Γιατί πρέπει να παραμεριστούν τα καθησυχαστικά “επιχειρήματα” erga omnes και υποσχέσεις περιστασιακής κυβερνητικής παύσης σκοπιανών ανιστόρητων αλυτρωτισμών.

1- ΄Εννοια ERGA OMNES: Λειτουργεί ως προς αυτά που θεωρητικά υποστηρίζει όντας μόνο ως άσχετο πλαίσιο κατά πρώτον με τη διένεξη Ελλάδος Σκοπίων, και κατά δεύτερον ανοίγει θέμα υποχρεώσεων και για την Ελλάδα προς την πλευρά των Σκοπίων, δηλαδή
αμφίδρομα παράλληλα με άλλα πλαίσια, αλλά με συντριπτικό πλεονέκτημα των Σκοπίων.
Κατά αυτόν τον τρόπο ενδεικτικά θα ποινικοποιηθούν αναφορές στο όνομα Μακεδονία για εγχώρια χρήση, καθώς και η τυχόν αμφισβήτηση κάποιου “μακεδονικού” μειονοτικού αυτοπροσδιορισμού στην Ελλάδα ή κάποιας ύπαρξης της τεχνητής “Μακεδονικής γλώσσας”.
Θα απορρέει επίσης υποχρέωση παροχής εκπαιδευτικών δομών για όσους (όποιοι κι΄αν είναι αυτοί)  δηλώσουν “Μακεδονικής εθνικής συνείδησης”. Μην ξεχνάμε οι βορειοελλαδίτες Έλληνες προσδιορίζονται ως Μακεδόνες, ενώ η σκοπιανή πλευρά με την κατοχύρωση του ονόματος θα αναγνωριστεί οριστικά με εθνοτικό γλωσσικό αυτοπροσδιορισμό. Το ERGA OMNES τείνει να λειτουργεί σαν ένα πλαίσιο του ΟΗΕ – και χρησιμότητας για σχεδιασμούς ΝΑΤΟ – που περιορίζεται ως προς την επίκληση του πάνω σε κάποιο μπάχαλο σύρραξης σε σχέση κάποιας θεωρητικής προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλες τις πλευρές της σχετικής συμφωνίας.
Δεν είναι το ζητούμενο βέβαια και δεν πρέπει να φτάσουν εκεί τα πράγματα αφού ήδη θα υπάρχει ήδη τετελεσμένη προδοσία, ενώ ως διεθνή έννοια δικαίου δεν αφορά την προστασία της Εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά μια ένωση εδαφών “τελικής λύσης” υπό την εποπτεία ΟΗΕ. Δεν θέτει προστασία από τις διεκδικήσεις των Σκοπιανών που θα καταστούν ως αναγνωρισμένοι κληρονόμοι της ευρύτερης μακεδονικής περιοχής εθνοτικά.

 Σε σχέση με τις διενέξεις με τα Σκόπια δεν είναι το ζητούμενο, να κατοχυρωθεί σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα από τους Σκοπιανούς ούτε η αναγνώριση της σκοπιανής προπαγάνδας από την Ελληνική πλευρά  μέσω των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά απαιτούμε ουσιαστικό σεβασμό στην Εθνική μας κυριαρχία και σε ιστορικά δεδομένα με διεθνή ουσιαστική απαγόρευση σε ηλίθιους και ανιστόρητους αυτοπροσδιορισμούς.
Ο μόνος τρόπος που εξασφαλίζει κάτι τέτοιο είναι πως δεν πρέπει να υπάρχει κάποιος σύνθετος όρος με το όνομα Μακεδονία και η μη αναγνώριση “μακεδονικής εθνοτικής ταυτότητας”.
Εάν δεν είχε βρεί απόλυτως σύμφωνα τα Σκόπια η συμφωνία Εrga omnes παλαιότερα αυτό οφείλεται κι αφορά την εσωτερική κατανάλωση στα Σκόπια και των κύκλων vmro καθώς λειτουργούσε ως αντιρρόπηση της εύθραυστης “κεκαλυμμένης” εικόνας σε σχέση με το περίπου 47% Αλβανών και αλβανόφωνων των Σκοπίων.
Ο “μακεδονικός αυτοπροσδιορισμός” δεν διαχωρίζεται σε ακραίους και μετριοπαθείς κύκλους, αλλά αποδίδεται ως έχει σύμφωνα με την προπαγάνδα των διεθνών οργανώσεων τους πως οι αυτοπροσδιοριζόμενες ως μακεδονόφωνες και μακεδονικές εθνοτικές ομάδες στα Βαλκάνια καταπιέζονται από τα γειτονικά κράτη πλην της Μακεδονίας του Βάρνταρ, και διεκδικούν προπαγανδιστικά την ένωση μιας ενωμένης Μακεδονίας, που μεταφράζεται ως μια αλυτρωτική τεχνητή κατασκευή εθνοτικής ομοσπονδίας με απαρχές το όραμα μιας βαλκανικής σοσιαλιστικής ομοσπονδίας, ή άλλων επιπρόσθετων γεωπολιτικών συγχωνευμένων επιρροών και ανακινούμενης γεωπολιτικής περίστασης.

2- Αλλαγή συντάγματος Σκοπίων: Η νέα βάση και δεδομένο θα είναι η μακεδονική εθνότητα-γλωσσική ταυτότητα, το δόγμα vmro, και όχι η μαρκετινίστικη διπλωματία του Ζαεφ ή των προτάσεων της πλευράς των κομμάτων στην Ελλάδα που σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν. Με δεδομένο πως οι σκοπιανοί θα έχουν κατοχυρώσει εθνική – εθνοτική ταυτότητα οι διεκδικήσεις που θα απορρέουν από την επίπλαστη αναγνώριση μέσω Ελλάδος θα υπερβαίνουν και τις τυχόν αφαιρέσεις από το σύνταγμά τους κάποιον ψευδοϊστορικών αλυτρωτικών προθέσεων. Η αλλαγή του συντάγματος είναι όπως η αλλαγή των κυβερνήσεων. Η αναγνώριση εθνοτικού προσδιορισμού θα υπερβαίνει κάποιο μετριοπαθή σύνταγμα και θα συνδέεται με τα κληρονομικά δικαιώματα του μακεδονικού αρχαίου κράτους. Το erga omnes δεν αφορά τη διένεξη και την αποτροπή εχθρικών εδαφικών βλέψεων και απαιτήσεων και υποχρεώσεων εις βάρος της Ελλάδος, ενώ η αλλαγή του σκοπιανού συντάγματος ως επιχείρημα λειτουργεί καιροσκοπικά για τον μειοδοτικό χειρισμό της κυβέρνησης της Ελλάδος για να περάσουν τις αντιστοιχίες “Ανάν”. Η υπόσχεση αλλαγής συντάγματος σημαίνει μια περιστασιακή ενδοσκοπιανή πολιτειακή κατάσταση που θα θεωρηθεί “υποχωρητική” από κάποια άλλη εναλλαγή σκοπιανής κυβέρνησης, αλλά και το κυριότερο μπορεί να λειτουργήσει περίπλοκα με Αλβανικές βλέψεις “τσαμουρίας”. Στα Σκόπια υπάρχουν λεπτές ισορροπίες εχθρότητας  αλβανόφωνων και Σλάβων ή σλαβοβουλγαρων, καθώς όμως και γεωστρατηγική κάποιου κοινού αποτελέσματος, σε ανταπόκριση με τον διεθνή παράγοντα συνταυτιζόμενων σκοπιανών και εθνικιστικών αλβανικών βλέψεων σε Μακεδονία και Ήπειρο δυτική Ελλάδα. Η καλύτερη λοιπόν ευκαιρία να λυθεί το σκοπιανό είναι η είσοδο του στους οργανισμούς που επιθυμεί με όνομα που δεν θα περιέχει σε καμία περίπτωση τον όρο Μακεδονία και χωρίς αναγνωρισμένη μακεδονική ταυτότητα, ή την αναγκαστική παραδοχή της εσωσκοπιανής κατάστασης και διάλυση του κρατιδίου.

“Εμπεδοκλής”

loading...