Spiegel: Πίσω από τον στόχο ο Τσίπρας – Καθυστερούν και πάλι οι μεταρρυθμίσεις

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό από τα 110 προαπαιτούμενα, στα οποία η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, 50 εκκρεμούν προς υλοποίηση

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη καθυστέρηση αναφορικά με την υλοποίηση των προαπαιτουμένων για να λάβει χρήματα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, υποστηρίζει το Spiegel, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle.

Σε συνοπτικό άρθρο για την Ελλάδα, το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι λίγους μήνες πριν λήξει το μνημόνιο, η χώρα μας καθυστερεί και πάλι τις μεταρρυθμίσεις, όπως αναφέρουν οι δικές του πληροφορίες. Και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο καιρός πιέζει.

Η Βουλή εγκρίνει 51 από τα 110 προαπαιτούμενα

«Φτου κι από την αρχή», γράφει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος. «Η Ελλάδα καθυστερεί υπερβολικά με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει υποσχεθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού από τα 110 προαπαιτούμενα, στα οποία η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει δεσμευτεί, εγκρίνονται μόνο τα 51.

Αυτό προκύπτει από την τρίτη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος που έχουν επεξεργαστεί η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ. Τα υπόλοιπα 50 προαπαιτούμενα βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ενώ οι ελληνικές αρχές δεν τα έχουν υλοποιήσει.

Μεταξύ των προαπαιτούμενων που δεν έχει υλοποιήσει, αφορούν σε τμήματα της φορολογικής μεταρρύθμισης.

«Ο Τσίπρας μένει πίσω από τον στόχο. Η κυβέρνησή του πρέπει μέχρι τις 22 του μηνός να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, διότι τότε συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης με θέμα την αποδέσμευση της επόμενης δόσης ύψους 7 δις ευρώ» καταλήγει ο συντάκτης.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην οργή που εκδηλώθηκε στο παρελθόν για τις μεταρρυθμίσεις και τα προγράμματα διάσωσης των δανειστών, η οποία οδηγούσε στην καθυστέρηση καταβολής των δόσεων. Όμως κάθε φορά την τελευταία στιγμή κατέληγαν οι δύο πλευρές σε κάποια συμφωνία.

loading...

2 thoughts on “Spiegel: Πίσω από τον στόχο ο Τσίπρας – Καθυστερούν και πάλι οι μεταρρυθμίσεις

  1. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΆΛΟΥΚΩΘΟΥΝ ΣΕ ΚΟΝΤΑΡΙΑ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ !

    Ο ΕΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.

    ΚΑΚΩΣ ΖΟΥΝ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. 1.600 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ .!!!!! ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ…
    Αντίσταση σημαίνει Αξιοπρέπεια !
    Για οσο υπακουμε τις εντολες των δωσιλογων, τοσο θα ειμαστε υποχειρεια τους, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ, ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ .!!!!

    ΚΑΙ καλα αυτοι μπορει να βγαζουν ο,τι νομους θελουν, εμας ποιος μας ειπε οτι πρεπει να τους ακολουθουμε ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ???????

    Μπορει μην εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη για τα εγκληματα των δωσιλογων, αλλα οντας μερος του συνολου πρεπει να αντιληθφουμε ότι εχουμε καποιες υποχρεωσεις, πως ο,τι κιαν κανουμε πρεπει να εχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κινητρο, την επιθυμια να ειμαστε ελευθεροι, γιατι ας μην ξεχναμε ότι… ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

Comments are closed.