Πήλιο: Η στιγμή που δρόμος καταρρέει και πέφτει στη θάλασσα – Η εξήγηση της καταστροφής [pics]

Ο δρόμος του Αγίου Ιωάννη στο Πήλιο διαλύθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια κατοίκων της περιοχής. Τοπογράφος εξηγεί τι ακριβώς συνέβη…

Η θάλασσα «κατάπιε» τον παραθαλάσσιο δρόμο του Αγίου Ιωάννη στο Πήλιο. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν με σφοδρότητα όλη την περιοχή το Σαββατοκύριακο είχαν σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση τμήματος του οδοστρώματος και του πεζοδρομίου, που βρέθηκαν κυριολεκτικά μέσα στο νερό.

Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής είχαν διαπιστώσει την πιθανότητα κατάρρευσης του δρόμου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις πριν λίγο καιρό είχαν γίνει έργα οδοποιίας στην περιοχή. Συνεργεία του Δήμου, ήδη, προχωρούν σε εκτίμηση των ζημιών ώστε να προχωρήσουν γρήγορα, οι εργασίες αποκατάστασης στο χωριό.
Το αίτιο της κατάρρευσης του δρόμου στο Πήλιο

Μπαζωμένο ρέμα είναι η αιτία της κατάρρευσης του δρόμου στον Άη Γιάννη Πηλίου που σημειώθηκε μετά την κακοκαιρία που πλήττει τη Μαγνησία.

Όπως εξηγεί η τοπογράφος μηχανικός Γραμματή Μπακλατσή σε ανάρτησή της: «Πολλοί θα πουν… μα δικαιολογείται με μια θαλασσοταραχή να βουλιάζει ο δρόμος; Τι έργα κάνουνε;

Θυμίζω ότι πάνω από το δρόμο υπάρχει ρέμα που έχει περιοριστεί για την τουριστική εκμετάλλευση του Αγ. Γιάννη. Φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού ότι το ρέμα κάτω από το οδόστρωμα διάβρωνε το υπέδαφος . Τι θα κάνει ο Δήμος τώρα; Θα μπαλώσει την κατάσταση ή θα οριοθετήσει το ρέμα, θα κατεδαφίσει τα παράνομα και θα παραδώσει στους πολίτες που πληρώνουν ένα ολοκληρωμένο έργο;»
Οι εικόνες από τον δρόμο στο Πήλιο

Πηγή: gazzetta.gr, thessalianews.gr

loading...