παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για την ονομασία της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς. 

loading...

1 thought on “Ντιμιτρόφ: Δεν χρειαζόμαστε πια ρίζες 2.000 ετών, έχουμε ωριμάσει

  1. Λες πως δεν τις χρειάζεσαι σλαβοσαρσέμη, αλλά τις εκμεταλλεύεσαι δεόντως. Σλαβοκουτοπονηριές του σλαβοσαρσέμη…!!!! Πες στους συριζοσαρσέμηδες τέτοια και πάρτους την ψυχή!

Comments are closed.