Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το όργιο της φασιστικής βίας και τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το όργιο της φασιστικής βίας, απειλών και στοχοποίησης αγωνιστών από παρακρατικές, νεοναζιστικές παραφυάδες της Χρυσής Αυγής, με αφορμή το εθνικιστικό συλλαλητήριο.

Οι τραμπούκοι της φασιστικής ακροδεξιάς επιτέθηκαν, με την ανοχή της αστυνομίας, ενάντια σε δύο καταλήψεις και στη συγκέντρωση της Καμάρας. Προχώρησαν μάλιστα στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, παρά την έντονη αστυνομική παρουσία, με αποτέλεσμα το κτίριο να καταστραφεί ολοσχερώς.

Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες δεκάδες απειλητικά μηνύματα σε αγωνιστές, μεταξύ των οποίων και στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Στέλιο Νικητόπουλο, που δέχτηκε απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του.

Οι διοργανωτές του εθνικιστικού συλλαλητηρίου που στηρίχτηκε από την εκκλησία, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την Ένωση Κεντρώων και τους ΑΝΕΛ της συγκυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ, έχουν την πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι απελευθερώθηκαν όλες αυτές οι σκοταδιστικές δυνάμεις του φασισμού. Δε διαχώρισαν ούτε στο ελάχιστο τη θέση τους από τους φασίστες που επιδίωξαν να “ξεπλυθούν” τη στιγμή που η δική της χρυσής αυγής έχει καταδείξει τον εγκληματικό της χαρακτήρα. Την ίδια ανοχή στους φασίστες έδειξαν δυστυχώς και δυνάμεις που στήριξαν το συλλαλητήριο δήθεν στο πλαίσιο του “αντιμνημονίου” και το μόνο που κατάφεραν ήταν να συμπορευθούν με τους “Μένουμε Ευρώπη” και τους νεοναζί εγκληματίες.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε αντιφασίστα αγωνιστή που στοχοποιούν οι φασίστες.

Καλούμε όλο το λαό και το μαζικό κίνημα να καταδικάσει τη φασιστική βία και τρομοκρατία. Να καταδικαστούν στο σύνολό τους οι φασιστικές επιθέσεις σε κτίρια, συλλογικότητες και αγωνιστές, να μη δοθεί καμιά κάλυψη σε εγκληματικές πρακτικές. Με τον αγώνα για ψωμί, δικαιώματα, ελευθερία ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο, να μπει στο περιθώριο και να τσακιστεί ο φασισμός.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί στην πορεία την Δευτέρα 22/1 στις 6μμ με συγκέντρωση έξω απ’ την κατάληψη Libertatia.

loading...

8 thoughts on “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το όργιο της φασιστικής βίας και τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia

  1. Ποσοι είστε εσείς ?και ποιό ποσοστό μαλακίαςσας αναλογεί αραγε απο τις χιλιάδες που γίνονται καθημερινά στην Ελλάδα,Αναρωτήθηκε κανείς ? εκτός και διεκδικείτε το μονοπώλειο της μπαχαλοποίησης της χώρας,σίγουρα δεν θα το πετύχετε βγάζει κι άλλους μαλάκες ο τόπος

  2. ω θεε μου τι μεγαλη εθνικη ντροπη ειναι αυτη που μας προεκυψε
    η-το-ο ανταρσυα το πλειοψηφικο αυτο κομμα του 80% των ελληνων
    απειλειται απο ολους εμας που πηγαμε στο 'εθνικιστικο συλλαλλητηριο'και παλι ντροπη μας δεν επρεπε να παμε γιατι θα μας πει η-ο-το ανταρσυα και οι ομοιοι τους χρυσαυγητες
    φτου κακα τα συλλαλητηρια και η αγαπη προς το ιεροτερο που υπαρχει η πατριδα μας αλλη φορα εγω προσωπικα θα ερθω να παρω την αδεια σας να παω γιατι στεναχωριεμαι που υπαρχει αυτο το κομμα που με τη σειρα του σπαει μαγαζια δερνει αστυνομικους
    ελεγχει πολιτες ΕΕΕΕΕ??? ψεμματα λεω τραμπουκοι???? των προοδευτικων κομματων της απλυσιας??????

  3. ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΑΠΟ-ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ 0,50 % ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΟΣ

  4. Ρε παλιό αναρχοαπλυτα γάμω το Μουνι που σας πέταγε προδότες ανθέλληνες σκουλικια που μόλις είδατε ότι ο κόσμος κατέβηκε στη διαδήλωση για να φωνάξει όχι για το όνομα αμέσως τους είπατε ακροδεξιόυς

  5. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟΚΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΑΝΙΚΑ
    ΜΙΣΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΜΑΣ

  6. Αριστεριτζηδες πυροσβεστες
    εργατοπατερες του λαου
    λοβοτομημενες μαριονετες
    του υπαρκτου του σουρεαλισμου

    Απ' του Αρη τα ενδοξα τα χρονια
    στους χιλιαστες του Περισσου
    με τις ξυλινες καταγγελιες
    του κοινοβουλιου η μαιμου

    με τις κρατικες επιδοτησεις
    τους μισθους ντροπης των βουλευτων
    πλαι πλαι μαζι με χρυσαυγιτες
    ορντινατσα των καπιταλιστων

    Απ' της Βαρκιζας την κωλοτουμπα
    που εδωσε τα οπλα στα σκυλια
    οι σφραγιδοκρατες νταβατζηδες
    κοροιδευουνε την εργατια

  7. Οι καταληψιες-εγκληματιες,(libertatia κλπ) του κτιριου δεν εχουν ευθυνες?Εχουν και παραεχουν!Ποινικες και αστικες!!Το επισημο κρατος που για χρονια ανεχεται και υποθαλπει ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΩΣ αυτη την παρανομια εχει η δεν εχει ευθυνες??Ποινικες και αστικες αντιστοιχα!ΠΑΡΑΕΧΕΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ!!……..Η διακριτη εφαρμογη των νομων και η ad hoc ασκηση ποινικων διωξεων απο τα οργανα του κρατους ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ καθοσον συνιστα ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ εξουσιας.Καταλαμβανουν οι "αντεξουσιαστες"καθημερινα δημοσια κτιρια και ΔΕΝ διωκωνται η διωκωνται προσχηματικα.Παρακολουθουν τις τηλεπικοινωνιες της ΧΑ αλλα ΔΕΝ παρακολουθουν τους Συριζαιους η τους "αντεξουσιαστες" που σκοτωσαν τους 4 της ΜARFIN. Δεν διωκεται το ΠΑΜΕ που καταλαμβανει δρομους λιμανια και δημοσια κτιρια επι ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ τωρα αλλα διωκεται η ΧΑ που εκανε ψηγματα απο ολα αυτα.Εγω λεω η να διωχθουν ολοι η κανενας.Αποψη μου ειναι οτι τα ακρα του πολιτικου φασματος ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, μαζι με την ΧΑ αποτελουν ολοκληρωτικα ιδεολογικα και πολιτικα σχηματα και θα πρεπει να αποβαλλονται ως πολιτικα σχηματα απο την κοινωνια.Οταν ομως για λογους ανοχης κλπ επιτρεπουμε τα σχηματα αυτα να πολιτευονται θα πρεπει οι κ.κ.Εισαγγελεις να τα διωκουν ΙΣΟΤΙΜΑ και οχι ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ και ΔΙΑΚΡΙΤΑ οπως κανουν τωρα.Εκτος αν ετσι θελουν να γιγαντωσουν την ΧΑ.Επισης θα ηθελα να τονισω οτι το νομοθετημα αυτο βασει το οποιο διωκονται τα λεγομενα εγκληματα μισους ειναι αντισυνταγματικο και αντικειται ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ στην ελευθερια του λογου.Οι δικαστες η πρεπει να το αγνοησουν ως αντισυνταγματικο η θα πρεπει να το εφαρμοσουν ΙΣΟΤΙΜΑ και οχι μονοπλευρα.Τα λεμε ολα αυτα για να μη καταφυγει ο κοσμος στο τελευταιο αρθρο του Συνταγματος.Η οποια δικαιοσυνη εχει πολλες εξουσιες και αν θελει μπορει να κανει την διαφορα αν εμφορειται βεβαια απο πατριωτικα αισθηματα.

  8. ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΨΑΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΑΚΙ ΜΑΣ. ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΦΩΛΙΤΣΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΝΑΓΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΜΟΥΧΤΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΜΑΣ ΞΕΣΠΙΤΩΣΑΤΕ ΚΑΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΟΥΜΕ ΤΩΡΑ? ΕΚΑΝΕ ΚΡΥΟΟΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΙΠΩΝΑΜΕΕ… ΕΕΕ .ΕΕΕΕ ΧΧΧ ΦΤΟΥΥΥ (ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ)

Comments are closed.