Αμβρόσιος: Καλύτερα φασίστας, παρά αντάρτης – Καλύτερα χουντικός, παρά κατσαπλιάς [vid]

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσαν τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος μιλώντας σε περίπου 800 άτομα σε συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στο Αίγιο για το Σκοπιανό.

Ο Αμβρόσιος που λίγο καιρό πριν είχε υπογράψει επιστολή του προς τον Παύλο Πολάκη ως «ένα φασισταριό το οποίο όμως δεν κρύβεται» ξεσάλωσε εκ νέου με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου του είπε πως κάποιοι τον έχουν χαρακτηρίσει ναζιστή, χουντικό, χρυσαυγίτη και φασίστα χαρακτηρισμούς που προτιμά από εκείνους του αριστερού, του άθεου ή του αντάρτη…

Στο συλλαλητήριο ήταν έντονη η παρουσία μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής. Παρόντες ήταν και οι υπόδικοι βουλευτές Ηλ. Παναγιώταρος και Γ. Λαγός, με τους οποίους και φωτογραφήθηκε ο μητροπολίτης.

Διαβάστε όσα είπε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

«Επιθυμώ, τέλος, να δώσω μια σκληρή απάντηση σε μερικούς κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι εντελώς αδιάντροπα, οι αγράμματοι αυτοί άνθρωποι, τα ανθρωπάκια, οι νάνοι και ανόητοι, οι ξετσίπωτοι, αποτόλμησαν να εκστομίσουν από το βρώμικο στόμα τους «κυβερνητικοί κύκλοι ταύτιζαν την ηγεσία της Εκκλησίας με τη Χρυσή Αυγή, ενώ μεταξύ άλλων εξέφραζαν ερωτήματα για το εάν η ηγεσία της αποφάσισε να κάνει ανοιχτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας.

Συγκεκριμένα, για να αποδυναμώσουν τη φωνή μας, έθεσαν την εξής ερώτηση: Άραγε, η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;

Κάποιοι, μάλιστα, αποτόλμησαν να με χαρακτηρίσουν: Αμβρόσιος ο ναζιστής, ο χουντικός, ο εθνικιστής, ο χρυσαυγίτης, ο ακροδεξιός, ο φασίστας.Οπωσδήποτε τα κορυφαία προσωνύμια τα οποία κατά καιρούς μού έχουν αποδώσει κάποιοι «φανατικοί φίλοι μου» είναι δύο: Αμβρόσιος, ο συνεργάτης των Γερμανών στην καταστροφή των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου 1943 και Αμβρόσιος ο διαφωτιστής στη Γυάρο.

Προς όλους αυτούς από τη θέση αυτή απαντώ: Αγαπητοί μου φίλοι, προτιμώ οποιοδήποτε από τα παραπάνω επίθετα, αφού όλα αυτά έχουν σχέση με την έννοια της Πατρίδος.

Προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά! Ούτε συμμορίτη! Ούτε άθεο και Αριστερό, ούτε αντάρτη και προδότη! Κάλλιο φασίστα, παρά κατσαπλιά!

Αγαπώ την Ελλάδα μας, αγαπώ τη Μακεδονία μας, για την απελευθέρωση της οποίας έχυσαν το αίμα τους όχι μόνο οι ήρωες στρατιώτες μας αλλά και οι ιερείς μας, ακόμα και οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας!

Ως ένας πατριώτης και όχι ως ένας κατσαπλιάς, σας καλώ να μην επιτρέψουμε σε αυτούς τους νέους κατσαπλιάδες που κυβερνούν σήμερα την Ελλάδα μας να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία μας

Σας καλώ να ενώσουμε τη φωνή μας με τις χιλιάδες των Ελλήνων πατριωτών, οι οποίοι συγκεντρώνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και μαζί τους θα βροντοφωνάξουμε: Κάτω τα χέρια σας από τη Μακεδονία μας! Η Μακεδονία είναι ελληνική και μόνον!»

loading...

12 thoughts on “Αμβρόσιος: Καλύτερα φασίστας, παρά αντάρτης – Καλύτερα χουντικός, παρά κατσαπλιάς [vid]

  1. Ο Πατριώτης Μητροπολίτης φωτογραφίζεται με Πατριώτες βουλευτές. Τι πιο φυσικό, τι πιο λογικό, τι πιο Ελληνικό ;;;;

  2. Η εκκλησία έχει αγίους η πατρίδα αξίους.Δεν ξέρω αν ο Σεβασμιώτατος είναι άγιος, αυτό είναι δουλειά του θεού και της εκκλησίας. Αξιος της πατρίδος όμως σίγουρα είναι και αυτό το αποδεικνυει η όλη βιωτή και οι αγώνες του . Ο λόγος του μεστός και πατριωτικός θυμίζει τον μακαριστό Φλωρίνης Αυγουστίνο.Κάπως έτσι πολέμαγαν και εκείνον οι ίδιοι εθνοπροδότες αλλά έμεινε βράχος (με τη δύνσμη του θεού και την αγάπη του γιά την Ελλάδα)μέχρι τέλους. Ο θεός να δινει δύναμη στον πανάξιο ιεράρχη και λειτουργό του και άξιο τέκνο της πατρίδος.

  3. Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018
    ΕΝΑΕΡΙΟ ΒΙΝΤΕΟ DRONE ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Καταρρέει η άθλια προπαγάνδα δημοσιογράφων-αστυνομικών για λίγες χιλιάδες…

    http://perimajestic.blogspot.gr/2018/01/drone.html

  4. ……………………………………..
    Κ α λ ώ οποιονδήποτε
    σ τ α λ ι ν ι σ τ ή να παρουσιάσει μία (μόνο μία !!) ανακοίνωση των σταλινιστών εναντίον των ναζί, όταν επιτέθηκαν στην Ελλάδα το 1941,
    ή κατά την διάρκεια της κ α τ ο χ ή ς της Ελλάδος υπό των Γερμανών μέχρι την επίθεση του Χίτλερ εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης (22 Ιουνίου 1941).

    Ντοκουμέντο:
    http://www.greekalert.com/2015/10/40_27.html
    …………………………………….

  5. Τσανακογλύφτες πιάσανε τα πόστα
    δέκα σόγια μια κομπόστα
    αλλαγή μόνο για μόστρα
    κάτσε Κουλη, σήκω Κώστα
    ελα Αλεξη προλαβε μη φεξει!!

  6. Οι πατριώτες στην εποχή της διεθνιστικής παγκοσμιοποίησης, δηλαδή στην εποχή της τωρινής παρακμής, οι Πατριώτες χαρακτηρίζονται ή ως''φασίστες'' ή ως ''ρατσιστές''. Αυτό συμβαίνει παντού όπου έχει επικρατήσει η προπαγάνδα της ''πολιτικής ορθότητας'' που επινόησε η παγκοσμιοποίηση.

  7. Οι λάτρεις της παγκοσμιοποίησης χαρακτηρίζουν έτσι τους πατριώτες, γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα τους φοβίσουν και θα πάψουν να ομιλούν για Πατρίδα και Έθνος.
    Η ύπαρξη του Έθνους ως γνωστόν εμποδίζει την πραγματοποίηση των σχεδίων της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή την επιβολή της Παγκόσμιας Κυβέρνησης.

  8. Τα ανοιχτά σύνορα και οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες καταργούν την έννοια του Έθνος.

  9. ΕΝΑΣ ΑΡΝΗΣΙΠΑΤΡΗΣ, ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΟΣ, ΑΓΙΟΣ
    ΜΕ ΝΑΖΙΣΤΕΣ.
    Τι πιο φυσικό, τι πιο λογικό, ……;;;

  10. 8.54 μ.μ.
    1) Απόδειξε μ στοιχεία ότι είναι φυγόστρατος. Ο ιερέας ή ο μοναχός απαλλασσόταν από την στράτευση μέχρι το 2005. Άρα σε καμιά περίπτωση δεν είναι φυγόστρατος.
    http://www.skai.gr/news/greece/article/7722/Νέα-δεδομένα-για-τη-στρατιωτική-θητεία/

    2) Απόδειξε με στοιχεία ότι είναι αρνησίπατρις. Μόνο το μεγαλειώδες φιλανθρωπικό του έργο υπέρ των Ελλήνων, αν αναλογισθεί κανείς, θα του προσάψει όχι μόνο τον τίτλο του πατριώτη, αλλά και του πανάξιου ανθρώπου.
    Πες μας εσύ τι παρακάνω έκανες από τον Μητροπολίτη, για να χαρακτηρίζεσαι ως πατριώτης;;

    3) Οι βουλευτές που φωτογραφίζονται μαζί του είναι και πατριώτες και Ορθόδοξοι (Το δείχνει η δράση τους).
    http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/hchhro-mhnuma-ekatontadwn-ethnikistwn-katw-ta-cheria-apo-thn-orthodojia-prw

    4) Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει τον ναζισμό και τα εγκλήματα του ναζισμού.
    Δες εδώ:
    http://bankingnews.gr/πολιτική/item/165106-συνέντευξη-σοκ-του-η-κασιδιάρη-–-αποκηρύσσει-τον-ναζισμό/165106-συνέντευξη-σοκ-του-η-κασιδιάρη-–-αποκηρύσσει-τον-ναζισμό.html

    5) Ξέρεις ιστορία; Ξέρεις ποιοι ήταν φίλοι και σύμμαχοι των ναζιστών; Διάβασε εδώ μπας και ξεστραβωθείς:
    https://kokkonis.wordpress.com/πηγες-της-ιστορίας/σύμφωνο-ρίμπεντροπ-μολότοφ-1939/

  11. "Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης"

    Ο πατριωτισμός δεν είναι κάτι θεωρητικό, αόριστο.
    Αποδεικνύεται από πράξεις, όχι παχιά λόγια.
    1. Υπηρέτηση στρατιωτικής θητείας. Εξαίρεση ΜΟΝΟ για λόγους υγείας.
    2. Σεβασμό στους νόμους και το σύνταγμα.
    3. Εργάζομαι και καταβάλλω φόρους, εισφορές.
    4. Σεβασμό στους προγόνους μας και τον κορυφαίο πολιτισμό που μας κατέλιπαν. Δεν τους βρίζουν ("ειδωλολάτρες", δηλαδή ηλίθιους),

    "…καί εξεγερώ τα τέκνα σου Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων καί ψηλαφίσω σε ως ρομφαίαν μαχητού.
    «Θα καθαιρέσω την υπερηφάνεια των Φιλισταίων (=Κρήτες άποικοι). Και θα αφαιρέσω το αίμα τους από το στόμα τους, και τα βδελύγματά τους από μέσα από τα δόντια τους… " (ΖΑΧΑΡΙΑΣ, 9: 6-7 & 13).

    Aπὸ τὴν ἔκδοση «Ἕλληνες Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας» τοῦ ἐκδοτικοῦ οἴκου «Γρηγόριος Παλαμᾶς» (1980).
    IΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
    Χαρακτηρίζει ὀνομαστικῶς τοὺς Ἕλληνες: •«μωρούς»: τόμος 18, σελ. 17,
    •ἐκφέροντες «λόγους ματαίους καὶ ἀκαθάρτους»: 18,113, •
    , •«ἀσοφωτέρους ἀπὸ τὰ ζῷα»: 34, 497, •«ἐστιγματισμένους», «χειροτέρους ἀπὸ τοὺς χοίρους ποὺ πασαλείβονται μὲ περιττώματα»,
    «κυνικὰ καθάρματα» ,«παναθλίους»,«παμμιάρους», «ἀναισχύντους» κ.ἄ.

    Προπάτορες μας είναι ο Δευκαλίων και ο Έλληνας και ΟΧΙ οι Εβραίοι Αβραάμ, Ισαάκ, που μνημονεύει και δοξολογεί ο ρασοφόρος.
    Περιούσιος λαός ΔΕΝ υπήρξε ο Εβραϊκός λαός (αφού τίποτε αξιόλογο δεν κληροδότησε στην ανθρωπότητα, εκτός από ψευτοπροφήτες), που δοξολογούν οι ρασοφόροι, αλλά ο Ελληνικός.
    Τα 3/4 της Αγία Γραφής είναι κείμενα Εβραίων ψευτοπροφητών, βασιλέων.
    Εμείς οι Έλληνες όμως δεν έχουμε ανάγκη ούτε από Παλαιά ούτε από Καινή Διαθήκη. Για μας, ιερά βιβλία είναι αυτό το πλήθος των συγγραμμάτων που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

    Boηθάω κάποιον σημαίνει προσφέρω σε κάποιον ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.
    Δηλαδή από τον μισθό μου, την σύνταξή μου, τα εισοδήματά μου, τα κέρδη της επιχείρησής μου.
    Το ιερατείο δίνει (μοιράζει, διανέμει) ΜΕΡΟΣ ΜΟΝΟ από τις δωρεές, εράνους, κληροδοτήματα, "φιλόπτωχο" ταμείο,
    που οι πιστοί της δίνουν.
    Δεν δίνει από τα κέρδη των επιχειρήσεων της (μισθώματα, μερίσματα, τόκους……).
    Αντίθετα οι κληρικοί εισπράττουν μισθούς, συντάξεις και χορηγίες από το δημόσιο.

    Μη παίζετε με τις λέξεις, τον ανθρώπινο πόνο.
    Το παπαδαριό απλά ΔΙΑΝΕΜΕΙ.
    Πιθανότατα να υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις.

    Ακόμα και οι εκκλησίες ανεγείρονται με χρήματα πιστών.

    https://kokkonis.wordpress.com/πηγες-της-ιστορίας/σύμφωνο-ρίμπεντροπ-μολότοφ-1939/
    Το έχω διαδάσει και ΣΥΜΦΩΝΩ.

Comments are closed.