Τσακαλώτος στο Reuters: Καθαρή έξοδος και συζητήσεις για ελάφρυνση χρέους

Η χώρα χτίζει το δικό της προστατευτικό μαξιλάρι, το οποίο, μαζί με κεφάλαια που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από το πρόγραμμα στήριξης, θα καλύψουν την Ελλάδα «για πάνω από ένα χρόνο»,
εάν χρειαστεί. Αυτό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Reuters.
Η Ελλάδα αναμένει να έχει μια «καθαρή έξοδο» όταν λήξει τον Αύγουστο το πρόγραμμα στήριξης και δεν έχει λόγο να επιδιώξει μια προληπτική πιστωτική γραμμή, δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη.

Τους επόμενους μήνες, δήλωσε, η χώρα θα προετοιμάσει το δικό της μεταμνημονιακό σχέδιο με την έμφαση να δίδεται στις μεταρρυθμίσεις, τις κοινωνικές πολιτικές και την ανάπτυξη.

Δήλωσε επίσης ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους πιστωτές της ευρωζώνης για την ελάφρυνση χρέους, στο πλαίσιο της γαλλικής πρότασης για τη σύνδεση του επιπέδου της αναδιάρθρωσης χρέους με την επίδοση της οικονομίας. «Πιστεύουμε ότι έχουμε χτίσει αξιοπιστία τα τελευταία τρία χρόνια», δήλωσε ο Τσακαλώτος.

loading...

5 thoughts on “Τσακαλώτος στο Reuters: Καθαρή έξοδος και συζητήσεις για ελάφρυνση χρέους

  1. Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 και ​ώρα 23.55 στο KONTRA CHAΝNEL, στην εκπομπή KONTRA 24, ο Πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης, θα είναι καλεσμένος του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου.

    ΚΟΝΤRA CHAΝNEL

    Σε επίγεια μετάδοση στην Αττική, μέσω Nova και OTE TV και μέσω διαδικτύου στο http://live24.gr/webtv/kontrachannel

    τηλ. εκπομπής : 210- 3489008

    e- mail εκπομπής: [email protected]

  2. ποιος ο σταλινικος χαφιες?

    οχι ο κτριος Γκαζακης..

    αα το ιδιο ειναι!

  3. Βίζερ: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν αγκάλιασε τα μνημόνια, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ

  4. Τί μας λες ρε Τσακαλώτε,με την νοημοσύνη μας παίζεις κι εσύ και όλοι οι τριγύρω σου; Ποιά μεταμνημονιακή εποχή είναι αυτή που θα φτιάξει τις ζωές μας; Με νέες μειώσεις στις συντάξεις; Με νέα μείωση στο αφορολόγητο,που θα μειώσει ακόμη περισσότερο τα εισοδήματά μας; Με την ακρίβεια που καλπάζει στην χώρα μας σε ανεξέλεγκτους ρυθμούς; Με την ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Χθές πήγα να αγοράσω από το φαρμακείο ένα Vicks για την κρυωμένη γυναίκα μαου,και το πλήρωσα οκτώ(8) ευρώ. Ναι οκτώ ευρώ ένα vicks. Το διανοείστε κύριοι; Και να ήταν μόνο αυτό; ΑΙΣΧΟΣ κύριοι της πρώτης φοράς αριστεράς. Οπως το πάτε,δημιουργείτε Ελληνες δύο ταχυτήτων. Την γενια των πεινασμένων,και την γενια των πάμπλουτων. Αυτό είναι το πρόγραμμά σας,και της ΕΕ,που όπως διαπιστώνετε,είναι η αιτία για την άνθιση του εθνικισμού στις χώρες της Ευρώπης. Ετσι κι αλλιώς εδώ που φτάσαμε,δεν έχουμε άλλες επιλογές,με τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται.

Comments are closed.