Έφτιαξαν μπανάνες που τις τρως με την φλούδα! (pics)

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν μπανάνες τις οποίες μπορεί κανείς να τις απολαύσει ΧΩΡΙΣ να τις ξεφλουδίσει!!! Ναι, ναι, καλά διάβασες! Τις συγκεκριμένες μπανάνες, μπορείς αν θέλεις να τις φας με το φλούδι!

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της New York Post, αυτές οι μπανάνες δημιουργήθηκαν στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στην D&T Farm. Ονομάζονται Mongee (το οποίο σημαίνει “απίστευτο” στα ιαπωνικά) και διαθέτουν μια πολύ πιο λεπτή φλούδα, η γεύση της οποίας δεν έχει καμία σχέση με αυτές που συναντάμε στις κοινές μπανάνες…

Πως δημιουργήθηκαν όμως; Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, αυτή η ποικιλία φυτεύτηκε και καλλιεργήθηκε σε ένα πολύ ψυχρό περιβάλλον, στους -24οC!!! Στη συνέχεια, ξεπάγωσε και αναπαράχθηκε ξανά. Αυτή η αλλαγή της θερμοκρασίας, βοήθησε τα φυτά να αναπτυχθούν γρήγορα. Αυτό, όμως, δε συνέβη και στη φλούδα τους η οποία δεν κατάφερε να αποκτήσει αυτή την πυκνή και σκληρή σύσταση που όλοι γνωρίζουμε. Μάλιστα, αντί αυτής, οι μπανάνες Mongee απέκτησαν μία λεπτεπίλεπτη φλούδα η οποία θυμίζει… φύλλο μαρουλιού! Δεν ξέρω αν θα τις δοκίμαζες ποτέ ή όχι, τώρα όμως ξέρεις όχι μόνο ότι υπάρχουν, αλλά και που θα τις βρεις!!!

Φωτογραφία: D&T Farm

loading...