Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν έβγαλαν “άχνα” όταν οι Έλληνες πήραν τους S-300 – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εκτιμήσεις όσον αφορά στην επίσκεψή του στη Γαλλία προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επιστροφή του μέσα στο αεροπλάνο, όπου απάντησε σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων, όπως μεταδίδει η ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε για άλλη μια φορά τις αντιδράσεις για την αγορά των S-400, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα και πάλι την Ελλάδα και την αντίστοιχη εγκατάσταση των S-300 στη χώρα μας.

Ο Ερντογάν πήρε φωτιά… όταν δημοσιογράφος των ρώτησε, «μετά τη συμφωνία για τους πυραύλους S-400, ειδικά ένα από τα σημαντικότερα μέλη του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, αντέδρασαν έντονα. Τώρα βρίσκεται στα σκαριά μία συμφωνία με τη EUROSAM. Αναμένεται τώρα να καμφθεί λίγο η κριτική;».

Ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε, «ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ έχει κάνει σχετική δήλωση με το θέμα. Τι είπε σε αυτή τη δήλωση; ‘Δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε ένα τέτοιο θέμα (προς την Τουρκία)’. Γιατί την έκανε αυτή τη δήλωση; Διότι και η Ελλάδα πήρε τους S-300. Ακούσατε μήπως να βγήκε άχνα από τις ΗΠΑ εναντίον της Ελλάδας; Δεν βγαίνεις να πεις τίποτα εναντίον της Ελλάδας για τους S-300. Αλλά σηκώνεσαι και λες εναντίον της Τουρκίας.

Αυτό δεν γίνεται… Εμείς αυτή τη στιγμή με το βήμα που κάναμε με τη Γαλλία και την Ιταλία διαφοροποιηθήκαμε. Ας κάνουμε –είπαμε- κάτι διαφορετικό στο θέμα των αμυντικών συστημάτων και να γίνουμε πιο δυνατοί. Και αυτό να γίνει, και εκείνο να γίνει».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

loading...