Βόμβα Wikileaks»: Οι Αμερικανοί Ήλπιζαν Να Πεθάνει Ο Χριστόδουλος Για Να Περάσουν Το Σκοπιανό

Έξω φρενών ήταν οι Αμερικάνοι με την ανένδοτη στάση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο Σκοπιανό, όπως προκύπτει από απόρρητα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας που έχει δημοσιοποιήσει το Wikileaks!ΗΠΑ: Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Σε αμερικανικό εμπιστευτικό τηλεγράφημα στις 23-10-2007, που υπογράφει ο τότε Επιτετραμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Thomas M. Countryman, περιγράφονται οι θετικές ανησυχίες για τη διαδοχή του Χριστόδουλου, που ετοιμαζόταν τότε να επιστρέψει από το Memorial Hospital των ΗΠΑ χωρίς να έχει γίνει μεταμόσχευση…Η Αμερικανική Πρεσβεία περιμένει ότι μέσα σε έξι το πολύ μήνες θα έχει πεθάνει και ανοίγοντας εκ των πραγμάτων το ζήτημα διαδοχής σημειώνει, ότι η διαδοχή Χριστοδούλου κυρίως θα επηρεάσει το Σκοπιανό:
«Η διαδικασία επιλογής ενός διαδόχου κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάσει την συζήτηση θεμάτων πολιτικής, και κυρίως το Μακεδονικό ζήτημα του ονόματος»!

ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΟΙ ΗΠΑ ΗΘΕΛΑΝ ΤΑ ΜΟΕ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΩΡΑ ΔΩΡΟ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ
Σύμφωνα με άλλο εμπιστευτικό αμερικανικό τηλεγράφημα με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 2007 (ημέρα διπλών εορτασμών απελευθέρωσης Θεσσαλονίκης και Αγίου Δημητρίου…) ο Thomas M. Countryman αποκαλύπτει άθελά του ότι οι Αμερικανοί επιδίωκαν από τότε το απίθανο όνειρο να υπάρξουν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια, ακόμη και πριν την Συμφωνία του Ονόματος:
«…θα θέλαμε να δούμε και τις δύο πλευρές να συμμετέχουν σε σοβαρή συζήτηση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ακόμη και πριν από τη συμφωνία για το όνομα»!

Ε, λοιπόν εκείνο το αμερικανικό άπιαστο όνειρο του 2007 για την υπογραφή ΜΟΕ, το έκανε πραγματικότητα και μέγα δώρο σε Σκόπια και Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015, δια του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά! Για να καταλάβουν κάποιοι τι γίνεται και πόσο στημένο είναι το παιχνίδι, που όμως ξαφνικά πάντα τους χαλάει, με τη βοήθεια του Θεού κάθε φορά…
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. Μπορεί ναι , μπορεί και όχι , μακάρι να ζούσε σήμερα τον χρειαζόμαστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. O Σκοπιανός ΥΠΕΞ Nikola Dimitrov επέλεξε να ανοίξει νέο παράθυρο στην έναρξη της νέας προσπάθειας για επίλυση της διαφοράς της ονομασίας.
  Ο κ. Dimitrov, στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV21 ουσιαστικά επαναφέρει όσα είχε συμπεριλάβει στην πρότασή του το 2005 ο Matthew Nimetz σύμφωνα με την οποία ούτε η Ελλάδα θα έχει δικαίωμα χρήσης του όρου «Μακεδονία» αλλά θα πρέπει να συμφωνηθεί κάποιος προσδιορισμός (π.χ. «Ελληνική Μακεδονία») ώστε να μην έχει κανένα από τα δυο μέρη δικαιώματα αποκλειστικής χρήσης του όρου «Μακεδονία».
  Ο Υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ δήλωσε τα εξής:
  «Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να έχει μια σαφή διάκριση μεταξύ της χώρας της “Μακεδονίας” και της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας, για εμάς είναι σημαντικό να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τα ζητήματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν αξιοπρεπή τρόπο να το εξηγήσουμε και να το επεξεργαστούμε…
  …Η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα ή στην “Μακεδονία” διότι πρόκειται για μεγάλη γεωγραφική περιοχή και υπό την έννοια αυτή η πραγματική απάντηση στον αλυτρωτισμό είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας. Οι δυο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας ή της μη μονοπώλησης είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία».
  Ουσιαστικά ο κ. Dimitrov ζητά να υπάρξει χρήση του όρου «Μακεδονία» από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ επι ίσοις όροις, χωρίς αποκλειστικότητα και συνεπώς να υπάρξουν προσδιορισμοί και στις δυο πλευρές που θα καθιστούν διακριτές τις δυο περιοχές (Περιφέρεια Μακεδονίας, Αεροδρόμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ.α., θα πρέπει να μετονομασθούν εφόσον υπάρξει τέτοια απόφαση).
  Η δήλωση αυτή του κ. Dimitrov είναι σε πλήρη σύμπνοια με την γνωστή δήλωση του Zoran Zaev ότι «δεν διεκδικεί αποκλειστική κληρονομιά του Μεγάλου Αλέξανδρου», κάτι που λίγες ημέρες πριν «συμπωματικά» είχε αναφέρει και ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός («...Αν σταματήσει μια αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου..») προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις, καθώς η δήλωσή του υπονοούσε ότι και η σλαβική σημερινή ΠΓΔΜ έχει τουλάχιστον ισότιμο μερίδιο στην πολιτιστική κληρονομιά της Αρχαίας Μακεδονίας. Μια παραδοχή στην οποία εδράζεται και αναπτύσσεται ο μακεδονισμός και ο αλυτρωτισμός στο γειτονικό κράτος.
  Εφόσον οι συνομιλίες που τυπικά αρχίζουν την Τετάρτη στην Νέα Υόρκη με τις συναντήσεις του Μ. Nimetz με τους κ. Βασιλάκη και Naumovski και θα συνεχισθούν με συνάντηση κορυφής Τσίπρα-Zaev στο Νταβός στις 24 ή 25 Ιανουαρίου, προχωρήσουν, θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν ζητήματα όπως αυτό της παραίτησης και των δυο πλευρών από το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων. Κάτι που είναι προφανές ότι θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, ίσως και πολύ πιο έντονες από την ίδια την συμπερίληψη του όρου «Μακεδονία» στην σύνθετη ονομασίας, καθώς η διαδικασία θα οδηγήσει πρακτικά στην μετονομασία και της ελληνικής Μακεδονίας, παρά το γεγονός οτι εκ μέρους της Ελλάδας δεν υφίσταται αλυτρωτισμός και τελικά θα υπάρξει αναγνώριση «μακεδονικής ταυτότητας» στην ΠΓΔΜ, μέσω της γεωγραφικής διάστασης.

  Του Νίκου Μελέτη
  liberal.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΧΑΙΡΟΜΑΙ !! Οι αγωνιστές, στη ΜΑΧΗ κρίνονται. Όπως οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. οι Ανθέλληνες ΚΑΙ ο Καζάκης δεν βλέπει το λόγο να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

  -ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

  Με τη δικαιολογία ότι χώρα βρίσκεται υπό κατοχή ο Καζάκης δεν βλέπει το λόγο να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Όμως κ. Καζάκη στην ίδια ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ χώρα κατεβαίνετε ως υποψήφιος πρωθυπουργός, στην ίδια υπό κατοχή χώρα καταθέτετε προσφυγές και αιτήσεις… Όταν η χώρα είναι υπό κατοχή αυτοί που κάνουν αντίσταση παίρνουν τα βουνά και τα ντουφέκια… Όχι τα ραδιόφωνα…

  http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2018/01/blog-post_205.html#comment-form

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΣ Κος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΩΣ ΕΥΣΕΒΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΚΗΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΑΥΤΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΗΘΕΙΑΣ.

   Διαγραφή
 4. Αν δεν υπήρχε ο ΣΦΥΡΙΖΑ οι Αμερικάνοι έπρεπε να δημιουργήσουν ένα τέτοιο κόμμα.
  Ούτε παραγγελία να το είχανε ΑΛΕΞΗ!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αν δεν υπήρχε ο ΣΦΥΡΙΖΑ οι Αμερικάνοι έπρεπε να δημιουργήσουν ένα τέτοιο κόμμα.
  Ούτε παραγγελία να το είχανε ΑΛΕΞΗ!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο ΚΑΝΑΠΕΣ, Η ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ, Η ΤΡΥΦΗΛΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΗΡΩΕΣ.
  ΗΡΩΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ, ΤΑ ΕΞΤΡΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΜΙΑΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑ ΑΚΡΙΒΑ ΦΟΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΦΙΛΗΜΑΤΑ.

  ΗΡΩΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ, ΦΤΩΧΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ,
  ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ, ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.
  ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΙΚΑ,
  ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΞΗΡΩΝΕΙ.

  ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ,
  ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.

  ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 35,40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,
  ΟΛΟ ΝΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ.

  ΗΡΩΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.
  ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΕΝΦΙΑ, ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,
  ΑΓΩΝΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ,
  ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ,
  ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]