H Mακεδονία συντρίβει την κυβέρνηση: Με 11 μονάδες ξέφυγε η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Αντίθετοι σε μία σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, εμφανίζεται το 59% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του καναλιού Action 24, με το 35% να δηλώνει ότι συμφωνεί.

Στην ίδια δημοσκόπηση το 65% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τα συλλαλητήρια και αντίστοιχες ενέργειες για το «Σκοπιανό».

Ανάμεσά τους και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σε ποσοστό 57% κρίνουν σίγουρα και μάλλον θετικά τα συλλαλητήρια.

To 72% των ερωτηθέντων θεωρούν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πολύ ή αρκετά σημαντικό για τη χώρα.

Επιπλέον, το 32% των ερωτηθέντων δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τη διαχείριση και λύση του Σκοπιανού στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 24% που εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα.

Με 11 μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, με 8 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου (με όλες τις απαντήσεις) η ΝΔ προηγείται με 29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19% .

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 1,5% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση. Το 2,5% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 8%. Το 4% των ερωτηθέντων δηλώνει “δεν ξέρω/δεν απαντώ” , το 4% απαντά ότι θα ψήφιζε “λευκό ή άκυρο” και το 6% ότι θα απείχε.
Στην πρόθεση ψήφου με Αναγωγή επί των Εγκύρων (Χωρίς Λευκό/Άκυρο/Αποχή) η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι ποσοστού 21% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, η Χρυσή Αυγή με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 2% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση. Tο ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 8,5%.

Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 32% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41% απαντά κανένας από τους δύο.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 59% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

loading...

6 thoughts on “H Mακεδονία συντρίβει την κυβέρνηση: Με 11 μονάδες ξέφυγε η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

  1. Γιατί πιά διαφορά έχει ή πολιτική τους;

  2. Μας κοροιδευουν?Οι δημοσκοπησεις βγαινουν ρωτωντας τα κομματοσκυλα τους.Πρεπει να το καταλαβουν ο λαος τους συχαθηκε ολους.Τα ιδια σκατα ειναι και ο κουλης.Αντε απο δω.

  3. ΡΕ ΤΙ ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΤΕ? ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ? Η ΒΟΥΛΤΕΨΗ Ή ΤΟ ΖΑΒΟ Ο ΚΟΥΛΗΣ? ΤΗΝ ΨΩΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΗ. ΤΑ ΣΚΑΤΟΚΟΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ!!!! ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ, ΣΚΑΤΟΜΟΥΡΗΔΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!!

  4. ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΝΝΟΩ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΨΩΡΑ! ΤΗΝ ΨΩΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ!!

  5. Οι εθνομηδενιστές συριζαίοι πιστεύουν οτι θα ολοκληρώσουν το καταστροφικό του έργο και δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος θα τους στείλει πάλι,για πάντα, στο περιθώριο, κάτω από 3%.

  6. Μασωνοι οι μεν μασωνοι και οι δεν που την ειδατε την διαφορα ???? αφου ειναι αποδεδειγμενα ολοι τους ΜΑΣΩΝΑΡΕΣ !!ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ !!

Comments are closed.