Ζόραν Ζάεφ: Ο Μέγας Αλέξανδρος να μας ενώσει - Ηγέτης με αξίες ο Τσίπρας - Εγκώμια για Καμμένο - ΒΙΝΤΕΟ

Αισιόδοξος και διαλλακτικός εμφανίστηκε για το Σκοπιανό ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.


Ο κ. Ζάεφ ξεκαθάρισε πως η χώρα του έχει κόκκινες γραμμές στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «δεν χρησιμοποιώ κόκκινες γραμμές, γιατί αποτελούν εμπόδιο στην εξεύρεση μιας λύσης. Θα χρησιμοποιήσω άλλες μεθόδους, προκειμένοι οι όποιες κόκκινες γραμμές να γίνουν το φώς εκείνο που θα μας βγάλουν από το σκοτάδι του προβλήματος. Αν υπάρξουν «κόκκινες γραμμές», δεν θα φτάσουμε ποτέ στην επίλυση του ζητήματος. Είμαι αισιόδοξος πως το θέμα μπορεί να έχει λυθεί, μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018».
Το μήνυμα που θέλει να στείλει ο κ. Ζάεφ στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση είναι πως «πρέπει να υπάρχει καλό πνεύμα και καλή βούληση προκειμένου να αναπτυχθούν φιλικές διμερείς σχέσεις».

"Ο Μέγας Αλέξανδρος να μας ενώσει και όχι να μας διαιρέσει"

«Δήλωσα χωρίς προκαταλήψεις, όταν σχολίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι αν η κυβέρνηση των Σκοπίων επιθυμεί να κάνει ένα βήμα παρά πάνω στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να αποποιηθεί ότι είναι η μοναδική κληρονόμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εγώ το δήλωσα δημόσια επειδή πιστεύω περισσότερο στο μέλλον του δικού μας κράτους από το να είμαι περιχαρακωμένος από τις προκαταλήψεις του παρελθόντος, γιατί γνωρίζω ότι ο Μέγας Αλέξανδρος θα αποτελούσε το στοιχείο εκείνο που θα μας ενώσει και όχι το στοιχείο διαίρεσης. Έχοντας υπόψη ότι είναι πιο σημαντικό το μέλλον του κράτους μου και αυτό που λέω το κάνω και πράξη και δεν περιορίζομαι μόνο στα λόγια.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ τόνισε ότι είναι πρόθυμος να κάνει κάποιες αλλαγές όσον αφορά την ονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων ώστε να διατηρηθούν θερμές οι φιλικές σχέσεις της χώρας με την Ελλάδα: «Εγώ με κάθε τρόπο θέλω να επιδείξω φιλία με τους γείτονές μου, τους πολίτες της Ελλάδας και υπό αυτό το πνεύμα, αν είναι τόσο μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα, είμαι έτοιμος να συνομιλήσω και γι’ αυτό το θέμα, γιατί αν οι πολίτες των δύο χωρών το αποδεχθούν, κατανοήσουν και αντιληφθούν το μέγεθος της σημασίας που έχει η συνεργασία των δυο χωρών και πόσο ακόμα μεγαλύτερη μπορεί να είναι. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν οι πολίτες της Ελλάδας όπως και οι πολιτικοί της χώρας, ότι αποτελούμε γι’ αυτούς φιλική χώρα και φιλικός λαός που επιθυμεί τη συνεργασία και εξ’ ονόματος αυτού πιστεύω ότι όλοι οι πολίτες της Ελλάδας πιστεύουν στη μελλοντική συνεργασία, που πρέπει και θέλουμε να υπάρξει μεταξύ των δύο λαών και των χωρών, αντί να μείνουμε εγκλωβισμένοι σε επικεφαλίδες για αναφορές σε ορισμένα τοπωνύμια που συνδέονται με την ιστορία».

"Ηγέτης με αξίες ο Τσίπρας"

Αναφερόμενος στους νέους ηγέτες της Ευρώπης, έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα: «Όταν συναντώμαι με τους ηγέτες των κρατών των Βαλκανίων διακρίνω σε αυτούς ενθουσιασμό, σοφές σκέψεις και εποικοδομητικές πρωτοβουλίες. Εκπροσωπούν τις εθνικές πολιτικές των κρατών τους, και ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται τις σοβαρές ευαισθησίες των γειτόνων τους και τις ευρωπαϊκές προοπτικές σε όλα τα Βαλκάνια. Αυτό δεν σχετίζεται με τις ηλικίες των ηγετών των Βαλκανίων, φερ ειπείν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον οποίο βλέπω έναν ηγέτη, ο οποίος πιστεύει στις ίδιες αξίες που πιστεύω και εγώ, μπορεί να μην είναι ευγενικό εκ μέρους μου και να υπερθεματίζω, μοιραζόμαστε, όμως τις ίδιες ηγετικές αξίες και έχουμε γεννηθεί την ίδια χρονιά και απ’ ότι φαίνεται ο Θεός ήθελε να γεννηθούμε την ίδια χρονιά για να μπορέσουμε να λύσουμε ένα ευαίσθητο πρόβλημα που υφίσταται μεταξύ των δυο κρατών».

"Θέλω να συναντήσω τον Πάνο Καμμένο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη"

Αποκάλυψε επίσης ότι θέλει να συναντήσει τον Πάνο Καμμένο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Θα ήθελα να απευθύνω ένα μήνυμα, παρόλο που δεν είναι δόκιμο, και για την κυβέρνηση και για την αντιπολίτευση στην Ελλάδα και για το κράτος μου, πρέπει να υπάρχει καλό πνεύμα και βούληση ώστε οι δύο χώρες να δημιουργήσουν φιλικές σχέσεις και να είμαστε πραγματικά αφοσιωμένοι και στο εσωτερικό των χωρών μας να αντιμετωπίσουμε το θέμα για να λυθεί το πρόβλημα. Αυτό που δήλωσε πρόσφατα ο κ. Καμμένος ότι αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη των πολιτικών φορέων των δύο χωρών, και αυτός θα συμφωνήσει για τη λύση, είναι μια θετική ελπίδα. Επιθυμώ να συναντηθώ και με τον κ. Καμμένο και με τον κ. Μητσοτάκη που είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά φυσικά αφού συναντηθώ πρώτα με τον πρωθυπουργό με τον Αλέξη Τσίπρα, για να εξηγήσω σε ποιο βαθμό είναι δυνατή η επίλυση του προβλήματος και θα είναι θετική και για τις δύο χώρες. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολιτικοί θα επιβραβευτούν από τους πολίτες για την εξεύρεση λύσης και για το ότι είχαν το θάρρος να λειτουργήσουν προς τη κατεύθυνση αυτή με γνώμονα το συμφέρον και των δύο χωρών».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΑΣΕ ΤΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΚΙ' ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ :

  ΣΥΝΘΗΚΗ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ?

  ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ?

  ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ?

  ΝΑΤΟ επέκταση (FYROM)
  ΕΕ επέκταση (FYROM, Σερβία)

  2. ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ?

  Διεθνείς μεταφορές μέσω FYROM-ΣΕΡΒΙΑΣ-ΑΞΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ? (FYROM)

  FYROM-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ :

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΕΚΕΙ, ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΙ' ΕΣΥ...

  Η ΚΙΝΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ, ΤΙ ΟΦΕΛΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ?

  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. Λ Α Τ Σ Η, ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ, ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ?

  ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΙΟ Η ΟΧΙ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ TAP;

  ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ?

  ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ?

  ΕΣΥ κ. ΖΟΑΝ ΖΑΡΕΦ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΡΩΤΕΥΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ & ΚΑΜΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΣΗΜΑΣΕΝΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ " ΤΣΙΜΠΗΣΕΣ " ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΙΖΕΣ.....

  ΑΚΟΥ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ κ. ΖΟΑΝ ΖΑΕΦ :

  ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ, Β Λ Α Κ Ε Σ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ....

  ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΕΛΙΑ, Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΣ !!!

  ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΟΝ Ο Δ Υ Σ Σ Ε Α , ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΖΗΤΙΑΝΟΣ, Ν Ι Κ Η Σ Ε ΤΟΥΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ !!!

  ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ.....

  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ :

  Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΤΑΝ ΟΛΑ
  ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΧΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΞΗ.....

  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΥΨΩΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΑΓΕΡΗ ΣΙΩΠΗ.....

  ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΙΑ ΚΑΛΑ ΜΠΑΡΜΠΑ.

  ΚΙ' ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ...

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΙΤΟ .ΤΕΛΙΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ , ΜΑΣΩΝΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΗΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]