Handelsblatt: Ο πρώην επαναστάτης Τσίπρας αποκτά τη δυνατότητα να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία

«Tο ελληνικό κοινοβούλιο εγκρίνει αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις» αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας

Tο ελληνικό κοινοβούλιο εγκρίνει αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις, γράφει δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt» προσθέτοντας πως στα ελληνικά συνδικάτα επικρατεί αναβρασμός.

«Κατά ειρωνικό τρόπο, ο πρώην επαναστάτης Τσίπρας αποκτά τη δυνατότητα να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία και να κατασχέσει την ακίνητη περιουσία του ιδιοκτήτη που δεν πληρώνει στην εφορία», επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει: «Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε μια σειρά μεταρρυθμίσεων εν μέσω εκτεταμένων απεργιών και διαδηλώσεων. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι ότι, η προκήρυξη της απεργίας θα μπορεί να είναι νόμιμη μόνο εάν έχουν συμφωνήσει το 50 συν 1 των μελών που είναι ταμειακώς εντάξει».
Το βράδυ της Δευτέρας, 154 Έλληνες βουλευτές ψήφισαν υπέρ των νέων μεταρρυθμίσεων 141 τις καταψήφισαν.

Στη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο ξέσπασαν επεισόδια έξω από το χώρο του κοινοβουλίου με αντιεξουσιαστές να ενώνονται με τους διαδηλωτές και να επιτίθενται κατά των αστυνομικών. 

Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στους αστυνομία με πέτρες μολότοφ και χημικά ενώ οι αρχές χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και ασπίδες για να τους απωθήσουν.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον των νέων μέτρων, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι δικηγόροι στην επαρχία έκαναν χθες τρίωρη στάση εργασίας. Επιπλέον, οι γιατροί των κρατικών νοσοκομείων αντιμετώπιζαν μόνο έκτακτα περιστατικά. Εξαιτίας της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ακυρώθηκαν πολλές εσωτερικές πτήσεις. Το μετρό, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρένα δεν λειτούργησαν επί ένα 24ωρο. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους.

Οι απεργοί επέκριναν επίσης τις προγραμματισμένες δημοπρασίες ακινήτων. Πρόκειται για τα αποκαλούμενα επισφαλή δάνεια, στα οποία οι οφειλέτες βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής, καθώς και την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών που αθετούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. .

loading...

2 thoughts on “Handelsblatt: Ο πρώην επαναστάτης Τσίπρας αποκτά τη δυνατότητα να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία

  1. Οι δανειστές περνάνε ζάχαρη με Τσίπρα και Τσακαλώτο

  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    Ποτέ δεν ήταν επαναστάτης. Ήταν πάντα ψευτοεπαναστάτης και ψευτοαριστερός εθνομηδενιστής.

Comments are closed.