Tο διαιτητικό υποκατάστατο του αυγού είναι το νέο superfood και κάνει πάταγο στο εξωτερικό

Οι πιο φανατικοί vegans στον κόσμο μπορεί να έχουν αφήσει για πάντα πίσω τους την…
κατανάλωση του κρέατος, των αυγών και όλων των υπόλοιπων γαλακτοκομικών προϊόντων για χάρη μίας διατροφής περισσότερο φιλικής προς τα ζωά αλλά και πιο υγιείνης, σύμφωνα με πολλούς, ωστόσο έχουν καταφέρει να βρουν τις εναλλακτικές λύσεις τους ώστε να μην στερούνται το βασικό συστατικό της πρωτεϊνης.

Και κάπως έτσι με γοργούς ρυθμούς άρχισε να εξαπλώνεται παντού η φήμη μίας νέας τροφής, η οποία θέλει να γίνει το απόλυτο υποκατάστατο του αυγού για όσους το έχουν βγάλει για τα καλά από τη διατροφή τους.

Το όνομα της θυμίζει κάτι ανάμεσα σε χώρα της Δυτικής Αφρικής και σε καθαριστικό και είναι το εξής: Aquafaba. Πρόκειται ουσιαστικό για το υγρό που αντλείται από τους καρπούς των ξηρών φασολιών, πολύ πλόύσιο σε πρωτεϊνες και υδατάνθρακες, κατάλληλο για όσους αποφεύγουν πάση θυσία τα αυγά.

Ο λόγος που οι διατροφολόγοι αλλά και οι σεφ παγκοσμίως πιστεύουν τόσο πολύ στο εν λόγω σκεύασμα είναι το γεγονός ότι η Aquafaba μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως την παρουσία των αυγών ακόμα και στην παρασκευή γλυκών αφού είναι κάτι αντίστοιχο με το «egg white» μία ρευστή ουσία που περιέχεται στα αυγά, ανάμεσα στον κρόκο και στο ασπράδι και είναι στην ουσία αυτή που περιέχει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Οι ειδικοί εξηγούν πως η κατάλληλη ποσότητα που χρειάζεται κάποιος προκειμένου να αντικαταστήσει ένα μεσαίου μεγέθους αυγού είνα μόλις 30 ml Αquafaba, δηλαδή όχι περισσότερα από 2 κουταλάκια του γλυκού.

Για την ιστορία, η Aquafaba ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2014 όταν ο Γάλλος σεφ Joël Roessel συνειδητοποίησε πως με το νερό που απομένει από μία κονσέρβα λευκών, ξηρών φασολιών μπορεί να δημιουργήσει κάποιο υποκατάστατο της πρωτεϊνης. Σήμερα όλο και μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου βράζει λευκά φασόλια και χρησιμοποιεί το υγρό τους ως υποκατάστατο των αυγών.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η λέξη Aquafaba έχει ποσταριστεί πάνω από 35.000 φορές στο Instagram με τους λάτρεις της vegan διατροφής να φτιάχνουν με το συγκεκριμένο συστατικό ευφάνταστα γλυκά που θέλουμε σίγουρα να δοκιμάσουμε.

loading...

2 thoughts on “Tο διαιτητικό υποκατάστατο του αυγού είναι το νέο superfood και κάνει πάταγο στο εξωτερικό

  1. ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΒΕΓΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΚΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ? ΒΕΓΚΑΝ? ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΩΦΑΣ ΕΠΑΘΕΣ ΑΒΙΤΑΜΙΝΩΣΗ ΜΠΕΡΙ ΜΠΕΡΙ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΒΟΥΖΟΥΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΚΟΡΒΟΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ? ΤΡΑΒΑ ΨΩΦΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΑΛΤΑ ΓΑ… ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΑΡΩΣΤΙΕΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ. Η ΣΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ''ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΟΛΑ'' ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΒΡΟΥΒΟΒΛΑΣΤΑΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΘΑ ΦΑΣ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕ. ΑΦΟΥ ΣΑΝ ΧΟΡΤΑΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!

  2. μπαα εγω δεν τα τρωω αυτα ειμαι σκατεγκαν δηλαδη τρωω σκατα απευθειας απο την χαβουζα της μεταμορφωσης

Comments are closed.