Δικαστικοί υπάλληλοι πέτυχαν στο ΑΣΕΠ το 1998, διορίστηκαν πέρυσι και ζητούν αναδρομικά 19 ετών

Πρόκειται για 2.200 επιτυχόντες ζητούν τον αναδρομικό διορισμό τους με πλήρη αναδρομική μισθολογική και βαθμολογική αποκατάσταση από το 1998 έως την ημέρα διορισμού του το περασμένο έτος

Πέτυχαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1998, νέοι τότε, παρέμειναν αδιόριστοι 19 χρόνια και μεσόκοποι πλέον τον προηγούμενο έτος (2017) οι 2.200 περίπου διορίζονται με αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, δικαστικοί υπάλληλοι σε δικαστήρια και εισαγγελίες ανά την Ελλάδα.


Η ιστορία ξεκίνησε από το διαγωνισμό  του ΑΣΕΠ  του 1998 ο οποίος αν και ενιαίος εξελίχθηκε σε τρεις φάσεις και δημιούργησε  τριών κατηγοριών υπάλληλους.

Η πρώτη κατηγορία, είναι οι πλέον  τυχεροί, οι οποίοι ανέρχονταν περίπου στους 2.500   και συμπεριλήφθηκαν άμεσα στους αρχικούς πίνακες κατάταξης του 1998.
Η δεύτερη φάση αφορά περίπου 500 οι οποίοι  προσλήφθηκαν με βάση το νόμο 3320/2005, που εκδόθηκε μετά την υπ΄ αριθμ. 2396/2004 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που δικαίωσε τους επιτυχόντες.

Η τρίτη κατηγορία αφορά περίπου 2.200 επιτυχόντες οι οποίοι διορίστηκαν τον περασμένο έτος και έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σήμερα με την διαδικασία της πρότυπης δίκης (νόμος 3900/2010) στην αυξημένη, 7μελή σύνθεση, του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ με πρόεδρο  την αντιπρόεδρο Αικατερίνη Συγγούνα και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Μακρή συζητήθηκε η αίτηση των 2.200 επιτυχόντων στο διαγωνισμό του 1998.

Η  αίθουσα  του Γ΄  Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν κατάμεστη από διορισθέντες κατά το περασμένο έτος δικαστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης με τις οποίες προσλήφθηκαν πέρσι, κατά το σκέλος εκείνο μόνο, που δεν εμπεριέχουν   ρήτρα αναδρομής ως προς τη μισθολογική και βαθμολογική κατάταξή τους.

Με άλλα λόγια οι 2.200 ζητούν τον αναδρομικό διορισμό τους με πλήρη αναδρομική μισθολογική και βαθμολογική αποκατάσταση από το 1998 έως την ημέρα διορισμού του το περασμένο έτος.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τον Δημήτρη Μέλισσα, ενώ παρέμβαση έκανε ο δικηγόρος Φώτης Χατζηφώτη που εκπροσωπούσε μέρος των 2.200.

Υποστηρίχθηκε ότι μετά  την απόφαση 2396/2004 της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έπρεπε οι  αρμόδιοι υπουργοί να συμμορφωθούν ως προς  όλους τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ έτους 1998 και όχι για μερικούς μόνο (περίπου 500).

Μάλιστα, αναφέρθηκε  έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το ΑΣΕΠ  το 2011 ζήτησε την αποκατάσταση όλων των υποψηφίων, από την Κυβέρνηση, με τη θέσπιση ειδικής ρύθμισης.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Αυτό θα πεί Δικαιοσύνη, μπράβο σας, οι δε άλοι είναι μ,,,,,,,,,κες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φανταστείτε λοιπόν να δικαιωθούν, θα έχουν και το δικαίωμα σε μία 10ετία να υποβάλουν αίτηση Συνταξιοδότησης !! Αυτήν την Ελλάδα ονειρεύεστε ρε,εμείς βολεμένοι και οι άλλοι
  δεν παν αν απαυτωθούν. Περιμένει κανείς να γίνουμε ποτέ σοβαρό Κράτος ?ι

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]