ΠΟΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΚΑ[ΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ;

Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ  ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ  ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ


Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης


Στο θέμα των Σκοπίων υπάρχει μία πρωτοφανής και ιστορικά επικίνδυνη διαφορά απόψεων της πλειοψηφίας του λαού και των εκλεγμένων...
αντιπροσώπων του εξαιρουμένης μίας μικρής μερίδας εξ αυτών που δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα εντός του Κοινοβουλίου.

Η πλειοψηφία των αντιπροσώπων, τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, αν και συμφωνούν στο σύνθετο όνομα αποπροσανατολίζουν τον λαό προσπαθώντας να αποκομίσουν κομματικά οφέλη, δημιουργώντας εντυπώσεις, υποβαθμίζοντας ένα εθνικό θέμα σε κομματικό και προσβάλλοντας την κρίση αλλά και την νοημοσύνη του λαού,  χειριζόμενοι λεκτικά προπαγανδιστικά κλισέ περί φασισμού, εθνικισμού και άγνοιας στην κρίση του λαού.


Προσπαθούν να μας πείσουν ότι, η δική τους τάχα εμπεριστατωμένη και πολιτικά ορθή σκέψη λέει ότι προκειμένου το γειτονικό προτεκτοράτο να ονομάζεται  σκέτο Μακεδονία υπάρχει τάχα μία μοναδική ευκαιρία να λυθεί το θέμα με πατριωτική υπευθυνότητα προσθέτοντας μία ακόμη λέξη.

Μας λένε ότι εάν δεν αρπάξουμε την ευκαιρία από τα μαλλιά τότε όλος ο κόσμος θα συνεχίσει να ονομάζει τα Σκόπια σκέτο Μακεδονία.

Βέβαια οι δικοί μας γνωστικοί, θέτουν έναν θεσμικό μάλιστα όρο ότι οι γείτονες θα αλλάξουν την φρασεολογία του Συντάγματος,  της νομοθεσίας τους καθώς και την ονομασία μερικών κοινόχρηστων χώρων, που θα μας εξασφαλίσουν τάχα από οιεσδήποτε αλυτρωτικές τους βλέψεις για την υπόλοιπη Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη.

Ποίοι είναι όμως αυτοί που θα τιμήσουν τέτοιες δεσμεύσεις προς εμάς όταν οι ίδιοι δεν έχουν αυτεπίγνωση της καταγωγής τους ούτε την εντιμότητα να αποδεχθούν την ταυτότητα τους;

Καταρχήν ο χώρος που κατοικούν είναι η αρχαία Παιονία την οποία ο Φίλιππος προσάρτησε στην Μακεδονία. Οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες και φυσικά ελάμβαναν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες.  Οι ίδιοι οι Σκοπιανοί ομολογούν ότι έχουν έλθει στην περιοχή τον έβδομο αιώνα μ.χ. και δεν μιλάνε ούτε καν Ελληνικά.  Σήμερα οι κάτοικοι των Σκοπίων είναι Βουλγαρικής, Αλβανικής και εν μέρει Ελληνικής καταγωγής, αν και οι τελευταίοι ευρίσκονται υπό περιορισμό.

Μόνο το γεγονός ότι θέλουν να καπηλευθούν μία ξένη καταγωγή για να αποκτήσουν εθνική συνοχή αλλά και να φαίνονται σπουδαίοι απαρνούμενοι εξωτερικά τις δικές τους ταυτότητες (Σλαβική και Αλβανική), οι οποίες τώρα τους δημιουργούν εσωτερικές προστριβές, δείχνει την ευτέλεια των κινήτρων τους και την ευκολία με την οποία αύριο, όντας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, θα απαρνηθούν τις συμβάσεις  που θα υπογράψουν προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους δημιουργώντας προγεφύρωμα για τα μελλοντικά τους σχέδια ή μάλλον τα σχέδια των πατρώνων τους.

Ανέκαθεν σαν επαρχία της Γιουγκοσλαβίας είχαν το όνομα Βαρδάρσκα  εξ ου και το όνομα Βαρδάρης που οι Θεσσαλονικείς  ονομάζουν τον βόρειο άνεμο.

Η Σοβιετική Ένωση έχοντας επιρροή στην κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία και έχοντας βλέψεις στα Βαλκάνια και το Αιγαίο  μέσω του Τίτο μετονόμασε την επαρχία αυτή σε Μακεδονία.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]